Betekintés Hawaii legnagyobb erdőtelepítési projektjébe

 

A Hawaii-i Big Island nyugati partján, 9627 hektáron található a Kealakekua Mountain Reserve (KMR), amely az állam legnagyobb újraerdősítési tevékenységének ad otthont.

A KMR-t a doTERRA hozta létre a hawaii kormánnyal együttműködve, hogy megőrizze és megvédje az őshonos erdőt, ugyanakkor újjáépítse és regenerálja azt az érzékeny ökoszisztémát, amelyet korábban két évszázados túlzott fakitermelés és legeltetés fenyegetett.

 

 

„Amikor a doTERRA beszerzési partnerségeket keres szerte a világon, szándékosan olyan helyszíneket választunk, ahol a legjobb minőségű illóolajokat állíthatjuk elő, miközben növeljük a közösség egyéni, társadalmi, gazdasági és környezeti jólétét” – mondta Greg Hendrickson, a KMR vezérigazgatója. „A doTERRA felismerte, hogy az iliahi (hawaii szantálfa) etikus és fenntartható beszerzéséhez először is elkötelezzük magunkat a korábban a szárazföldön létező természetes élőhelyek helyreállítása iránt, és ezt oly módon kell megtenni, hogy tiszteletben tartsák a Hawaii-szigetek figyelemre méltó kultúráját. A KMR segít abban, hogy az 'iliahi és más őshonos hawaii fajok ismét virágozzanak."

 

 

Az alábbiakat kell tudnod Hawaii történetének legnagyobb erdőtelepítési akciójáról:   

  • 2018 óta több mint 238 000 őshonos fát ültettek el. 
  • Csak az elhalt vagy sérült fákat gyűjtik be illóolaj-előállítás céljából, lehetővé téve az egészséges „iliahi” fák teljes érettségéig történő növekedését.
  • Minden egyes kivágott fa után a doTERRA további 120-at ültet. 
  • A helyszínen élő PhD-hallgató három úttörő kutatást végez az 'iliahival kapcsolatban, amelyek közül néhány az első a maga nemében.

"A Kealakekua Mountain Reserve ritka lehetőséget biztosított számomra diákként. Gyakran a kutatás elszakad a való világtól, de a KMR lehetővé teszi számomra, hogy valós helyzetekben dolgozzak és valósítsam meg a kutatási eredményeimet" - mondta Emily Thyroff, a helyszíni végzős hallgató, aki a University of Hawai'i at Mānoa-ra jár. "Emellett olyan emberek vesznek körül, akik hozzám hasonlóan törődnek a növényekkel és a földdel. A KMR-nél nem csak arról van szó, hogy egy faültetés azonnali örömet okoz – felismerik az erdő gondozásának fontosságát és hosszú távú elkötelezettségét.”

 


A doTERRA elkötelezettségét mutatja a KMR országos elismerése (*** lásd lentebb) és az a tervünk, hogy 2030-ig 1.000.000 őshonos fát ültetünk.

Malia Ka’aihue, akinek lehetősége nyílt a palánták elültetésére a KMR-nél, azt mondta: „Az ilyen lehetőségek, hogy újra kapcsolódjunk a földhöz, a holnap egy darabját kínálják számunkra. És a holnapban van remény. Van remény, hogy gyermekeink itt élhetnek és boldogulhatnak. Van remény arra, hogy növényeink itt élhetnek és gyarapodhatnak, hogy madaraink visszatérnek, hogy őseink éneke visszatér. Ez az a holnap, amit a KMR-ben való jelenlétünk lehetővé teszi számunkra, hogy valóban lássuk és érezzük."

 

 

 

***

A doTERRA hawaii szantálfa megőrzéséért tett erőfeszítéseit 2021 Seal Környezetvédelmi Kezdeményezés díjjal ismerték el

A vállalat a hawaii kormánnyal együttműködve védi a szantálfák növekedését és regenerálódását, valamint az őshonos erdők helyreállítását.

PLEASANT GROVE, Utah, Jan. 26, 2022 /PRNewswire/ -- A doTERRA-t a 2021-es SEAL Környezetvédelmi Kezdeményezés Díj nyerteseként ismerték el a Hawaii szigetén található Kealakekua Mountain Reserve (KMR) őshonos erdők (beleértve a hawaii szantálfa) helyreállítása körül végzett munkájáért. A doTERRA erőfeszítései közé tartozik a Hawaii Állami Erdészeti és Vadvilági Osztállyal partnerségben kidolgozott kezelési terv az egészséges őshonos erdő helyreállítása érdekében, valamint egy faiskola, amely hozzájárul Hawaii legnagyobb erdőtelepítési kezdeményezéséhez. 

 


A SEAL Business Sustainability Awards a vállalati vezetést, az innovációt és a fenntartható üzleti gyakorlatok iránti elkötelezettséget díjazza. Az idei díjazottak között a globális márkáktól a gyorsan növekvő startupokig sokféle volt. Az idei nyertesek teljes listája a SealAwards.com oldalon érhető el.

„Az ESG-kezdeményezések fokozott vállalati prioritása üdvözlendő és szükséges változás volt, ahogy éghajlati válságunk tovább gyorsul. Ez a megnövekedett befektetés a fenntartható üzleti gyakorlatokba emelte a lécet az ESG-kiválóság előtt, így ez a minden idők legversenyképesebb díjátadó rendezvényünk lett rekordszámú beadvány mellett” – mondta Matt Harney, a SEAL Awards alapítója. „A SEAL-nél az a küldetésünk, hogy szigorúan felmérjük, majd megünnepeljük a rendkívüli fenntarthatósági vezető szerepét. Megtiszteltetés számunkra, hogy bemutathatjuk a 2021-es Fenntarthatósági Díj nyerteseit."

forrás: news.doterra.com

fordítás: © Komáromi Szabolcs



Illóolaj vásárláshoz keress meg engem, vagy kattints ide: "Így rendelj terméket" segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

Nyiss törzsvásárlói fiókot, 25% kedvezmény vár kötelező havi vásárlás nélkül!

https://www.mydoterra.com/olajkert

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA promóciók 2024. április

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

A teafaolaj felhasználási módjai:

Esszenciális "parfüm" receptek