A tiszta víz ereje Nepálban (A közösségek megerősítése a Wintergreen beszerzési területein)

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

A nepáli Sindhupalchok nehéz domborzati viszonyai miatt sokan még mindig elavult vízrendszerekre támaszkodnak. Ezt a területet sziklás, meredek domborzat és gyakori természeti katasztrófák jellemzik, mint például a 2015-ös földrengés. Ezek a körülmények megnehezítik a helyiek számára a tiszta vízhez való folyamatos hozzáférést.

A tiszta víznek megvan az ereje, hogy mindent megváltoztasson ezen a doTERRA Wintergreen beszerzési területen. A nők számára kevesebb időt jelent a potenciálisan nem biztonságos vízforrásokból való vízszerzésre, és több időt a gyermekeik gondozására és jövedelemtermelő tevékenységekre. A kisgyermekek számára ez azt jelenti, hogy kisebb a megelőzhető, vízzel terjedő betegségek kockázata, és több lehetőségük van egészséges gyermekkorban élni. A tizedikes Priyanshu Jaiswal számára ez azt jelenti, hogy több időt tölthet az osztályban, jobb higiénia mellett, és kevesebb napot hiányozhat az iskolából.

A jelenlegi közcsap nem következetes és télen alacsony a vízszintje, a helyi önkormányzatnak és a közösségnek pedig nincsenek forrásai a korszerűsítéshez.

Priyashu iskolájában 1.000 diák és egy vízpumpa van. A szünetekben a diákoknak várniuk kell, hogy sorra kerüljenek a szivattyúval, hogy inni tudjanak, ami a diákok közötti dulakodáshoz vezetett, amikor megszomjaztak. A szivattyú az egyetlen vízforrás a mosdókban is. A diákoknak egy vödröt kell megtölteniük a szivattyúnál, hogy higiéniai okokból magukkal vihessék a mosdóba. Ez különösen a fiatalabb, kisebb gyerekek számára jelenthet kihívást.

Wintergreen beszerzési partnerünk a CHOICE Humanitarian-nal - egy nonprofit szervezettel - együttműködve egy 13 kilométeres vízrendszer kiépítésén dolgozik, amely mintegy 1.000 család számára biztosít majd saját vízvezetéket a régióban. A helyieket a vízrendszer kezelésére is kiképzik, hogy továbbra is önellátóak maradhassanak, és szebb jövőt építhessenek gazdaságuk és közösségük számára. 

Egy korszerűsített vízrendszer segítene ezeknek a diákoknak abban, hogy könnyebben hozzáférjenek a tiszta vízhez, miközben az iskolai higiénia is javulna. Emellett egy korszerűsített vízrendszer segítene ezeken a távoli területeken, ahol a nők és a gyerekek naponta két vagy több órát töltenek a nem biztonságos és gyakran szennyezett ivóvíz begyűjtésével. A doTERRA Healing Hands Alapítványnak július, augusztus és szeptember folyamán felajánlott összegeket olyan projektekre fordítjuk, mint a korszerűsített vízrendszerek, amelyek két iskola és több mint 1.000 család javát szolgálják a doTERRA Wintergreen beszerzési területén.

Priyashu megosztotta: „Nagyon reméljük, hogy ez a projekt minél hamarabb befejeződik. Ha nem kell aggódnunk a víz miatt, jobban tudunk majd a tanulmányainkra koncentrálni.”

Ajándékozd meg ezeket és a hozzájuk hasonló közösségeket a tiszta vízzel és még sok mással. Adományozz még ma!

 

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080

Termékbeszerzéshez (nagyker áron) keress meg: írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

doTERRA rendezvények szeptemberben (21. és 28.)

Kérj személyre szabott doTERRA mintát!

doTERRA promóciók 2024. szeptember

A mikrobiom titkos városa (Alexandra Nitsche és Fernando Guerra)

Gyermekolajok felnőtt párjai

doTERRA On Guard védelmező keverék

Esszenciális "parfüm" receptek

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

doTERRA AromaTouch - masszázs keverék

doTERRA Salubelle - szépség keverék