Krémmézes sütemény
Copyright © Komáromi Szabolcs
A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.
Hozzávetőleg 24 süti | aktív idő: 30 perc | teljes idő: 1 óra
Összetevők
1 csésze sótlan vaj, lágyítva.
1 csésze cukor
½ csésze méz
2 tojás
5 csepp Baking Spice keverék
1 teáskanál só
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
4 csésze általános liszt
1 csésze krémesített méz
1 teáskanál vanília
Tipp: A doTERRA Baking Spice keverék helyettesíthető doTERRA fahéj és gyömbér illóolajokkal.
Elkészítése
1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
2. Egy lapátos keverőgépben vagy kézi mixerrel közepes sebességen krémesítsük a vajat, cukrot és a mézet, amíg könnyű és habos lesz - körülbelül 5 percig.
3. Adjuk hozzá a tojásokat, a tál oldalát kapargatva és minden egyes tojás hozzáadása után jól összekeverjük.
4. Keverjük bele a vaníliát és a Baking Spice keveréket, a tál oldalát is kapargatva.
5. Alacsony fordulatszámon keverjük bele a lisztet, sót, szódabikarbónát és a sütőport, amíg el nem keveredik. Ne keverjük túl a keveréket.
6. Egy sütikanalat használva kanalazzuk a tésztát egy enyhén kiolajozott vagy pergamenttel bélelt tepsire, úgy, hogy minden egyes kanál között 5 cm távolságot hagyjunk.
7. Süssük 10-15 percig, vagy amíg enyhén megbarnul, majd vegyük ki a sütőből.
8. Amíg a sütik még melegek, egy teáskanál hátuljával óvatosan nyomjuk be minden süti tetejét, és hagyjunk egy enyhe mélyedést. Hagyjuk a sütiket teljesen kihűlni.
9. Miután a sütik kihűltek, töltsünk meg minden egyes mélyedést krémmézzel.
Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!
Barátsággal:
Szabolcs
email: szabolcs.komaromi at gmail.com
Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080
> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.
Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.
Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!