doTERRA vegán, növényi fehérje (plant protein)

 

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

Manapság mindenki a fehérjéről beszél, de ijesztő és zavaró lehet a piacon található fehérjepor kínálatból válogatni, és biztosra tudni, hogy melyik forrásban bízhatsz a tested táplálása során. A doTERRA küldetése a Pursue What’s Pure (a tisztaságra való törekvés) folytatására minden termékre kiterjed, beleértve a tudományosan vizsgált összetevőket is, amelyek a doTERRA fehérjék minőségi érdekében születtek.

 

A doTERRA fehérjéje esszenciális tápanyagokat és energiát biztosít a benne található növényi eredetű fehérjék és zsírok alkotta prémium minőségű keverékkel. Minden egyes adagja 22g - 24 g fehérjét tartalmaz (csokoládé, vanília), amelyet négy forrásból biztosít: borsóból, csicseriborsóból, rizsből és burgonyából. Kilenc esszenciális aminosavat (EAA-t) és három elágazó láncú aminosavat (BCAA-t) tartalmazó összetételénél fogva tápanyagokban gazdag, fehérjetartalmú táplálékkiegészítő, amelyet Európában termelnek és állítanak elő. A doTERRA fehérjéjében fellelhető akácrost és egészséges zsírok alkotta egyedülálló keverék kellemesen selymes érzetet kelt a szájban, és nagyszerűen kombinálható, miközben extra jótékony hatásokat is nyújt. A burgonyafehérje kimagasló tápértéket kínál más növényi fehérjékhez képest, míg a csicseriborsó- és rizsfehérje hozzájárul a szervezet fehérjeszükségletét kielégítő aminosavakhoz – s mindezt megkapjuk egyetlen, finom portól vanília és csokoládé ízben.


Elsődleges előnyök 

  • Kimondottan Európa számára kifejlesztve és Európában előállítva
  • Természetes steviával édesítve, tudományos alapon kidolgozott összetétellel megalkotva a fehérjebevitel kiegészítésének támogatásáért
  • Egy adag = 24 gramm prémium minőségű doTERRA növényi fehérjekeverék
  • A borsófehérje kimagasló fehérjeszintet biztosít három másikkal együtt a legjobb növény fehérjeforrások közül: ezek a burgonya, a csicseriborsó és a rizs
  • A hozzáadott akácrost és közepes láncú trigliceridek, azaz MCT-olaj, pedig még finomabb ízt és kellemesebb textúrát ad a fehérjepornak, még kényeztetőbb érzetet keltve a szájban
  • 16 adagot tartalmaz egy 512 grammos tasak; a tasakokban pedig 60%-kal kevesebb a műanyag, mint a tégelyekben
  • GMO-, glutén-, tejtermék- és szójamentes

 

Még akkor is, ha óvatosak vagyunk azzal, mit viszünk a testünkbe és odafigyelően táplálkozunk, nem biztos, hogy elegendő tápanyagot biztosítunk, például fehérjéből. A doTERRA a fehérje készítményt kifejezetten a modern étrend azon területeinek kiegészítésére fejlesztette ki, amelyek nem biztosítanak elegendő üzemanyagot a testünk számára. A fehérje fontos makrotápanyag, és döntő fontosságú az izomépítésben, az étvágy kezelésében és a test felépülésében az edzések után. A fehérje szintén szükséges ahhoz, hogy a test energiával és állóképességgel rendelkezzen olyan funkciók ellátásához, mint a sejtek építése, és támogassa az egészséges immunválaszt. A cukorfogyasztás csökkentése szintén fontos szempont az étrend és az általános egészségi állapot javításában. A doTERRA fehérje cukormentes, és nagyszerű eszköz a keto vagy más magas fehérjetartalmú / alacsony szénhidráttartalmú étrendekhez. 

  • A fehérje hozzájárul az izomtömeg növekedéséhez
  • A fehérje hozzájárul az izomtömeg fenntartásához
  • A fehérje hozzájárul a normál csontegészség fenntartásához
  • A fehérjére szükség van a gyermekek normál növekedéséhez és csontfejlődéséhez

 


 

A fehérje kiegészítése különösen fontos azok számára, akik vegán életmódot folytatnak, és ezért a doTERRA azoknak is lehetőséget kínál (a hagyományos tejsavó fehérje mellett), akik növényi eredetű fehérjét igényelnek.

A doTERRA Növényi Protein 24g fehérje keveréket tartalmaz olyan forrásokból, mint a
burgonya, csicseriborsó és a rizs.

Növényi étrend fogyasztása során fontos, hogy különféle forrásokból származó fehérjét fogyassz, hogy megkapd mind a 20 aminosav profilját, és pontosan ezt adja a doTERRA Vegán Protein. A doTERRA Vegan Protein minden adagja 7 gramm rostot is tartalmaz az étvágy kezelésében. Monk fruit (szerzetesek körtéje) és a stevia természetesen édesíti. Ez a termék is GMO-k, glutén és szója nélkül készül.

 

Teljes összetevőlista

Borsó (Pisum sativum) fehérjeizolátuma, gumiarábikum, csicseriborsó (Cicer arietinum) fehérjekoncentrátuma, burgonya (Solanum tuberosum) fehérjeizolátuma, rizs (Oryza sativa) fehérjekoncentrátuma, közepes láncú trigliceridek porítva, nátrium-klorid, szteviol-glikozidok (Reb-M), természetes vaníliaaroma, természetes kakaóaroma.

 


Termékhasználat

  • Keverd el a doTERRA fehérjét vízzel vagy egy tetszőleges tejfélével
  • Használd fehérjebeviteled növelésére és közérzeti céljaid elérésére
  • Energiát adó és az éhségét csillapító nassolnivaló gyanánt adj hozzá gyümölcsöt, zöldséget vagy dióféléket
  • Bátran merj kreatív lenni, és keverj hozzá egy cseppet kedvenc doTERRA esszenciális olajodból

Mindössze 150 kalóriát tartalmaz, így a doTERRA fehérje turmixok ideális összetevői az általad eddig fogyasztott italoknak. Az ízek önmagukban finomak és krémesek, de elég semlegesek ahhoz, hogy gyümölcsöket, zöldségeket, adaptogén keverékeket vagy bármilyen más pluszt adhass hozzá a napi wellness turmixodhoz. Fogyaszd naponta, hogy tápláld tested, és támogasd az izmok növekedését és helyreállítását. 

 


 

Használati útmutató

Keverj el vagy turmixolj össze 32 g (kb. 4 púpozott evőkanálnyi) port 250 ml vízzel vagy tetszőleges tejfélével, amíg sima, krémes állagot nem kapsz. Adj hozzá gyümölcsöket és zöldségeket, hogy még finomabb és táplálóbb legyen. Az egyedülálló ízhatás kedvéért keverj hozzá egy cseppet kedvenc doTERRA esszenciális olajodból.

Ízesítés

vanília ; csokoládé

Kiszerelés

512 gramm, ami 16 adagnak felel meg

Figyelmeztetés

Gyermekektől elzárva tárolandó. Várandósság, szoptatás és diagnosztizált betegségek esetén használat előtt konzultálj orvosoddal. Tárolás: Hűvös, száraz helyen tartandó.



Gyakran ismételt kérdések

1. Melyek a doTERRA Növényi fehérje elsődleges fehérjeforrásai?

Az egyedülálló doTERRA Növényi fehérjeporok négy fő fehérjeforrást tartalmaznak: zöldborsó fehérjeizolátumát, csicseriborsó fehérjekoncentrátumát, rizs fehérjekoncentrátumát és burgonyafehérjét.
 

2. Milyen előnyökkel jár a készítményt alkotó burgonyafehérje?

A burgonyafehérje egy rendkívül tápláló fehérjeforrás, amely biztosítja a szervezet számára szükséges esszenciális aminosavakat. Ráadásul a burgonyafehérje allergiamentes is.
 

3. Milyen tekintetben hasznos a többi fehérjeforrás?

A borsófehérje számos egészségügyi előnnyel bír – könnyebb megemészteni, mint a tejsavófehérjét, és remek vasforrás is.
A csicseriborsó kiváló tápértékprofilt kínál, kevés telített zsírt tartalmaz, és az élelmi rostoknak is nagyszerű forrása.
Remek vitamin- és ásványianyag-forrásként a rizsfehérje gazdag esszenciális aminosavakban, és allergiabarát is.
 

4. A doTERRA Növényi fehérje gluténmentes?

Igen, a doTERRA Növényi fehérje gluténmentes.

 

5. Tartalmaz a doTERRA Növényi fehérje allergéneket?

A doTERRA Növényi fehérje nem tartalmaz génmódosított organizmusokat (GMO-kat), glutént, szóját, sem tejtermékeket.
 

6. Milyen előnyökkel járnak a készítményt alkotó közepes láncú trigliceridolajok (MCT-k)?

Az MCT-olaj remek zsírforrásul szolgál, továbbá kellemesebb textúrát, finom ízt is ad a fehérjepornak.
 

7. Akkor is alkalmazhatom a doTERRA Növényi fehérjét, ha zsírszegény étrendet követek?

Igen! Ha szigorúan figyelemmel kíséred az étrended alkotó értékeket, azt javasoljuk, hogy inkább a doTERRA Vaníliás növényi fehérjét fogyaszd, ugyanis az adagonként csak 2,8 g zsírt tartalmaz. A doTERRA Csokoládés növényi fehérjében 3,6 g zsír található.
 

8. Igyekszem tudatosan kezelni a kalóriabevitelemet, és jobb döntéseket hozni. Így is használhatom a doTERRA Növényi fehérjét?

Igen. A doTERRA Növényi fehérje természetesen „dús tápanyagokban”, ami azt jelenti, hogy a kalóriánkénti tápanyagok (szénhidrátok, zsírok és fehérjék) mennyisége magas benne, ennél fogva pedig előnyös választás, ha kifejezetten ügyelsz a kalóriabeviteledre. Ha a bevitt értékeket még pontosabban figyelemmel szeretnéd kísérni, letölthető alkalmazások is a rendelkezésére állnak, hogy segítsenek ebben.
 

9. Miben keverhetem el a doTERRA Növényi fehérjét?

A doTERRA Növényi fehérjét elkeverheted vízben vagy a tetszésnek megfelelő tejben. Akár tejmentes alternatívákat, úgymint zabtejet, mandulatejet, kókusztejet vagy kókuszvizet is használhatsz (kevésbé laktató opcióként). 

A legideálisabb állag elérése érdekében azt javasoljuk, önts a doTERRA Növényi fehérjéhez 50%-nak megfelelő vizet és 50%-nak megfelelő tetszőleges tejfélét.

Vízzel és tejjel krémesen sima textúrát fogsz kapni. A tej gazdag és finom krémességet ad a keveréknek, míg a víz segít a port a kívánt állagúra oldani. Mindenki máshogy szereti, úgyhogy kísérletezz bátran az arányokkal, hogy az ízlésednek megfelelő végeredményt kapj.

Győződj meg arról, hogy a választott tejmentes tej jó minőségű legyen, mivel egyes termékek sűrítőanyagokat és mesterséges édesítőszereket is tartalmaznak. A legrövidebb összetevőlistával rendelkező, édesítetlen változatok a legjobb választások. Ezenkívül akár joghurtban is elkeverheted a doTERRA Növényi
fehérjét, hogy egyszerű, mégis finom ételeket, például egy éjszaka alatt kész zabpelyhet vagy fehérjés palacsintákat kapj.

 

10. Milyen édesítőszerek találhatók a készítményben?

A doTERRA Növényi fehérjeporokat steviával édesítjük, amelyet enzimatikusan előállított szteviol-glikozidok alkotnak.
 

11. Módosíthatok az édesség mértékén?

A doTERRA Növényi fehérje kevésbé lesz édes, ha kevesebb port és/vagy egy kicsivel több folyadékot használsz. Az édesebb ízhatásért használj több port vagy kevesebb folyadékot. Fanyarabb bogyós gyümölcsök vagy zöldségek hozzáadásával is egyensúlyozható a doTERRA Növényi fehérje édessége.

 

12. Mennyi rost van a doTERRA Növényi fehérjében?

A doTERRA Vaníliás növényi fehérje adagonként 1,3 g rostot, míg a doTERRA Csokoládés növényi fehérje adagonként 2,1 g rostot tartalmaz. 

 

13. Mik a doTERRA Növényi fehérje pontos tápértékei?
 

Vaníliás: 


 

Csokoládés:

 

14. Ha szedem a doTERRA Növényi fehérjét, attól még a többi táplálékkiegészítő is hasznos lehet számomra?

Mindenképpen! Mindannyian szeretnénk mindennap önerőből egészséges ételeket készíteni, hogy hozzájuthassunk a számunkra szükséges összes tápanyaghoz, de a mai rohanó életvitel mellett komoly kihívás megtalálni az időt, energiát és forrásokat a friss összetevők beszerzéséhez és a kiegyensúlyozott,
tápanyagokban dús táplálkozáshoz. Még ha rendszeresen fogyasztod is a doTERRA Növényi fehérjét, azt javasoljuk, hogy a doTERRA Lifelong Vitality™ táplálékkiegészítőket és/vagy a MetaPWR™ termékeit is szedd, hogy erősítsék általános jólléted, és segítsenek ereje teljében élni.

 

15. Mérőkanál is van a termékhez csomagolva?

A fenntarthatóságért és a műanyag mennyiségének csökkentéséért tett erőfeszítéseink jegyében a készítményhez nem biztosítunk mérőkanalat. Viszont ellátjuk utasításokkal, hogyan mérd ki a port egy evőkanál segítségével. Azt javasoljuk, egyszerre 32 g fehérjét fogyassz el, ami kb. két púpozott evőkanálnak
felel meg. Ha ennél pontosabban szeretnéd kimérni az adagokat, használj konyhai mérleget.

 

16. Milyen hosszú szavatossági idővel rendelkezik a doTERRA Növényi fehérje?

A doTERRA Növényi fehérjeporok szavatossági ideje a gyártásuktól számított két év.

 

17. Főzéshez is használhatom a doTERRA Növényi fehérjét?

Igen, főzhetsz vele, és felhevítheted a doTERRA Növényi fehérjét. Legyél kreatív, és kísérletezz bátran különböző receptekkel!

 

18. Akkor is alkalmazhatom a doTERRA Növényi fehérjét, ha várandós vagyok vagy szoptatok?

A doTERRA Növényi fehérje várandós/szoptató kismamák számára is biztonságos, de minden esetben azt javasoljuk, hogy használat előtt konzultálj a kezelőorvosoddal.

 

19. Gyermekek és kamaszok is fogyaszthatják a doTERRA Növényi fehérjét?

A doTERRA Növényi fehérje nem gyermekek számára készült. A jóllét alappilléreire (egészséges táplálkozásra, mindennapos testmozgásra, stresszkezelésre és egészséges kapcsolatokra) helyezett hangsúly gyermekeink
életének korai éveiben rendkívüli előnyt jelent majd a későbbiekben. Amikor pedig kamaszkorban az otthoni közegen kívül a saját kezükbe veszik az étrendjüket, már előnyös lehet számukra ezeknek a táplálékkiegészítőknek a használata.

 

Figyelem

Gyermekektől tartsd távol. Babát váró vagy szoptató nőknek és ismert betegségekkel küzdő embereknek konzultálniuk kell orvosukkal a használat előtt. Hűvös, száraz helyen tartandó.


Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080

Termékbeszerzéshez (nagyker áron) keress meg: írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA promóciók 2024. április

A teafaolaj felhasználási módjai:

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

doTERRA bazsalikom esszenciális olaj