doTERRA római kamilla illóolaj

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

A római kamilla nem nő meg túl magasra, alig éri el a 30 cm-t. A levelei szürkészöldek, a virága a százszorszépre, az illata pedig az almára hasonlít. A „növények orvosa” becenevet kapta, amiért olyan pozitív hatással van a környezetében élő többi növényre. Az ókori rómaiak a kamillából merítettek
bátorságot háború idején. Azóta a római kamilla illóolaj édes, nyugtató jellege miatt népszerűvé vált.
A doTERRA római kamilla illóolaj egyedülálló, virágillatú és kémiai összetevőiről, - amelyek nyugtató - képességeikről ismertek, minden illóolaj-kollekció elengedhetetlen kelléke. Manapság a kamilla legelterjedtebb felhasználási módja köztudottan a teakészítés, a római kamilla azonban arckrémekben, italokban, hajfestékekben, samponokban és parfümökben is fellelhető. Az illóolajat a százszorszépszerű virágokból vonják ki, és a virágfejeket gyakran szárítják kamilla tea készítéséhez.

Elsődleges előnyei

  • megnyugtatja a bőrt és a testet
  • hozzájárul a haj és a bőr egészséges megjelenéséhez
  • belsőleg alkalmazva segíti az egészséges immunrendszert


Származási hely: Egyesült Államok és Anglia

Növényi rész: virág

Kivonási eljárás: gőzdesztilláció (5ml olajhoz 0,8kg kamilla virágra van szükség)

Aroma jellemzői: virágos, édes, gyógynövényes

Legfőbb kémiai összetevők: 4-metil-amil-angelát, izobutil-angelát, izoamil-tiglát

A római kamilla illóolaj kémiai összetétele hozzájárul az olaj helyi nyugtató tulajdonságaihoz a bőr számára, valamint képes aromatikus használat esetén megnyugtatni az elmét, belsőleg alkalmazva pedig a testet. A római kamilla olyan észtereket tartalmaz, amelyek nyugtató működésükről ismertek. Az észterekben gazdag illóolajok nyugtatóak, pihentetőek, párologtatva kiegyensúlyozó hatással vannak a hangulatra. A római kamilla észterei ismertek arról, hogy helyileg alkalmazva csökkentik a foltok megjelenését. Az észterek egyedülálló kémiai összetétele miatt a római kamilla belsőleg alkalmazva is nagyon hasznos a test rendszereinek megnyugtatásához. 

Kiszerelés: 5ml

Érdekesség: A „kamilla” szó a görög chamaimelon szóból származik, ami azt jelenti, hogy „föld-alma”, mert a növény illata az almára hasonlít.

Előnyei

Az észterekkel és más nyugtató alkotórészekkel teli kémiai profil miatt a római kamillaolaj belsőleg alkalmazva hasznos lehet a test rendszereinek megnyugtatásában. Tarts kéznél egy üveg római kamillaolajat és amikor elmédnek vagy testednek segítségre van szüksége a megnyugváshoz vegyél be egy-két cseppet vízzel. Legyen éjjel vagy nappal ez az olaj segíthet a kényelem megteremtésében, amikor a legnagyobb szükség van rá.

A római kamilla illóolaj nyugtató tulajdonságai akkor is hasznosak, ha meg akarod nyugtatni a bőröd vagy megszelídíteni a hajad. Az emberek gyakran használják a római kamillát bőrre úgy, hogy egy-két csepp olajat adnak hozzá a hidratáló krémhez. A római kamilla illóolaj napi bőrápolási rendszerbe történő felvétele segít kiaknázni a római kamilla nyugtató előnyeit, miközben elősegíti a fiatalos megjelenésű bőrt. Ha római kamillaolajat szeretnél használni hajra, fontold meg néhány csepp hozzáadását samponodhoz vagy balzsamodhoz. Ez nemcsak az egészséges megjelenésű hajat segíti elő, hanem friss és virágos illatot is hagy a tincseiden.

A római kamillaolaj nyugtató tulajdonságaitól eltekintve az egészséges immunrendszer működését is támogathatja, ha belsőleg használják. A római kamilla illóolaj immuntámogató előnyeinek kiaknázása érdekében könnyedén hozzáadhatod vízhez vagy forró italhoz, így alkalmazva az erejét belsőleg.  

Lefekvés előtt kiváló alkalom a római kamilla illóolaj nyugtató előnyeinek kihasználására. Ha egy hosszú, megterhelő naptól kezdve ájultnak érzed magad, az alváshoz készülődve kend be római kamillaolajjal a talpad. Az olaj édes, lágyszárú aromája elősegíti az alvást. A hálószobában párologtatásra is használhatod, hogy megnyugtató légkört teremts egy hosszú nap végén.

A római kamilla növény és a római kamilla illóolaj egyik legnépszerűbb felhasználási módja gyógynövényteák vagy forró italok, amelyek kellemes ízük mellett megnyugtató előnyöket nyújtanak. Reggelente, munkahelyi szünetek alkalmával, vagy lefekvés előtti olvasáskor mikor jól esik egy meleg csésze tea, egy-két csepp római kamilla illóolaj hozzáadása segít megnyugtatni a testet és az elmét - napszaktól függetlenül.

A római kamilla illóolajának párologtatása nemcsak megnyugtatja az elmét, de segíthet csillapítani a haragot és az ingerültséget azokon a napokon, amikor izgatottnak érzed magad, vagy egy vitatott helyzet közepette találod magad. Amikor dühösnek vagy ingerlékenynek érzed magad, párologtass római kamilla illóolajat és hagyd, hogy a nyugtató, virágos tónusok hassanak rád. Ha nincs időd párologtatásra, egy-két csepp olaj tenyérbe cseppentve majd összedörzsölve aztán 30 másodpercig inhalálva is megteszi hatását. Ez lehetővé teszi, hogy kiaknázd a római kamilla illóolaj nyugtató erejét, miközben frusztráló vagy irritáló helyzetekkel küzdesz.

Míg a római kamilla illóolajának párologtatása békés légkört teremthet, pihentető érzésként helyileg is alkalmazhatod az olajat. Ha egy békés estét szeretnél otthon, kenj római kamilla illóolajat a csuklódra és a nyakadra. A jó közérzet érdekében kend az olajat a mellkasodra, a szív felett. Helyileg alkalmazva a római kamilla illóolaj segít megnyugtatni a lelket, miközben frissítő illatot hagy maga után.  


 

Használati módok

  • Adj belőle 1-2 cseppet kedvenc hidratálókrémedhez, samponodhoz vagy hajbalzsamodhoz, hogy fiatalos megjelenést kölcsönözzön a bőrödnek és a hajadnak egyaránt.
  • Elegyítsd más virágos esszenciális olajokkal, úgymint levendulával, ilang ilanggal vagy pacsulival.
  • Adj belőle 1 cseppet gyógyteádhoz vagy forró italodhoz.

Adagolás

Párologtatás: cseppents három vagy négy cseppet egy tetszőleges párologtatóba.

Belsőleg: Hígíts fel egy csepp olajat 125 ml folyadékban.

Külsőleges alkalmazás: Masszázshoz keverj össze belőle 5 cseppet 10 ml hordozóolajjal. 

Fürdőhöz keverj össze belőle 5 cseppet 5 ml hordozóolajjal. 

Illatszerként keverj össze belőle 1 cseppet 10 csepp hordozóolajjal.

A római kamilla jól keverhető párologtatásnál más virág illóolajokkal, mint a levendula, a Ylang Ylang,  Patchouli és a Clary Sage. A római kamilla illóolajat keverheted citrusolajokkal, például a Bergamottal is. Remekül működik együtt a kék kamillát is tartalmazó doTERRA Balance édes, fás aromájával. 

Figyelmeztetés

Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha babát vársz, szoptatsz vagy orvosi kezelés alatt állsz, konzultálj kezelőorvosoddal. Kerüld a szemmel, belső füllel és érzékeny területekkel való érintkezést.


Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) keress meg: írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA promóciók 2024. április

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

A teafaolaj felhasználási módjai:

Esszenciális "parfüm" receptek

doTERRA citrom esszenciális olaj