Fehér csokoládéba mártott vajas sütik
Copyright © Komáromi Szabolcs
A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.
Hozzávetőleg 26 darab
Összetevők
1/2 csésze sótlan vaj
2 csésze barna cukor
1/2 csésze cukor
3 tojás
1 teáskanál vanília
3 csepp doTERRA Baking Spice keverék
2 teáskanál só
1 teáskanál sütőpor
3 1/2 csésze általános liszt
2 csésze fehér csokoládéforgács
3/4 csésze pekándió, apróra vágva
Tipp: A doTERRA Baking Spice keverék helyettesíthető doTERRA fahéj és gyömbér illóolajokkal.
Elkészítése
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Egy közepes méretű serpenyőben kis lángon addig pirítsuk a vajat, amíg mélybarna színt kap. Vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni.
Keverőgépben vagy kézi mixerrel krémesítsük a barnára pirított vajat, cukrot és a barna cukrot, amíg könnyű és habos nem lesz. Adjuk hozzá a tojásokat, minden egyes tojás hozzáadása után jól keverjük össze. Keverd bele a vaníliát és a doTERRA Baking Spice keveréket.
Add hozzá a lisztet, sót és a sütőport, amíg épp csak el nem keveredik. Ne keverd túl. Kanalazzuk ki a tésztát egyenletesen egy sütőlapra.
Süssük a süteményt 8-10 percig. Vedd ki a sütőből, és hagyd teljesen kihűlni. Miután a sütik kihűltek, egy mikrohullámú sütőben 20 másodperces lépésekben olvaszd meg a fehér csokoládét, minden lépés után megkeverve. Ismételd meg, amíg sima nem lesz.
Mártsd a sütik felét az olvasztott csokoládéba. Azonnal szórd az apróra vágott pekándiót a csokoládéra. Helyezd a sütit egy darab pergamenpapírra, és hagyd szobahőmérsékleten megdermedni.
Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!
Barátsággal:
Szabolcs
email: szabolcs.komaromi at gmail.com
Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080
> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.
Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.
Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!