Tényleg különleges a doTERRA levendula illóolaj, vagy túlzás?

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

Ebben a videóban Saimoni és Paige felfedezik a levendula előnyeit, felhasználási módjait és a levendula mögött rejlő tudományt, a beszerzési csapatunk különleges vendége, Ben pedig bennfentes ismereteket oszt meg arról, hogy mitől olyan egyedülálló a doTERRA levendula.

- Nagyon örülünk, hogy itt vagy. Beszélgettünk a levenduláról, véleményeztük, de te vagy a profi. Mondd el, hogy ki vagy, mit csinálsz a doTERRA-nál, és mióta vagy itt.

- Oké, rendben. Ben Platt vagyok. Kicsit több mint hét éve vagyok itt. A beszerzési csapatban dolgozom, és segítek felügyelni a beszerzési stratégiát. Milyen növényeket hol termesztünk, és hogyan csináljuk, ezzel kapcsolatos dolgok. 

- A következő kérdés, amit fel akartunk tenni neked, és Ben nagyon szerényen fogalmaz.

- Igen, csak azt akartam mondani, hogy te egy nagyágyú vagy.

- Ismeri a beszerzés minden csínját-bínját, ami, úgy érzem, megkülönbözteti a doTERRA-t, és ez az egyik nagy része annak, ami megkülönböztet minket, mint céget.

- Mindegy, Ben, levendula. Honnan származik a levendulánk?

- Több országban is terem. Franciaországban, Bulgáriában és Albániában. Ezek mind Lavandula angustifolia, ami a botanikai neve, amit termesztünk. De a különböző fajták különböző kémiai összetételűek és különböző profilúak. Tehát különböző régiókban termesztjük őket, és ebből lesz a keverék, ami az üvegben van.

- Ó, értem, szóval összekevertük őket. Ezt jó tudni. Erre én is kíváncsi voltam.

- Szóval említetted, hogy a levendulának különböző fajtái vannak.

- Különböző fajták, igen.

- Különböző fajták. Miért csak a Lavandula angustifolia fajtát szerezzük be?

- A kémia tulajdonság a legfontosabb számunkra, igaz? Tehát ha a kémiája bizonyos dolgokat biztosít, ez az, ami minket vezérel. És így a Lavandula angustifolia bizonyult a levendula prémium fajtájának. Ezen belül választjuk ki a fajtákat, hogy a kívánt kémiai tulajdonságokat biztosítsuk.
 
- És azt mondod, hogy ezt a keveréket úgy állítjuk össze, hogy optimális legyen?

- Szuper optimális. Tehát a kémia az, ami azt mondja a testünknek, hogy aludj jól, vagy nyugodj meg, vagy bármi, igaz? Egyéb hasonló dolgok. Tehát a levendula-acetát és a levendulában lévő különböző dolgok teszik lehetővé, hogy a testünk ezt érezze. És így a kémia alapján tudjuk az olajat összeállítani, aszerint, hogy hol nő és mit okoz. Albánia egy klasszikus példa. Kifejezetten Albániában termesztünk némi levendulát, mert az egy bizonyos kémiai összetételt ad, ami fantasztikus. Ugyanez a helyzet a francia levendulával, amelyet Franciaországban termesztünk, és a bolgár levendulával, amelyet Bulgáriában termesztünk. Aztán amikor ezt a három fajtát kombináljuk, akkor egy igazán gyönyörű, szuper jó, nem emlékszem, mit mondtál, optimális?
 
- Szuper optimális.
 
- Szuper optimális levendulát kapunk, ami pontosan azt teszi, amit remélünk tőle.

- Mint szakértő, mondd el nekünk, mit szeretsz a levendulában és hogyan használod.

- Azt hiszem, mindennél jobban szeretem a levendulában azt, hogy nélkülözhetetlen. Van egy csomó dolog, amit felfedezhetsz, de a levendula az a dolog, amivel kezded. Ez az alap, igaz? Így számomra a levendula az egyik, ami a készletem állandó része, és mindig is az lesz. Guatemalában utaztam. Volt néhány rovarcsípésem. Nem állt rendelkezésemre minden olaj, csak korlátozottan, de volt néhány, és a levendula volt az egyik. És nagyon, nagyon jól működött. Érdekes módon fekete borssal kombináltam. Csak megérzés alapján, általában így szoktam. És nagyon, nagyon jól működött. A levendula nélkülözhetetlen, gondolom ebben egyetérthetünk. Minden, amit a doTERRA csinál, és minden, ami mi vagyunk, tényleg arra az alapra épül, amit a levendula biztosít.

- Ben munkájának másik klassz része, amit megtanultam, hogy elmehetsz a helyszínekre, találkozhatsz a gazdákkal. Kapcsolatokat építhetsz velük. Milyen volt ez? Mert egy dolgot soha nem felejtek el, amit mondtál, hogy amennyire törekszünk a tisztaságra az olajokkal, annyira törekszünk a tisztaságra a partnereinkkel is. Ugye?

- Igen, volt erre rálátásom, mikor Brazíliában voltam. A levendulához kapcsolódik, úgyhogy megosztom. Egy egész napot dolgoztunk az Amazonasnál, hogy lefilmezzük a copaiba betakarítását, így meg tudtam érteni én is. És egy teljes nap után rájöttem, hogy a csoportban nincs egy igazi Copaiba betakarító sem. Volt egy csónakvezető, egy kókuszdió betakarító, ezek a klassz emberek, akik különböző dolgokat csináltak, de egy sem volt Copaiba betakarító. Így aztán a második napon egy teljesen új csoporttal újra elmentünk, és levadásztunk valakit, aki tényleg tudta, hogy mit csinál. És ekkor jöttem rá, ekkor volt a megvilágosodás hogy oké, az én munkám nem csak az olaj beszerzése. A munkám az is, hogy olyan embereket találjak, akik ugyanúgy törődnek ahogy mi, akik ugyanabban hisznek, amiben mi. És amikor ilyen emberekkel találkozol, amikor ilyen embereket találsz, az varázslatos. Felcsillan a szemük, elkezdesz beszélni a levenduláról, és ez varázslatos. "Istenem, ez a legkirályabb dolog a világon." Számukra ez a legkirályabb dolog a világon. Mintha azt mondanák: „Ó, arról akarsz beszélni, amit a legjobban szeretek?" "Beszéljünk róla." És ők, izgatottak lesznek, és aztán belemennek a részletekbe, és azt mondják, gyere, gyere, sétálj velem a mezőn, és hadd beszéljek neked mindarról, amit csinálunk. És amikor találunk valakit, akit ugyanúgy érdekel, mint minket, és aki ugyanabban hisz, amiben mi hiszünk, akkor kattan a dolog. És ezt nagyon szeretem.

- Annyira jó tudni, hogy te is ezt keresed, mert ez egy olyan plusz elemet ad, amit felhasználóként nem látunk. És ez annyira izgalmas. Ahogy beszéltél, azon gondolkodtam, hogy ez valahogy átjön az üvegen keresztül. Számunkra, felhasználók számára ez alapvetően fontos, és ezt érezzük, ahogy használjuk, és saját tapasztalataink vannak.

- Teljesen. Igen, határozottan hiszem, hogy ez átjön az üvegen keresztül.
 
- Nos, mint felhasználó, szeretném megköszönni. 
 
 
Copyright © Komáromi Szabolcs
 

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080

Termékbeszerzéshez (nagyker áron) keress meg: írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

doTERRA rendezvények szeptemberben (21. és 28.)

A mikrobiom titkos városa (Alexandra Nitsche és Fernando Guerra)

doTERRA On Guard védelmező keverék

Különböző hangulathoz más-más illóolaj (diagram)

Kérj személyre szabott doTERRA mintát!

doTERRA promóciók 2024. szeptember

Gyermekolajok felnőtt párjai

Egyéjszakás mézeskalács zab

doTERRA teafa illóolaj - melaleuca

doTERRA Petal párologtató