Bejegyzések

Ismerd meg Mark Wolfert-et doTERRA alapító ügyvezetőt!

Kép
  Copyright © Komáromi Szabolcs A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.     Mark a wisconsini Milwaukee-ban született és nőtt fel, amíg családja 11 éves korában Utah-ba költözött. A Utah-i Egyetemen 1980-ban diplomázott angol szakon. Ezt követően 1983-ban szerzett jogi diplomát a BYU J. Reuben Clark School of Law-n. Mielőtt a doTERRA-nál dolgozott volna, Mark tranzakciós ügyvéd volt a Nu Skin-nél Provo-ban, ahol szintén új piacok megnyitásán dolgozott (barátaival, Corey Lindley-vel és Greg Cook-kal). Végül az amerikai kontinens régió alelnöke lett. A doTERRA-nál Mark imádja, hogy a doTERRA Healing Hand Foundation az emberkereskedelem elleni küzdelemre és a nők helyzetbe hozására összpontosít. Nagyra értékeli a Co-Impact Sourcing utazásokat Guatemalába, Nepálba, Bulgáriába és Kenyába, valamint a hawaii Kona-i KMR-be. Mark azt mondja: "Hálásak vagyunk azért a folyamatos kiváltságért, ho

Téli bőrradír (vanília)

Kép
  Copyright © Komáromi Szabolcs A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.   Száműzd a téli bőr szürkeségét ezzel a DIY-fel! Csak keverd össze a hozzávalókat, és tárold egy fedeles üvegben. Hozzávalók 1/2 csésze kristálycukor 1/2 csésze barnacukor 2 evőkanál frakcionált kókuszolaj 4 csepp madagaszkári vanília     Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet! Barátsággal: Szabolcs email: szabolcs.komaromi at gmail.com Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080  > > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon. Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.     Kövesd az Olajkertet Facebook -on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Pörkölt diófélék (doTERRA Baking Spice)

Kép
  Copyright © Komáromi Szabolcs A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.   Gluténmentes. Vegán. Összetevők 4 csésze nyers dió; brazil dió, kesudió, mandula, pekándió 1/2 csésze tökmag 80 g vegán vaj vagy tejes vaj 1/3 csésze barna cukor vagy sötét muscovado cukor 1/3 csésze juharszirup vagy méz 1 teáskanál só 12 csepp doTERRA Baking Spice keverék Tipp: A doTERRA Baking Spice keverék helyettesíthető doTERRA fahéj , gyömbér és kardamom illóolajokkal. Elkészítése Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Béleljünk ki egy tepsit, és terítsük ki a dióféléket és a magvakat egy rétegben. Süssük 15 percig, vagy amíg illatosak és aranyszínűek lesznek. Melegíts fel egy nagy serpenyőt közepes lángon, és olvaszd fel a vajat. Add hozzá a cukrot, juharszirupot, sót és a doTERRA Baking keveréket. Add hozzá a diót, és folyamatos kevergetés mellett sütögesd, amíg a diót bevonja. Helyezd vissza a diót a kibélelt t

Fehér csokoládéba mártott vajas sütik

Kép
  Copyright © Komáromi Szabolcs A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.   Hozzávetőleg 26 darab Összetevők 1/2 csésze sótlan vaj 2 csésze barna cukor 1/2 csésze cukor 3 tojás 1 teáskanál vanília 3 csepp doTERRA Baking Spice keverék 2 teáskanál só 1 teáskanál sütőpor 3 1/2 csésze általános liszt 2 csésze fehér csokoládéforgács 3/4 csésze pekándió, apróra vágva Tipp: A doTERRA Baking Spice keverék helyettesíthető doTERRA fahéj és gyömbér illóolajokkal. Elkészítése Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Egy közepes méretű serpenyőben kis lángon addig pirítsuk a vajat, amíg mélybarna színt kap. Vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Keverőgépben vagy kézi mixerrel krémesítsük a barnára pirított vajat, cukrot és a barna cukrot, amíg könnyű és habos nem lesz. Adjuk hozzá a tojásokat, minden egyes tojás hozzáadása után jól keverjük össze. Keverd bele a vaníliát és a doTERRA Baking Spice keveréket. Add h

Fűszeres almás galette

Kép
  Copyright © Komáromi Szabolcs A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.   Hozzávetőleg 8-10 adag Összetevők Kéreg 1 1/2 csésze liszt 3/4 csésze sótlan vaj, közepes méretű darabokra vágva 1/2 teáskanál só 1/4 csésze hideg víz 3 csepp doTERRA Baking Spice keverék 1 nagy tojás lekenni Karamell 1 csésze cukor 4 evőkanál sótlan vaj 1/4 teáskanál só 1/4 csésze tejszínhab Töltelék 3 alma (bármilyen fajta) 1/4 csésze cukor, plusz még több a porozáshoz 2 csepp doTERRA Baking Spice keverék 1 evőkanál citromlé 4 evőkanál sótlan vaj 1/4 teáskanál só 1/4 csésze tejszínhab   Tipp: A doTERRA Baking Spice keverék helyettesíthető doTERRA fahéj és gyömbér illóolajokkal. Elkészítése Kéreg Keverjük össze a lisztet, doTERRA Baking Spice keveréket, vajat és a sót egy nagy tálban. Vágd bele a vajat, amíg csicseriborsó méretű darabkákhoz nem hasonlít. Add hozzá lassan a hideg vizet, és addig keverd, amíg golyóv

Fehér csokoládé mousse fűszeres meggykompóttal

Kép
  Copyright © Komáromi Szabolcs A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.   8 adag | aktív idő: 25 perc | teljes idő: 4 óra 30 perc Összetevők Mousse 2 csésze fehér csokoládé pasztilla 3 csésze tejszínhab, hideg Cseresznyekompót 1½ csésze (340 gramm) cseresznye, fagyasztva. 2 evőkanál cukor 1 teáskanál citromlé 3 csepp Baking Spice keverék Tipp: A doTERRA Baking Spice keverék helyettesíthető doTERRA fahéj és gyömbér illóolajokkal. Elkészítése 1. Egy mikrohullámú sütővel használható tálba tegyünk ¾ csésze tejszínhabot, és melegítsük fel a mikrohullámú sütőben - körülbelül 90 másodpercig. 2. Adjuk hozzá a fehér csokoládéforgácsot, és hagyjuk állni 3 percig. Keverjük simára. Tegyük félre, hogy kissé lehűljön. 3. Keverővel, habverővel vagy kézi mixerrel addig verjük a maradék tejszínt, amíg kemény habbá nem áll össze. 4. Adjuk a tejszínhab ⅓-át a fehér csokoládé és a tejszín keverékéhez, és

Krémmézes sütemény

Kép
  Copyright © Komáromi Szabolcs A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.   Hozzávetőleg 24 süti | aktív idő: 30 perc | teljes idő: 1 óra Összetevők 1 csésze sótlan vaj, lágyítva. 1 csésze cukor ½ csésze méz 2 tojás 5 csepp Baking Spice keverék 1 teáskanál só 1 teáskanál sütőpor 1 teáskanál szódabikarbóna 4 csésze általános liszt 1 csésze krémesített méz 1 teáskanál vanília   Tipp: A doTERRA Baking Spice keverék helyettesíthető doTERRA fahéj és gyömbér illóolajokkal.   Elkészítése 1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. 2. Egy lapátos keverőgépben vagy kézi mixerrel közepes sebességen krémesítsük a vajat, cukrot és a mézet, amíg könnyű és habos lesz - körülbelül 5 percig. 3. Adjuk hozzá a tojásokat, a tál oldalát kapargatva és minden egyes tojás hozzáadása után jól összekeverjük. 4. Keverjük bele a vaníliát és a Baking Spice keveréket, a tál oldalát is kapargatva. 5. Alacsony fordulatszámon ke

Körtés karamell torta

Kép
  Copyright © Komáromi Szabolcs A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.   Hozzávetőleg 8-10 adag Összetevők 2 csésze liszt 1 1/4 teáskanál sütőpor 1/2 teáskanál só 1/2 csésze sótlan vaj, lágyítva 1 1/4 csésze barna cukor 2 nagy tojás, szobahőmérsékletű 1 csésze tej, szobahőmérsékletű teljes tej, zab-, mandula- vagy kesudiótej 1 teáskanál vanília 5 csepp doTERRA Baking Spice keverék 1 körtekonzerv, félbe vágva, lecsepegtetve Karamell 1 csésze cukor 4 evőkanál sótlan vaj 1/4 teáskanál só 1/4 csésze tejszínhab   Tipp: A doTERRA Baking Spice keverék helyettesíthető doTERRA fahéj és gyömbér illóolajokkal. Elkészítése Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Kezdjük a karamellel. Egy nagy serpenyőben közepesen alacsony hőfokon melegítsük fel a cukrot. Folyamatosan kevergetve addig keverjük, amíg borostyánszínű nem lesz. Ha a cukor teljesen felolvadt, keverjük bele a vajat és a sót, amíg el nem kevered

Étcsokoládés narancsos-mogyorós sütemény

Kép
  Copyright © Komáromi Szabolcs A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.   Hozzávetőleg 18 süti | aktív idő: 40 perc | teljes idő: 1 óra 20 perc Összetevők 1 csésze sótlan vaj, lágyítva 1 csésze cukor 1 evőkanál narancshéj 2 evőkanál narancslé 5 csepp Baking Spice keverék ¼ teáskanál só 2¼ csésze általános liszt ½ csésze mogyoró, apróra vágva 2 evőkanál hideg víz 2 csésze keserédes vagy félédes csokoládé   Tipp: A doTERRA Baking Spice keverék helyettesíthető doTERRA fahéj és gyömbér illóolajokkal.   Elkészítése 1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. 2. Béleljünk ki 2 tepsit sütőpapírral, és tegyük félre. 3. Keverőgépet használjunk lapátos tartozékkal vagy kézi mixerrel, a vajat és a cukrot közepes sebességen addig krémesítjük, amíg könnyű és habos nem lesz, körülbelül 5 percig. Kapard le a tál oldalát. 4. Alacsony fordulatszámon forgassuk bele a narancshéjat, narancslevet, Baking Spice kever

Fűszeres fánk, krémes töltelékkel

Kép
  Copyright © Komáromi Szabolcs A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.   16 adag Összetevők 2¼ teáskanál élesztő ¼ csésze cukor, plusz 1 csészényi a forgatáshoz 1½ csésze (3,5 dl) tej 3,5 csésze általános liszt 1 evőkanál só 1 nagy tojás, plusz 1 nagy tojássárgája 5 csepp Baking Spice keverék ½ csésze sótlan vaj, lágyítva 1,8 l sütőolaj - mogyoró-, növényi vagy kókuszolaj Krémtöltelék 1 csésze tejszínhab, hideg 3 evőkanál porcukor Tipp: A doTERRA Baking Spice keverék helyettesíthető doTERRA fahéj és gyömbér illóolajokkal. Elkészítése 1. Melegítsük a tejet, amíg eléri a 45°C-ot. Öntsük egy közepes méretű tálba. 2. Könnyedén keverjük bele az élesztőt és ¼ csésze cukrot. Hagyjuk állni, amíg a keverék habos lesz - körülbelül 10 percig. 3. Keverőgépet használva tésztakampóval, keverjük össze az élesztős keveréket, lisztet, sót, tojásokat és a Baking Spice keveréket. Alacsony fordulatszámon k

Fehér csokis trüffel golyók

Kép
  Copyright © Komáromi Szabolcs A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.   Gluténmentes. Hozzávetőleg 20 darab. Összetevők 1 csésze apróra vágott fehér csokoládé vagy olvadék 80 g vaj 2 evőkanál tejszín 10 csepp doTERRA Baking Spice keverék 1/2 csésze porcukor 1 csésze fehér csokoládé a bevonáshoz Díszítéshez Kókuszreszelék Fagyasztva szárított gyümölcs Tipp: Használhatunk darált diót vagy reszelt csokoládét díszítésként. A doTERRA Baking Spice keveréket doTERRA Citrommirtusz illóolajjal helyettesítheted a citromos csavarért. Vagy magát a Baking Spice-t doTERRA fahéj és gyömbér illóolajokkal tudod helyettesíteni. Elkészítése Tegyük a csokoládét, vajat és a tejszínt egy hőálló tálba egy lábas forró víz fölé, és keverjük, amíg majdnem megolvad. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a doTERRA Baking Spice keveréket, és keverjük simára. Fedjük le a tálat, és tegyük a hűtőbe legalább 3 órára, amíg m

Fűszeres süti szendvicsek (Baking Spice)

Kép
  Copyright © Komáromi Szabolcs A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.   Hozzávetőleg 19 darab Összetevők Keksz 1 csésze sótlan vaj, lágyítva 1 csésze barna cukor 1/2 csésze melasz 2 tojás 5 csepp doTERRA Baking Spice keverék 1 teáskanál kóser só 1 teáskanál szódabikarbóna 3 1/2 csésze általános liszt Tipp: A doTERRA Baking Spice keverék helyettesíthető doTERRA fahéj és gyömbér illóolajokkal. Töltelék 1/2 csésze tejszínhab, hideg 1/2 csésze mascarpone vagy krémsajt, lágyítva 2 evőkanál porcukor   Elkészítése Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Mixerrel habosra keverjük a vajat, cukrot és a melaszt, amíg könnyű és habos nem lesz. Adjuk hozzá a tojásokat, és keverjük jól össze. Add hozzá a doTERRA Baking Spice keveréket. Adagold hozzá a lisztet, sót és a szódabikarbónát, amíg el nem keveredik. Ne keverd túl. Kanalazzuk a tésztát egyenletesen a kibélelt süteményes tepsire. Süssük 8-10 percig.

Mézeskalács gofri

Kép
  Copyright © Komáromi Szabolcs A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.   Ki gondolta volna, hogy szükséged van erre a receptre? De itt van :) Az ünnepi és ízletes mézeskalács gofri két csepp fahéj illóolajat és egy csepp szegfűszeget tartalmaz a fokozott íz érdekében. Összetevők 1 1/2 teáskanál gyömbér, őrölt 2 csésze liszt 4 teáskanál sütőpor 2 evőkanál barna cukor 4 evőkanál kristálycukor 1/2 teáskanál só 1/2 teáskanál vaníliakivonat 2 csepp fahéj illóolaj 1 csepp szegfűszeg illóolaj 1/2 csésze étolaj 1 csésze tej 1/2 csésze melasz 2 nagy tojás *választható, porcukor (Szabolcs nem ajánlja)   Utasítás 1. Egy nagy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat. 2. Egy külön tálban habosra verjük a tojásokat. Adjuk hozzá a többi nedves hozzávalót a tojásokhoz. 3. Adjuk a nedves hozzávalókat a szárazhoz, és keverjük csomómentesre. 4. Öntsük a tésztát egy kizsírozott gofrisütőbe, és süssük

doTERRA ünnepi mézeskalács (Baking Spice)

Kép
  Copyright © Komáromi Szabolcs A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.   Hozzávetőleg 26 darab Összetevők 200 g vaj, apróra vágva, szobahőmérsékleten 3/4 csésze sötét muscovado cukor vagy barna cukor 2/3 csésze melasz 10 csepp doTERRA Baking Spice keverék 1 nagy tojás 1 teáskanál szódabikarbóna 1/2 teáskanál só 3 1/2 csésze sima bio liszt  Tipp: A doTERRA Baking Spice keverék helyettesíthető doTERRA fahéj és gyömbér illóolajokkal.   Elkészítése Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A vajat mixer segítségével krémesre verjük. Adjuk hozzá a cukrot és a melaszt, majd keverjük tovább, krémesre. Adjuk hozzá a daTERRA Baking Spice keveréket és a tojást, és keverjük tovább, amíg jól össze nem áll. Egy külön tálban keverd össze a szódabikarbónát és a sót a liszttel. Alacsony fordulatszámon keverd a száraz hozzávalókat a vajas keverékhez. A tészta sűrű és ragadós lesz. A könnyebb kezelhetőség érdek