Emily Wright alapító látogatása olasz partnerünknél (bergamott illóolaj)

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

"Találkozz Ceciliával és Robertóval, és nézd meg, milyen örökséget építenek családjuk és a közösség számára az olaszországi Calabriában."

 

"Menjünk vissza az időben, 2013-ba, amikor először utaztam Reggio di Calabriába, hogy találkozzam az Amadeo családdal. Ők negyedik generációs citrusolaj-termelők. Amikor kaptam egy e-mailt Ceciliától, tudtam, hogy van valami különleges benne és a családi örökségben, amelyet férje, Roberto és testvére, Salvatore ápol. Nem tudtam, hogy a kialakuló partnerség sokkal mélyebben összeköt minket, mint az üzlet - mi egy család vagyunk!
A mesterségük iránti szenvedélyük páratlan. Ahogy ők mondják... a citrusolaj a DNS-ükben van. Csak a tisztaságra törekszenek.
"


"Gyorsan előre a mába! Cecilia és Roberto jelentik számomra a világot. Nagyon büszke vagyok rájuk, és büszke vagyok arra, hogy partnerük lehetek abban, hogy a világ legjobb citrusolaját hozzuk el a doTERRA közösségnek."



"Ő Roberto és Salvatore nagymamája, nagynénje és unokatestvére, akik sok-sok évvel ezelőtt citrusféléket dolgoztak fel! Imádom ennek a családnak a gazdag történelmét, és a generációk tudását, amelyeket megtestesítenek. Szenvedélyesen szeretnének valami még nagyobbat alkotni, amit a következő generációra hagyhatnak."



"1850 és 1890 között minden munka kézzel történt."



"Az olaszországi Reggio di Calabria partjairól származó bergamott az egyik legkülönlegesebb citrusolaj. Az olaszok évek óta számos célra használják a bergamottot - fiatalítja a bőrt, csökkenti a stresszérzetet és még sok másra."

 

"A Dél-Olaszországban található Reggio di Calabria ideális éghajlati és talajviszonyokkal rendelkezik a bergamott narancs termesztéséhez. Ez a régió termeli a világ bergamottolaj-készletének több mint 90%-át, és az egyedülálló környezeti tényezők hozzájárulnak az olaj különleges minőségéhez, amelyet máshol nem lehet megismételni."

 

"A citrusolajok előállítása során nagyon kevés vagy egyáltalán nem keletkezik hulladék. A héjból kivonják az olajat, majd a héjat cukorkának/kandírozott gyümölcsnek használják fel, a gyümölcslevet a gyümölcslé-iparba küldik, a pépet pedig biogázként vagy állateledelként használják fel."

 

"Még az ebben a folyamatban használt vizet is összegyűjtik, fordított ozmózissal tisztítják, majd újra felhasználják."

 

"A bergamott hihetetlenül finom. A bergamottolaj kinyerésének leghagyományosabb és legelterjedtebb módja a hidegsajtolás. 1850 és 1890 között ezt a "szivacsos módszerrel" végezték. Ennél a módszernél először eltávolítják a bergamott gyümölcs külső héját, majd a héjat kézzel egy szivacshoz nyomják, hogy az olajsejteket megtörjék. A szivacs magába szívja az olajat, majd egy tartályban összenyomva összegyűjtik az olajat. Ez a munkaigényes módszer kulcsfontosságú volt az olaj finom árnyalatainak megőrzésében."

 

2014-ben így nézett ki az üzem

 

 

Napjainkban pedig szuper gépesített

 

 

"Nagyon tetszett, hogy Cecilia végigvezetett minket a folyamat minden egyes lépésén. Zseniális és teljesen elkötelezett a szakmája iránt. Az ő találékonysága és a tisztaság iránti elkötelezettsége az oka annak, hogy a világ legjobb bergamott illóolaját állítják elő." 


friss bergamott esszenciális olaj, mely mélyzöld színű



"A létesítményük nagyon sokat nőtt! Roberto és Cecilia körbevezetett minket a laboratóriumukban, ahol biztosítják a minőséget. Minden egyes olajtételt megvizsgálnak, mielőtt mintát küldenének nekünk, amit aztán mi újra megvizsgálunk. Ha a minta megfelel mindkét minőségi szabványunknak, akkor a teljes tételt elküldik Utah-ba, ahol újra tesztelik!"


"A gyárban töltött idő után a citrusfarmra mentünk. Annyira izgatott voltam, hogy újra láthatom régi barátomat, Salvatore-t! Ő az egyik farmer, akivel együtt dolgozunk. 2014 óta nem láttam őt!"

 

"Az általunk meglátogatott farm Olaszország legdélebbi részén, a Calabria nevű területen található. Ez a régió híres a citrusfarmjairól, és Olaszország citrustermelésének 1/4-ét adja. Különösen a bergamottról híres!"

 

"Ez a régió az egyik legszegényebb Olaszországban, nagyon magas munkanélküliségi rátával. A calabriai beszerzésünk becslések szerint 170 munkahelyet biztosít."


"Ehhez fogható hely valóban nincs. Ez a föld ideális éghajlati és talajviszonyokat biztosít a bergamott narancs termesztéséhez. Ez a régió termeli a világ bergamottolaj-készletének több mint 90%-át, és az egyedülálló környezeti tényezők hozzájárulnak az olaj különleges minőségéhez, amelyet máshol nem lehet megismételni."


"A Reggio di Calabriából származó bergamott oltalom alatt álló földrajzi jelzéssel (PGI, magyarul OFJ) rendelkezik, ami azt jelenti, hogy csak az e területen termesztett bergamottból kinyert olajat lehet így megjelölni. Ez biztosítja az eredetiséget, és fenntartja a magas szintű termelési szabványokat."

 

"A régióban a bergamott mellett más citrusfélék, például citrom, narancs és cédrus is terem. Mindegyik fajtának egyedi ízprofilja van, és különböző kulináris és gyógyászati célokra használják." 


Salvatore és Emily 2014-ben

 

2024-ben

 

"Megtiszteltetés, hogy olyan emberekkel lehetünk partnerek, mint Salvatore, akik igazi szenvedéllyel végzik a munkájukat."

fordítás copyright © Komáromi Szabolcs

 

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080

Termékbeszerzéshez (nagyker áron) keress meg: írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

doTERRA promóciók 2024. május

doTERRA Forest Breeze olajkeverék

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Rozmaring illóolaj - doTERRA rosemary

doTERRA sun mindennapos ásványi fényvédő és hidratálókrém arcra

Gyömbérgyűjtő központ építése Tanzániában