Fehér csokoládé mousse fűszeres meggykompóttal
Copyright © Komáromi Szabolcs
A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.
8 adag | aktív idő: 25 perc | teljes idő: 4 óra 30 perc
Összetevők
Mousse
2 csésze fehér csokoládé pasztilla
3 csésze tejszínhab, hideg
Cseresznyekompót
1½ csésze (340 gramm) cseresznye, fagyasztva.
2 evőkanál cukor
1 teáskanál citromlé
3 csepp Baking Spice keverék
Tipp: A doTERRA Baking Spice keverék helyettesíthető doTERRA fahéj és gyömbér illóolajokkal.
Elkészítése
1. Egy mikrohullámú sütővel használható tálba tegyünk ¾ csésze tejszínhabot, és melegítsük fel a mikrohullámú sütőben - körülbelül 90 másodpercig.
2. Adjuk hozzá a fehér csokoládéforgácsot, és hagyjuk állni 3 percig. Keverjük simára. Tegyük félre, hogy kissé lehűljön.
3. Keverővel, habverővel vagy kézi mixerrel addig verjük a maradék tejszínt, amíg kemény habbá nem áll össze.
4. Adjuk a tejszínhab ⅓-át a fehér csokoládé és a tejszín keverékéhez, és óvatosan forgassuk össze. Ismételjük meg még kétszer, amíg az összes tejszínt a csokoládéba hajtjuk.
5. Kanalazzuk a csokoládés keveréket egyenletesen a formákba, és hűtsük 4 órán át vagy amíg megdermed.
6. Egy közepes méretű serpenyőben keverjük össze a cseresznyét, cukrot és a citromlevet. Főzzük közepes lángon.
7. Miután felforrt, egy ivópohár segítségével óvatosan pépesítsd a gyümölcsöt.
8. Főzzük tovább 10-15 percig, vagy amíg besűrűsödik, időnként keverjük meg egy gumispatulával.
9. Kapcsoljuk le, és adjuk hozzá a Baking Spice keveréket. Tegyük át egy tiszta edénybe, és fedjük le. Hagyd kihűlni.
10. Amikor a mousse kihűlt és megdermedt, a tetejére hűtött fűszeres cseresznyekompótot teszünk. Hidegen tálaljuk.
Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!
Barátsággal:
Szabolcs
email: szabolcs.komaromi at gmail.com
Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080
> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.
Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.
Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!