Mézeskalács gofri
Copyright © Komáromi Szabolcs
A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.
Ki gondolta volna, hogy szükséged van erre a receptre? De itt van :) Az ünnepi és ízletes mézeskalács gofri két csepp fahéj illóolajat és egy csepp szegfűszeget tartalmaz a fokozott íz érdekében.
Összetevők
1 1/2 teáskanál gyömbér, őrölt
2 csésze liszt
4 teáskanál sütőpor
2 evőkanál barna cukor
4 evőkanál kristálycukor
1/2 teáskanál só
1/2 teáskanál vaníliakivonat
2 csepp fahéj illóolaj
1 csepp szegfűszeg illóolaj
1/2 csésze étolaj
1 csésze tej
1/2 csésze melasz
2 nagy tojás
*választható, porcukor (Szabolcs nem ajánlja)
Utasítás
1. Egy nagy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat.
2. Egy külön tálban habosra verjük a tojásokat. Adjuk hozzá a többi nedves hozzávalót a tojásokhoz.
3. Adjuk a nedves hozzávalókat a szárazhoz, és keverjük csomómentesre.
4. Öntsük a tésztát egy kizsírozott gofrisütőbe, és süssük ropogósra.
5. Tálaljuk porcukorral meghintve. (Szabolcs kihagyja ezt a részt)
Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!
Barátsággal:
Szabolcs
email: szabolcs.komaromi at gmail.com
Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080
> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.
Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.
Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!