Emberek az üveg mögött: melissa és levendula termesztők Bulgáriában

Ez egyike a sok csodálatos Co-impact történetnek Esseterre Bulgáriából. Ennek a történetnek a hősei Milen és Elica Mihovi! Egy fiatal dobrich-i család, 35 és 37 évesek, két lányuk van. Csodálatos történetük akkor kezdődött, amikor találkoztak és összeházasodtak. Az esküvőjükön megtakarított pénzből úgy döntöttek, hogy vesznek egy földet (1,8 hektár), és családi életüket a mezőgazdaságnak szentelték! Először zöldségtermesztésbe kezdtek! Néhány évig így keresték a családjuk jövedelmét. Nehéz munka volt és nagyon időigényes, nehezen találtak munkaerőt, és nem volt elég idejük a gyerekeikkel való együttlétre.

5 évvel később, amikor Dél-Bulgáriában nyaraltak, úgy döntöttek, megállnak egy kis lepárlónál, és megkapták első melissa palántáikat! Úgy döntöttek megpróbálkoznak a melissa termesztéssel, amikor hazatértek, miután megismerték ezt a csodálatos növényt! Semmi sem történik véletlenül – pontosan ebben az időben épült az Esseterre Dobrichban. Mindketten a lepárlóhoz mentek, és megtörtént a megállapodás. Igen, Milen és Elica az első gazdák, akikkel az Esseterre elkezdte a Co-impact történetét Bulgáriában! Kezdetben a fiatal család 2 hektárral indult, melissával, majd az évek során és az Esseterre-rel kötött csodálatos együttműködés során 6 hektárra nőtt az ültetvény. Esseterre nemcsak jó és időben történő fizetéssel, hanem sok tanáccsal és megértéssel segítette őket az évek során a nehéz helyzetekben.

2019-ben a melissa ültetvényeiket elöntötte a heves eső, és az Esseterre megbízható partnerként működött – a lepárló csapata egészen a végéig várt Milenre és Elicára, amikor sikerült összeszedni az összes termést, és jó eredménnyel megmenteni az évet! 5 évig csak melissa termesztéssel gondoskodtak az egész családjukról, és mivel Esseterre remek partnerük, úgy döntöttek, hogy levendula termesztésbe kezdenek! És most jöjjenek az elképesztő számok: 3 évvel ezelőtt 2 hektárral kezdtek, ma pedig odaadásuknak, szeretetüknek és kemény munkájuknak és természetesen a dobrichi lepárló etikus bánásmódjának köszönhetően 25 hektár levendulatáblájuk van.

Ez egy elképesztő növekedés egy fiatal család számára, és az is lenyűgöző, hogy Milen hagyományos gazdálkodó szülei is elkezdtek illóolaj növényeket termeszteni, bár kezdetben szkeptikusak voltak, és nem bíztak gyermekeik sikerében! Találd ki, ki változtatta meg a véleményüket: Esseterre, természetesen! Ma, amikor megkérjük Milen-t és Elicát, hogy jellemezzék az Esseterre-t egy szóval ezt mondják: biztonság! Céljuk, hogy jövőre is folytatják szerződésüket az Esseterrével, és hogy növeljék ültetvényeiket! Két lányuk is a földeken van, segít nekik, még uszkár kutyusuk is.

 

 

Illóolaj beszerzéshez szólj nekem, vagy kattints ide: "Így rendelj terméket" segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

Nyiss törzsvásárlói fiókot, 25% kedvezmény vár kötelező havi vásárlás nélkül!

https://www.mydoterra.com/olajkert

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

doTERRA promóciók 2024. április

doTERRA citrom esszenciális olaj

Melyik Deep Blue terméket válaszd?

doTERRA bazsalikom esszenciális olaj