Kék varádics olaj - doTERRA Blue Tansy


Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

A kék varádics, más néven marokkói varádics, évelő sárga virágú mediterrán növény. Marokkó északi részén nő, ahol a szubtrópusi éghajlat és a hűsítő óceáni szellő tökéletes növekedési feltételeket teremt a számára. 

A növény olaja ugyanabba a családba tartozik, mint a kamillaolajok, ide tartozik a római kamilla és a német kamilla is. Ebben az összefüggésben nem meglepő, hogy a Blue Tansy-t néha „marokkói kék kamillának” nevezik.

Ennek a varádics virágnak (tanacetum annuum) olyan kémiai jellemzői vannak, amelyre a bőrödre igencsak jótékony hatással van! A chamazulene, a Blue Tansy kémiai összetevője adja a jellegzetes indigó színét. Ez az illóolaj a bőr számára is hasznos. Tedd forró fürdőbe, használd kedvenc bőrápolási termékeiddel, vagy egyszerűen masszírozd a bőrödbe! Már az új öregedésgátló szemkrémben is használják, a frissített Essential Skin Care termékcsalád részeként.

 



Elsődleges előnyei

  • kulcsösszetevője számos doTERRA keverékben, beleértve a doTERRA Balance és a Deep Blue termékeket is
  • a Blue Tansy lágy és enyhén gyümölcsös illata sajátos felemelő tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek hozzájárulnak a pozitív légkör megteremtéséhez
  • számtalan alkalmazásával együtt a Blue Tansy nyugtató érzetet adhat, ha a bőrre kerül
  • természetes illata miatt parfümben használják, értékes indigó színe miatt pedig festéknek


Származási hely: Marokkó

Aromajegyek: gyümölcsös, lágy, balzsamos

Kinyerés módszere: gőz desztilláció (5ml olajhoz 1,7kg virág szükséges)

Növényi rész: virág / levél / szár


Fő alkotóelemek: sabinene, chamazulene

Érdekesség: A nevével ellentétben a kék varádics virága sárga. Az olaj dús kék színének oka a chazazuléntartalma, amely a gőz desztillációs folyamat során keletkezik. A chamazulene ellazítja és megnyugtatja a bőrt. A Blue Tansy botanikai neve tanacetum annuum, nem tévesztendő össze a tanacetum vulgare vagy a közönséges tansy olajjal, amelynek kémiai összetétele egészen más.

A kamazuléntartalmától eltekintve a Blue Tansy olaj sabinene- és mircéntartalma miatt is egyedülálló. A sabinene fás és fűszeres aromájáról ismert ciklikus monoterpén. A kísérleti kutatások azt is kimutatták, hogy megnyugtató lehet, és csökkentheti a foltok megjelenését a bőrön.

Kiszerelés: 5ml 


Használata és előnyei

  • Bár a Blue Tansy nem olyan olaj, amelyet belsőleg alkalmazhatsz, a Blue Tansy-t különféle módokon használhatod mind helyileg, mind aromásan.
  • Mint korábban említettem, a Blue Tansy olaj nagyszerű lehet a bőröd számára. Szeretjük hozzáadni az arctisztítónkhoz, hogy csökkentsük a foltok megjelenését. Felviheted hidratáló krémmel is, hogy megnyugtasd a bőrt.
  • A kék varádics lágy és enyhén gyümölcsös illata sajátos felemelő tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek elősegítik a pozitív légkör kialakítását párologtatva. Kipróbálhatsz saját keverékeket is. A Blue Tansy jól passzol az alábbi olajokhoz: muskátli, clary sage, petitgrain, levendula, boróka bogyó, fodormenta, ylang ylang.
  • Természetes színezékként és kellemes illatként használhatod szappanszínező helyett, házi készítésű szappanodhoz.
  • Kombináld a Blue Tansy olajat levendulával és frakcionált kókuszolajjal egy nyugtató masszázshoz egy hosszú nap után. Más olajok, amelyekkel kombinálhatod: kúszófajd bogyó, ciprus, vagy akár AromaTouch®.
  • Tegyél hat cseppet a fürdődbe egy evőkanál frakcionált kókuszolajjal és egy csésze Epsom-sóval a nyugtató és pihentető légkör érdekében. Vagy adj hozzá pár cseppet fürdőbombához.
  • A tiszta légzés érzetének elősegítéséért keverd össze borsmentával és kend fel a mellkasodra.
  • A test természetes helyreállító folyamatának elősegítéséhez adj pár cseppet a testápolóhoz és masszírozd a fájó izmaidba.
  • Parfümhöz keverj össze 1 cseppet 10 csepp hordozóolajjal

 

Vigyázat

A kék varádics olaj jellegzetes indigó színe egyes felületeken, szöveteken és bőrön foltot okozhat. Emiatt lehet jó ötlet gyermekbiztos kupakot vásárolni, hogy a gyerekek véletlenül se öntsék a Blue Tansy olajat olyan felületre, ahol nem fog kijönni. Amikor azonban a Blue Tansy olajat együtt használjuk hidratáló krémmel vagy ha frakcionált kókuszolajban hígítjuk egy masszázshoz, nem valószínű, hogy nyomot hagy.

Figyelmeztetés

Ezt az olajat tilos belsőleg alkalmazni. A doTERRA kínálatában csak pár kivétel van, ez az. Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha babát vársz, szoptatsz vagy orvosi kezelés alatt állsz, konzultálj kezelőorvosoddal. Kerüld a szemmel, belső füllel és érzékeny területekkel való érintkezést.



Kérdésed van? Segítek: 70 433 6080


Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) keress meg: írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA promóciók 2024. április

A teafaolaj felhasználási módjai:

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

doTERRA nap 2024. április 20. (szombat)

Illóolajok gyerekeknek - doTERRA Kids

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)