doTERRA ünnepi mézeskalács (Baking Spice)
Copyright © Komáromi Szabolcs
A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.
Hozzávetőleg 26 darab
Összetevők
200 g vaj, apróra vágva, szobahőmérsékleten
3/4 csésze sötét muscovado cukor vagy barna cukor
2/3 csésze melasz
10 csepp doTERRA Baking Spice keverék
1 nagy tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
3 1/2 csésze sima bio liszt
Tipp: A doTERRA Baking Spice keverék helyettesíthető doTERRA fahéj és gyömbér illóolajokkal.
Elkészítése
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
A vajat mixer segítségével krémesre verjük. Adjuk hozzá a cukrot és a melaszt, majd keverjük tovább, krémesre. Adjuk hozzá a daTERRA Baking Spice keveréket és a tojást, és keverjük tovább, amíg jól össze nem áll.
Egy külön tálban keverd össze a szódabikarbónát és a sót a liszttel. Alacsony fordulatszámon keverd a száraz hozzávalókat a vajas keverékhez. A tészta sűrű és ragadós lesz. A könnyebb kezelhetőség érdekében formázd a tésztát 2 koronggá, és csomagold viaszfóliába vagy fóliába. Hűtsük a hűtőszekrényben egy éjszakán át. Vedd ki a becsomagolt tésztakorongokat a hűtőből. Hagyd, hogy szobahőmérsékletűvé váljanak. Lisztezd meg a munkafelületet, és nyújtsd ki a tésztát 1 cm vastagra. Kedvenc formáiddal vágd ki, és helyezd egy kibélelt tepsire.
A formák méretétől függően süssük 8-percig. Hagyd néhány percig hűlni a tálcán, mielőtt átrakod egy hűtőrácsra.
Díszítsd tetszés szerint. Ezek a sütik szobahőmérsékleten, légmentesen záródó edényben egy hétig tárolhatók.
Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!
Barátsággal:
Szabolcs
email: szabolcs.komaromi at gmail.com
Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080
> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.
Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.
Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!