Fűszeres fánk, krémes töltelékkel
Copyright © Komáromi Szabolcs
A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.
16 adag
Összetevők
2¼ teáskanál élesztő
¼ csésze cukor, plusz 1 csészényi a forgatáshoz
1½ csésze (3,5 dl) tej
3,5 csésze általános liszt
1 evőkanál só
1 nagy tojás, plusz 1 nagy tojássárgája
5 csepp Baking Spice keverék
½ csésze sótlan vaj, lágyítva
1,8 l sütőolaj - mogyoró-, növényi vagy kókuszolaj
Krémtöltelék
1 csésze tejszínhab, hideg
3 evőkanál porcukor
Tipp: A doTERRA Baking Spice keverék helyettesíthető doTERRA fahéj és gyömbér illóolajokkal.
Elkészítése
1. Melegítsük a tejet, amíg eléri a 45°C-ot. Öntsük egy közepes méretű tálba.
2. Könnyedén keverjük bele az élesztőt és ¼ csésze cukrot. Hagyjuk állni, amíg
a keverék habos lesz - körülbelül 10 percig.
3. Keverőgépet használva tésztakampóval, keverjük össze az élesztős keveréket, lisztet, sót, tojásokat és a Baking Spice keveréket. Alacsony fordulatszámon keverjük, amíg össze nem áll a tészta.
4. Osszuk a megpuhított vajat 5 darabra, és adjuk hozzá mindet a tésztához, miközben a keverőgép dolgozik. Keverjük 8 percig alacsony fordulatszámon.
5. Tegyük a tésztát egy enyhén lisztezett felületre, és óvatosan gyúrjuk simára.
6. Tegyük át a tésztát egy nagy, kizsírozott tálba, és fedjük le. Hagyjuk kelni szobahőmérsékleten, amíg a duplájára nem dagad kb. 1-2 óra alatt.
7. Körülbelül 10 perccel azelőtt, hogy a tészta befejezné a kelést, tegyük a sütőolajat egy nagy lábasba vagy holland sütőbe, és közepes lángon melegítsük, amíg eléri a 180°C-ot.
8. Béleljünk ki 2 tepsit papírtörlővel, és tegyük félre.
9. Egy közepes méretű tálba öntsünk 1 csésze cukrot és 1 csepp Baking Spice keveréket. Keverjük össze. Tegyük félre.
10. Fordítsuk ki a megkelt tésztát egy enyhén lisztezett felületre és sodorjuk ki 0,5 - 1,2 cm vastagságúra.
11. Egy lisztezett és kerek sütivágóforma vagy pohár segítségével vágjuk ki a fánkokat. Gyúrjuk össze óvatosan az esetleges maradékokat, és ismételjük meg a folyamatot.
12. Óvatosan helyezz egyszerre néhány fánkot a forró olajba. Süssük sötét aranybarnára - körülbelül 1 percig mindkét oldalát.
Megjegyzés: Néha a fánkok levegővel teltek, ami megnehezítheti a megfordításukat. Ha ez történik, süssük a fánkokat 30 másodpercig az egyik oldalukon, majd fordítsuk meg, és a másik oldalát is 30 másodpercig süssük. Ismételd meg a a folyamatot még egyszer.
13. Egy merőkanál segítségével vegyél ki minden fánkot, és enyhén kocogtasd le a felesleges olajat az egyik előkészített serpenyőre.
14. Ahogy a fánkok frissen kikerülnek az olajból, minden oldalukat bevonjuk az előkészített cukorral.
15. Óvatosan helyezzünk minden fánkot a második előkészített serpenyőre, hogy kihűljön. Ismételjük meg a folyamatot minden egyes megmaradt fánkkal. Szükség esetén állítsuk be a hőfokot, hogy az olajat 180°C-on tartsuk.
16. Amíg a fánkok hűlnek, a tejszínhabot és a porcukrot tegyük egy nagy tálba. Egy kézi mixerrel, magas fokozaton verjük fel a tejszínt és a cukrot, amíg kemény habbá nem válik.
17. Töltsd meg tejszínhabbal egy közepesen kerek végű cukrászzacskót, és tölts meg minden fánkot.
18. Azonnal tálaljuk.
Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!
Barátsággal:
Szabolcs
email: szabolcs.komaromi at gmail.com
Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080
> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.
Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.
Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!