Vegán étcsokoládé trüffel
Copyright © Komáromi Szabolcs
A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.
Megvan a tökéletes recept az édesszájúaknak.
Vegán étcsokoládé trüffel
270 g vegán étcsokoládé (nagyon apróra vágva, 72%-os vagy magasabb kakaótartalommal).
7 evőkanál (103 ml) könnyű vagy teljes zsírtartalmú konzerv kókusztej (jól felrázva)
1/2 teáskanál vaníliakivonat (nem kötelező)
1/4 csésze (30 g) cukrozatlan kakaó- vagy kakaópor, vagy finomra őrölt mogyoró a bevonáshoz.
1 csepp kardamom illóolaj
Útmutató
1. Aprítsuk finomra a csokoládét, és tegyük egy közepes méretű tálba.
2. Egy kis lábasban közepes lángon melegítsük a kókusztejet, amíg éppen csak elkezd forrni.
3. Azonnal adjuk a kókusztejet a csokoládéhoz, és lazán fedjük le egy fedővel vagy törölközővel, hogy a hőt magába zárjuk. Hagyjuk állni 5 percig. Ezután keverőkanállal óvatosan keverjük, amíg teljesen felolvad, krémes és sima lesz.
4. Adjuk hozzá a vaníliát és egy csepp kardamom illóolajat, majd keverjük össze.
5. Tegyük a keveréket a hűtőszekrénybe, és fedetlenül hűtsük 2-3 órán át, vagy amíg majdnem teljesen megszilárdul.
6. Ha kihűlt és megszilárdult, készítsünk egy kis tál kakaó- vagy kakaóport a sodráshoz.
7. Evőkanálnyi kanállal szedjünk ki kis kerek formájú trüffeleket.
8. Forgassuk meg kakaóporban, hogy bevonjuk.
Élvezd a trüffeleket azonnal, vagy tedd a hűtőbe 1-2 órára egy éjszakára. Tárold a trüffeleket lefedve a hűtőben a frissesség érdekében. Tálaláskor hagyd a trüffelt 10-15 percig szobahőmérsékleten a tálalás előtt az optimális krémesség érdekében.
A recept a minimalistbaker.com oldalról származik.
Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!
Barátsággal:
Szabolcs
email: szabolcs.komaromi at gmail.com
Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080
> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.
Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.
Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!