doTERRA növényi protein | Tudományos kerekasztal

Orvosi Tudományos Oktatási Bizottság (SMEC)

 

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

 

Orvosi Tudományos Oktatási Bizottság (SMEC)

Dr. Brannick Riggs

Dr. Ruth Dempsey 

Alexandra Nitsche

Dr. Fernando Guerra

 

 

Dr. Brannick Riggs

- Dr. Brannick Riggs vagyok, a doTERRA oktatási alelnöke, és itt vagyok a csodálatos Tudományos és Orvosi Oktatási Bizottságunkkal, hogy a fehérjeturmixokról és a doTERRA fehérjeturmixokról beszéljünk. Egészen elképesztőek, és talán beszélünk arról, mi történik a testünkkel, miért van szükségünk rájuk. Kezdjük Fernandóval. Fernando, beszéljünk egy pillanatra a makrotápanyagokról. Mik ezek és mit tesznek értünk? Dr. Brannick Riggs

- A makrotápanyagok nagyon fontosak az életünkben. Tehát van szénhidrátunk, van zsírunk, és van fehérjénk. Szinte minden funkciót ellátnak szervezetünkben. Például a szénhidrátok energiát adnak nekünk. Ezek üzemanyagforrások. A zsír nagyon fontos a sejtek számára, a sejtek rétegei zsírok, de nagyon fontosak az agy fejlődéséhez is. A fehérjék rendkívül fontosak az összes szerkezethez, de a szervezet számos funkciójához is. Az enzimek fehérje, a hormonok fehérje. Tehát a fehérje a sejtek rétegében létezik, a jelek számára, hogy a szervezet összes funkcióját elvégezze. Tehát például más molekulákat hordoz, így a fehérjék nagyon-nagyon fontosak és nagyon létfontosságúak az életünkben.
Dr. Fernando Guerra

- Szóval Alexandra, kapunk-e eleget ezekből a makrotápanyagokból az étrendünkben, vagy vannak olyan dolgok, amelyekből hiányunk van, vagy esetleg túl sokat fogyasztunk makrotápanyagokkal?
Dr. Brannick Riggs

 

Alexandra Nitsche


- Szerintem ez emberfüggő, mert ha egészséges, szivárványszínű, változatos étrendet tartunk egészséges ételekkel, akkor igen, akkor az nagyon jó, de többnyire nem így van. Szóval sokan sok szénhidrátot esznek, és ahogy Fernando említette, a makrotápanyagaink, vannak jó és rossz szénhidrátjaink, és vannak jó és rossz szénhidrátjaink is, és szeretjük a rosszakat, mert nagyon jó ízűek. Feldolgozottak, ezért szerintem sok szénhidrátot eszünk. Ez az első. A második dolog, hogy sok zsírt is eszünk. A zsír a barátunk. A zsír sokat tesz értünk, de vannak zsírsavaink, és vannak telített és telítetlen zsírsavaink, a telítetlenek pedig az egészséges zsírok. Tehát tisztában kell lennünk, együnk többet az egészséges zsírokból. De többet eszünk az egészségtelen zsírokból, így vannak rejtett zsírok az ételeinkben. A feldolgozott élelmiszerekben sok rejtett zsír található. Aztán elérkezünk a fehérjékhez. Szervezetünkben 21 aminosavra van szükségünk, de ebből kilencet a szervezetünk nem tud előállítani. Ezért létfontosságú, hogy jó fehérjéket együnk. A legtöbb problémánk a fehérjékkel az étrendünkkel van.
Alexandra Nitsche

- Igen, szóval beszéljünk arról, hogy említetted a jó szénhidrátokat, és talán azt mondanám, hogy nagyobb kihívást jelentő szénhidrátok. Ha ezekről a szénhidrátokról beszélünk, melyek azok a dolgok, amelyek értékessé teszik a szénhidrátokat? Melyek azok a dolgok, amelyek megmondják nekünk, hogy jó-e vagy sem, ha fogyasztunk? Dr. Brannick Riggs

- Talán mondhatjuk ezt a legegyszerűbben is – milyen hosszú egy szénhidrát. A rövid szénhidrátok olyan dolgok, mint a cukor, a fehér cukor. A hosszú szénhidrát a jó kenyér, amit itthon sütök. Szóval igen, ezzel tisztában kell lennünk, rövid és hosszú. Alexandra Nitsche

- Igen, nekem úgy tűnik, hogy a legegyszerűbb módja annak, hogy beszéljünk róla, hogy van egyszerű és egy összetett szénhidrát. Az egyszerű szénhidrátok, melyek feldolgozottak, igaz? Dr. Brannick Riggs

- Igen, a feldolgozás a kulcs. Minél természetesebb, annál jobb, ez az általános szabály vagy alapvetés. Manapság nagyon sok magasan feldolgozott élelmiszer található az étrendünkben. Dr. Ruth Dempsey

- Igen, nagyon kevés dolog terem tökéletesen fehéren, és ha egy szénhidrát tökéletesen fehér lesz, akkor tudjuk, hogy feldolgozták. Tehát a teljes kiőrlésű liszt sötétebb színű, mint a fehér, fehérített liszt, és ez egy egyszerű szénhidrát, szemben a másikkal ami komplexek. Beszéltünk az egészséges zsírokról és az egészségtelen zsírokról. Mondj egy példát az egészséges zsírra. Mit keressünk? Mi a jó, egészséges zsír forrása? Dr. Brannick Riggs

- Az egészséges zsírok a halakban vannak, vagy a diófélékben. Egészségtelen zsírok vannak a chipsben, és más élelmiszerekben is, ahol nem tudjuk, hogy van benne zsír, de van benne feldolgozott zsír sajnos. Alexandra Nitsche

- És úgy tűnik, hogy étkezésünknek érzelmi összetevője is van az egészséges zsírok és az egészséges szénhidrátok tekintetében, igaz? Ahogy utazom a világban, azt tapasztalom, hogy a kényelmi ételek általában magas szénhidrát- és egyszerű szénhidráttartalmúak, valamint magas és egészségtelen zsírt tartalmaznak. Mert egy kicsit ez is táplálja ezt az érzelmet. Ez egy érdekes dolog. Nem számít a kultúra, kényelmes ételek elterjedtek. Dr. Brannick Riggs

- És ez társadalmi összetevő, mert a feldolgozott élelmiszerek olcsóbbak, és sokan az olcsóbb élelmiszert vásárolják. Tehát azoknak, akiknek már vannak szociális problémái, a gyerekeiknek és nekik is több gondjuk van, mert csak a feldolgozott élelmiszert tudják megvásárolni, a friss és egészséges élelmiszert nem. Alexandra Nitsche

- És persze ott van a klasszikus gyorséttermi probléma, ami miatt sokan nem szánunk időt arra, hogy otthon elkészítsünk valamit az alapvető hozzávalókból. Úgy dolgozzák fel, hogy kényelmes és gyors legyen.
Dr. Ruth Dempsey

- És ez az, ami óriási problémát jelent a közegészségügyben, mert az emberek nem tudnak jobb élelmiszereket vásárolni, és olyan élelmiszerek felé fordulnak, amelyek olcsóbbak, és ezek többsége rosszabb a szervezet számára. Dr. Fernando Guerra

- Szóval beszéljünk egy percre a doTERRA növényi fehérjéről. Miért ajánlanád ezt a fehérjeforrást mások helyett?
Dr. Brannick Riggs

- A doTERRA Protein a szükséges aminosavak teljes skálájával rendelkeznek, és a fehérjepótlás kulcsa a megfelelő aminosavak egyensúlya. Ahogy Alexandra mondta, azokat az esszenciális aminosavakat keressük, amelyeket a szervezet nem tud előállítani, azt a kilencet, és van néhány nagyon fontos, az elágazó láncú aminosavak, amelyek nagyon-nagyon fontosak, úgymint az izomrekonstrukció és -építés, és úgy gondolom, hogy a doTERRA nagyon jó munkát végzett az egyensúly megteremtésében. És nagyon jó az íze.
Dr. Ruth Dempsey

- A tiszta forrás, ez a másik dolog, amit szeretek a doTERRA-ban. Nagyon bízunk abban, hogy a vállalat tiszta forrásokat biztosít számunkra a termékeikből. Büszkék vagyunk arra, hogy jó, tiszta terméket kínálunk, és a doTERRA Protein shake-ek elképesztően tiszták.


Ruth, kinek kellene fontolóra vennie a fehérjebevitel növelését az étrendjében?
Dr. Brannick Riggs

 

Dr. Ruth Dempsey


- Nos, ahogy az imént beszéltünk, valószínűleg mindenki, de vannak bizonyos csoportok, ahol ez nagyon-nagyon hasznos lehet, sőt talán nagyon fontos is. Először természetesen a sportolók jutnak eszembe. Mivel az izmok fehérjék, és szerintem az emberek automatikusan úgy gondolják a fehérje-kiegészítést, mint egyfajta izomerősítést és izomépítést. És ez igaz, ez a főszerep, és ezért mondom, hogy ezek az elágazó láncú aminosavak nagyon fontos részét képezik ennek. Tehát minden bizonnyal azt mondanám, hogy a sportolóknak, az embereknek, akik sokat mozognak, erre is szükségük lenne. Ahogy te is öregszel, és sajnos elgondolkozhatok ezen, te is, én is. Az izomvesztés valós dolog. Sokkal keményebben kell dolgoznod ahhoz, hogy az izmokat megőrizd, és az izmokat növekedésben tartsd, ezért azt gondolom, hogy a fehérjéket ennek az embercsoportnak is be kell vinni edzéssel kombinálva. Mint mindig, ezek önmagukban soha nem jelentenek megoldást. Ez nem egy varázslatos képlet, amely azt mondja: „Ha ezt szeded rendben leszel”. Nem - neked is el kell végezned a munkát, de úgy gondolom, hogy ez a két embercsoportnak különösen előnyös lenne ezekből. Dr. Ruth Dempsey

- Igen, kutatások azt mutatják, hogy ahogy öregszünk, és kiegészítjük a fehérjét az étrendünkben és a testmozgás mellett, az izomtömeget elég jól meg tudjuk őrizni.

Fernando, beszélj nekünk az ideális és a tényleges kérdésről, amikor fehérjebevitelről van szó. Vannak, akik azt mondják: „Ez a megfelelő mennyiség”. Mi ennek a valósága, ha az emberi testről van szó? Dr. Brannick Riggs

 

Dr. Fernando Guerra


- Szóval attól függ, mint az orvostudományban, mindentől, attól függ. Főleg egyéntől függ. Állapotuk, súlyuk, ha volt korábbi egészségi állapotváltozás. Fontos tehát a megfelelő táplálkozás, ügyelni a fehérjebevitel mennyiségére, legyen az növényi vagy állati eredetű. De fontos, hogy ne felejtsd el ezt a mennyiséget elfogyasztani, hanem szükség esetén pótold is, attól függően, hogy idősebb emberről van szó, vagy sportolóról van szó. Még a sportolóknál is, sportágtól függően, rendelkeznie kell az izomtömeg mennyiségével. Minden azon múlik, hogy ez önmagában nem egy varázspálca, de meg kell fontolni, hogy igénybe vedd az orvos támogatását a megfelelő étrend és a fehérjebevitel kialakításához. A shake-nek pedig nagy szerepe van, mert növeli a bevitt fehérje mennyiségét. Néha egyszerűen nem elegendő, még akkor is, ha nagy mennyiségű halat és húst fogyasztasz, vagy ha vegán vagy, néha nem elég, és többet kell bevinned. A fehérjeturmixok pedig megoldást jelenthetnek az adott személy számára, és segíthetnek növelni a fehérjeszintet. Mint mondtam, nem csak az izomzatban segít, hanem sok más funkcióban is. Valószínűleg az egészség jobban fog működni. Talán az a gyógyszer, amelyet az ember szed, jobban fog működni, mert elegendő fehérje van a szállításhoz, és minden olyan folyamat, amelyben a fehérjék részt vesznek. Tehát véleményem szerint ellenőrizni kell orvossal a fehérjeszintet, és tanácsot kell kérni, hogy megfelelő mennyiségű fehérje legyen a szervezetedben. Dr. Fernando Guerra

- Hallottam néhány ajánlást az elfogyasztandó mennyiségről, de a valóság az, hogy a legtöbbünk számára valószínűleg két-háromszorosnak kellene lennie, és ez a kilogrammonkénti súlyon alapul, de tudva, hogy jóval többet kellene fogyasztanunk, mint amennyit a kormány néhány ajánlása mutat ami a legalapvetőbb mennyiség. Ez a kezdeti szakasz. Innentől valószínűleg ennek a mennyiségnek a két-háromszorosát kellene fogyasztanunk, hogy valóban megőrizzük egészségünket. Dr. Brannick Riggs

- Igen, például egy közepes embernek, 70, 80 kilósnak, valószínűleg napi 100, 150, 200 gramm fehérjére lesz szüksége. Sok forrásból használhatod, és szerencsére sok forrásunk lehet ezeknek a fehérjéknek a beszerzéséhez. Dr. Fernando Guerra

- Ruth, miért választottunk egy vegán formulát az állati vagy tejsavófehérjével szemben? Dr. Brannick Riggs

- Nos, az első válasz az, hogy itt bárki, aki vegán vagy nem, fogyaszthatja, ami nagyszerű. Úgy értem, jó, hogy van egy termék, amely mindenki számára elérhető. De valójában ez érdekes, ez azt is jelenti, hogy tejmentes, mert vannak laktózérzékenyek, és sok állatból származó forrásnak az a hátránya, hogy benne van a laktóz komponens. De a másik jó dolog, hogy annak ellenére, hogy növényi forrásokból származik, nagyon jól kiegyensúlyozott, és ha több forrást viszünk bele, szép és kiegyensúlyozott lesz, ad valamit, amivel játszhatsz a benne lévő tényleges aminosavtartalom tekintetében. Dr. Ruth Dempsey

- Alexandra, miért választottuk a fehérjék típusait, a különböző típusokat? 
Dr. Brannick Riggs

- A biológiai értéke miatt. A biológiai érték az étrendünkben lévő fehérje minőségének mérőszáma. Ha magas a biológiai érték, akkor szervezetünk jobban tudja használni izomsejtjeink számára. És ahogy Ruth már említette, nagyon okos különböző növényeket bevinni erre a célra, mert különböző aminosavakat tartalmazó növényeink vannak. Ezzel a kombinációval pedig magasabb biológiai értékkel is rendelkezünk, és jobban tudjuk hasznosítani szervezetünkben. Alexandra Nitsche

- Azt hiszem, ezt igazán úgy foglalhatjuk össze, hogy azt mondjuk, hogy a fehérjéből többet kell fogyasztanunk. Akár az étrendünkből, akár a táplálékkiegészítőkből nyerjük, ami gyakran előfordul, mindenképpen többre van szükségünk az étrendünkben, hogy segítsünk a fehérjék által végzett különféle funkciókban. Nagyra értékelem ezt a beszélgetést veletek, nagyra értékelem szakértelmet és a munkátok. Dr. Brannick Riggs

 

Ismerd meg a doTERRA növényi fehérje készítményét, vanília és csokoládé ízben.

 

 

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080

Termékbeszerzéshez (nagyker áron) keress meg: írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

doTERRA promóciók 2024. május

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

doTERRA Forest Breeze olajkeverék

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA sun mindennapos ásványi fényvédő és hidratálókrém arcra

Rozmaring illóolaj - doTERRA rosemary

Tavaszi quinoa saláta lime illóolajjal

doTERRA baby babatestápoló (baby lotion)

Leginnovatívabb fényvédő termék (doTERRA Sun Face Mineral Sunscreen)