ZenGest és Zendocrine

írta Alexandra Nitsche sürgősségi és katonaorvos, valamint tanár

Az ember általános egészségi állapota nagyban függ az emésztőrendszere egészségétől. Az egészséges gyomor- és bélrendszer nem csupán a tápanyagok felszívódásához elengedhetetlen, de nagyon fontos immun- és méregtelenítő funkciókat is ellát, például a méreganyagok fiziológiás anyagcseréjét. Ha ez az érzékeny rendszer felborul, az az immunválasz komoly gyengüléséhez vezethet. Ez pedig allergiás reakciókat, súlygyarapodást, energiahiányt és különböző emésztési problémákat hozhat magával. A mindennapi életünk során számos módon jutnak méreganyagok a szervezetünkbe: a bőrünkön, a gyomrunkon vagy épp a légutakon keresztül. Ezek az anyagok azonban nem képesek közvetlenül a szervezet természetes folyamatai útján kiürülni a szervezetből. A testben való felhalmozódásuk pedig ártalmas lenne az egészségünkre. Ahhoz, hogy ezek az anyagok kiüríthető formába kerüljenek, a szerveink, például a máj, képesek az úgynevezett biotranszformációra. Ez a képesség azonban mérséklődik a korral, a máj zsugorodása és a csökkenő enzimaktivitás miatt. Más tényezők is befolyásolhatják az enzimaktivitást és a kapcsolódó anyagcsere-folyamatokat. 

 

 

A Zendocrine egy olyan olajkeverék amely támogatja a fiziológiás anyagcserét és a méreganyagok kiválasztását a májon és a veséken keresztül. Ez az ártalmas idegen anyagok lebontását végző intracelluláris metabolikus útvonalakon keresztül, a szervekben történik.

A Zendocrine tangerinhéjból, rozmaringlevélból, muskátli virágából/leveléből, borókabogyóból és koriandermagból kinyert esszenciális olajokat tartalmaz.

A borókabogyóból származó terpinén-4-ol támogatja a víz kiválasztását a vesékben, és évszázadok óta használják vizelethajtóként

A tangerinhéj rendkívül gazdag limonénban, amely a tisztító tulajdonságairól ismert biogén elem.

A rozmaringlevél cineolt és kámfort tartalmaz. Ezek az aktív összetevők elsősorban az emésztőrendszerre és a vérkeringésre gyakorolnak hatást. Az összetevők görcsoldó tulajdonságai segítenek az egészséges gyomor- és bélrendszeri, valamint májműködés támogatásában.

A muskátlit az emésztőrendszeri panaszok -például a hasmenés - enyhítését támogató flavonoid- és tannintartalmának köszönhetően már a középkor óta használják.

A korianderlevéllel együtt képes támogatni a test azon természetes képességét amellyel az megszabadul a nemkívánatos anyagoktól.

Fontos, hogy sok vizet igyunk a megfelelő mértékű hidratáltság fenntartása érdekében. Tegyél egy csepp Zendocrine olajkeveréket egy nagy pohár vízbe vagy egy kapszulába, és vedd be étkezés közben, lehetőleg reggel vagy délben. A Zendocrine aromája pozitív hatással lehet az anyagcsere-folyamatokra. Elsőre erősnek tűnhet az aromája a magas koriandermag-tartalom miatt, de ehhez rendszeres használat mellett könnyen hozzá lehet szokni.

 

A Zendocrine keverék ideális olajválasztás olyanok számára, akik éppen életmódváltás előtt állnak. Fogyassz Zendocrine-t mindennap egy pohár vízbe cseppentve!

 

Tudtad hogy?

A Zendocrine egy tudományos szakértelemmel megalkotott keverék, amely segít méregteleníteni és támogatni a szervezetet.

 

A Zendorcrine

Gyógynövényes, intenzív és virágos

 

A Zendocrine tartalma

  • tangerinhéj
  • rozmaringlevél
  • muskátli növény
  • borókabogyó
  • korianderzöld 

 

 

A ZenGest a doTERRA egyik legnépszerűbb keveréke. A gyömbér, borsmenta, kömény, ánizs, koriandermag, tárkony és édeskömény egyedülálló kombinációját tartalmazza.

Az ánizs és az édeskömény fenilpropanoid transz-anetolt tartalmaz. Ez a vegyület görcsoldó és szélhajtó tulajdonságairól ismert, így segíthet a puffadós, felfúvódós és egyéb emésztési problémák enyhítésében.

Az ókori Görögországban Hippokratész bélerősítőként szélhajtóként és nyugtató hatóanyagként javasolta az édesköményt.

A ZenGest összes esszenciális olaja közül a köménynek von a legerősebb görcsoldó hatása az emésztőmirigyek stimulálása útján. Puffadás és gyomorbántalmak esetén is nagyszerű támogatást nyújt, sőt, még a kellemetlen lehelet megszüntetésében is segíthet.

Két további olyan olaj található a keverékben, amely pozitív hatással van az emésztőrendszerre: A koriandermag az étvágyserkentő tulajdonságaival, valamint a gyömbér, amely a gingerolon keresztül aktiválja a vanilloidreceptort, ezáltal nyugtató hatást fejt ki.

Fogyassz el 1-2 csepp ZenGestet vízzel vagy teával kiadós étkezések után vagy megelőzésképp hosszú utazás előtt Az olajkeverék praktikus és könnyen használható alternatívájaként a vegetáriánus lágyzselatin kapszulákat ajánlom, amelyek egyenként 120 mg ZenGestet tartalmaznak. Ez a két csodálatos termék lehetőséget kínál, hogy hatással legyünk az emésztőrendszerünk egészségére, méghozzá különös gonddal és tudományosan összeválogatott összetevőkkel.

 

A gyömbér, borsmenta, kömény és édeskömény esszenciális olajok alkotta egyedülálló keverék jótékony hatást gyakorol gyomorpanaszok esetén. Útközben és otthon egyaránt nélkülözhetetlen megoldást kínál!

 

Tudtad, hogy?

ZenGest keveréket többféle termék formájában is élvezheted: esszenciálisolaj-keverékként, Touch kiszerelésben, lágyzselatin kapszulában és táplálékkiegészítőkben!
 

A ZenGest

Csillapít, megnyugtat, támogat, kímélő és mentás 


A Zengest tartalma

  • gyömbérrizóma/gyökér
  • borsmenta növény
  • köménymag
  • koriandermag
  • ánizsmag
  • kardamommag
  • édesköménymag 

 


 
 
Alexandra Nitsche sürgősségi és katonaorvos, valamint tanár
 
 
 

Illóolaj beszerzéshez szólj nekem, vagy kattints ide: "Így rendelj terméket" segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

Nyiss törzsvásárlói fiókot, 25% kedvezmény vár kötelező havi vásárlás nélkül!

https://www.mydoterra.com/olajkert

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

doTERRA promóciók 2024. április

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

A teafaolaj felhasználási módjai:

doTERRA bazsalikom esszenciális olaj

Esszenciális "parfüm" receptek