Fűszeres almás galette
Copyright © Komáromi Szabolcs
A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.
Hozzávetőleg 8-10 adag
Összetevők
Kéreg
1 1/2 csésze liszt
3/4 csésze sótlan vaj, közepes méretű darabokra vágva
1/2 teáskanál só
1/4 csésze hideg víz
3 csepp doTERRA Baking Spice keverék
1 nagy tojás lekenni
Karamell
1 csésze cukor
4 evőkanál sótlan vaj
1/4 teáskanál só
1/4 csésze tejszínhab
Töltelék
3 alma (bármilyen fajta)
1/4 csésze cukor, plusz még több a porozáshoz
2 csepp doTERRA Baking Spice keverék
1 evőkanál citromlé
4 evőkanál sótlan vaj
1/4 teáskanál só
1/4 csésze tejszínhab
Tipp: A doTERRA Baking Spice keverék helyettesíthető doTERRA fahéj és gyömbér illóolajokkal.
Elkészítése
Kéreg
Keverjük össze a lisztet, doTERRA Baking Spice keveréket, vajat és a sót egy nagy tálban. Vágd bele a vajat, amíg csicseriborsó méretű darabkákhoz nem hasonlít. Add hozzá lassan a hideg vizet, és addig keverd, amíg golyóvá nem áll össze. Enyhén lisztezett felületen koronggá nyújtjuk. Fedjük le fóliával, és 1 órán át pihentessük.
Karamellmártás
Egy nagy serpenyőben folyamatosan melegítsük a cukrot, amíg borostyánszínűre olvad, kb. 10-15 percig. Ha a cukor teljesen felolvadt, keverjük bele a vajat és a sót, amíg el nem keveredik. Lassan keverjük bele a tejszínt (miközben a cukros keverék felhabzik), amíg teljesen el nem keveredik. Vegyük le a tűzről, és tegyük félre hűlni.
Töltelék
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra.
Magozzuk ki és szeleteljük fel vékonyan az almát. Tedd az almát, cukrot, citromlevet és a doTERRA Baking Spice keveréket egy közepes méretű tálba, és keverd össze, amíg az almát bevonja. Egy kibélelt sütőlapra helyezd a kicsomagolt tésztakorongot. Öntsük a meleg karamellt a közepébe, és a tetejére tegyük az almás keveréket, legalább öt centiméteres szegélyt hagyva. Óvatosan hajtsd a tésztaszegélyt az almára, és ismételd ezt addig, amíg minden oldalát az alma felé hajtod. Egy kis tálban verjük fel a tojást és 1 evőkanál hideg vizet, amíg össze nem keveredik. Kenjük meg a tésztát bőségesen ezzel, és szórjuk meg cukorral. Süssük 35-45 percig. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
Tipp: Ezt a galette-et tálalhatjuk önmagában vagy vaníliafagylalttal.
Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!
Barátsággal:
Szabolcs
email: szabolcs.komaromi at gmail.com
Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080
> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.
Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.
Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!