doTERRA Manuka Touch (Leptospermum scoparium)

 

A doTERRA manuka esszenciális olaj Új-Zélandról származik (maorik által számos élénkítő tulajdonsága miatt tisztelt), ahol már évszázadok óta használják. A „manuka” szó ismerősen csenghet a manukaméz miatt, amely a manukafa virágait beporzó méhek szorgos munkájának gyümölcse. A manuka a mirtuszfélék családjába tartozik, hasonlóan a teafához és az eukaliptuszhoz. Noha kezdetben cserjeszerű, előfordulhat, hogy akár 15 méteresre is megnő. A praktikus doTERRA Touch formájában pedig mostantól a doTERRA manuka esszenciális olaj számos helyileg kifejtett jótékony hatását élvezheted.

 

Növényi rész: levelek, magvak, kéreg, gumi 

Extrakciós módszer: Gőzdesztilláció 

Aromás leírás: gazdag, fűszeres, édes és lágyszárú 

Fő kémiai komponensek: Leptospermon, E-kalamenén, alfa-pinén, cadin-3, 5-dién

 

Elsődleges előnyök

  • Gazdag, fűszeres, gyógynövényes illatú, amely segíthet elősegíteni a relaxáció érzését.
  • Használd a manuka illóolajat az energiák földelésére és központosítására a mély meditációra való felkészülés során.
  • Élvezd a manuka esszenciális olaj számos helyileg kifejtett jótékony hatását egy praktikus doTERRA Touch formájában.
  • A mindennapos bőrápolási rutin ideális kiegészítője.
  • Tartsd magadnál a táskádban, hogy mindig kéznél legyen.


Használati módok

  • Alkalmazd a mindennapos bőrápolási rutinod részeként.
  • Használd egy pihentető, nyugtató masszázshoz.
  • A manuka remekül rétegezhető borsmenta és bergamott esszenciális olajokkal.


 

 

Használati utasítás

Csak külsőleges használatra. Illatszerként, bőrápolás céljából vagy masszázshoz vidd fel a bőrre a golyós adagolóval.
 

Figyelmeztetés

Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha babát vársz vagy orvosi kezelés alatt állsz, konzultálj kezelőorvosoddal. Kerüld a szemmel, belső füllel és érzékeny területekkel való érintkezést.

 

További érdekességek a manukáról

Ha érdekel a kiegészítő gyógyászat és a szuperételek, valószínűleg hallottál már a Manukáról, de valószínűleg nem igazán tudod, mi az. Mivel mindkettő évszázadok óta az ausztráliai hagyományos egészségügyi gyakorlatok alappillére, Manukát gyakran összekeverik botanikai rokonával, Melaleucával. Ezenkívül az illóolaj nem kapott akkora népszerűségi felhajtást, mint az általa termelt méz, de ne becsüld alá a Leptospermum scopariumból származó illékony aromás vegyületek erejét.

A manuka és a teafa ugyanaz a dolog?

A világ nagy része számára a "teafa" a Melaleuca alternifolia nevet jelenti, azt a fát, amelyet az ausztrál őslakosok évszázadok óta tisztelnek. Új-Zélandon azonban a manuka (Leptospermum scoparium) történelmileg azért kapta ezt az elnevezést, mert a korai új-zélandi telepesek teát készítettek illatos leveleiből. A fák a világ ugyanazon területéről származnak, és ugyanannak a botanikai családnak a tagjai, de a hasonlóságok itt véget is érnek. Az egyes fákból kinyert illóolajok eltérő kémiai összetételűek és egyedi tulajdonságokkal rendelkeznek.


Mi a különbség a Manuka illóolaj és a Manuka méz között? 

Bár ugyanabból az új-zélandi őshonos cserjéből (Leptospermum scoparium) származnak, és mindkettőt nagyra értékelik egészségügyi előnyeik miatt, a Manuka méz és a Manuka illóolaj két nagyon különböző anyag, teljesen eltérő kémiai összetétellel és jólétet támogató tulajdonságokkal. A Manuka mézet az európai mézelő méhek vonják ki a virágokból, míg az erősen koncentrált illóolajat gőzzel desztillálják a levelekből, magvakból, kéregből és gumiból. Míg a Manuka méz fogyasztásának vagy helyi alkalmazásának állítólagos előnyeinek listája hosszú, a kutatás még nem zárult le. Bár kevésbé ismert, a Manuka fából kivont illékony aromás vegyületeket meglehetősen sok tudományos vizsgálatnak vetették alá, és fantasztikus eredményekkel.

A Manuka illóolaj kémiai háttere

A manuka illóolaj egyedülálló kémiai összetételű, számos illékony aromás vegyületet tartalmaz, amelyek ritkán találhatók meg más illóolajokban. Ezek a vegyületek triketonok: három ketoncsoportot tartalmazó molekulák kémiai szerkezetükben. Koncentráció alapján a Manuka illóolajban a legtöbb jelenlévő triketon a szeszkviterpének, az E-kalamenén és a leptospermon. Az e-kalamenén egyike azoknak a vegyületeknek, amelyek elsősorban a Manuka illóolaj jellegzetes fűszeres, mégis édes illatáért felelősek, amely kísérleti kutatások kimutatták, hogy kiválóan elősegíti a pihentető környezet megteremtését. Ezenkívül számos kísérleti tanulmány kimutatta, hogy a leptospermon felülettisztító tulajdonságokkal rendelkezik.

 

A manuka illóolaj az európai doTERRA kínálat nem állandó tagja.

Ára: 41,75 euró ; ~ 16.700 forint

 

 

 

Egyéb illóolaj vásárláshoz keress meg engem, vagy kattints ide: "Így rendelj terméket" segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

Nyiss törzsvásárlói fiókot, 25% kedvezmény vár kötelező havi vásárlás nélkül!

https://www.mydoterra.com/olajkert

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Gyömbérgyűjtő központ építése Tanzániában

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

doTERRA bazsalikom esszenciális olaj

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

Illóolajok keverésének útmutatója