Gourmet-tál (charcuterie board vagy snackboard)
A charcuterie board – amelyet snackboardnak is neveznek – egyszerűen és
kreatívan szervírozott tálakat jelent. Ez a trend hozzánk az USA-ból
érkezett. A boardok eredete azonban a charcuterie, ami francia nyelvről
lefordítva felvágottat, kolbászt jelent. Maga a gondolat tehát nem
újkeletű, csupán a kivitelezés színesebb és gazdagabb. A charcuterie
boardon így kínálhatunk felvágottat, ez azonban nem kötelező eleme a
tálnak. Kreativitásodnak a board elrendezését illetően csak Te magad
szabhatsz határt.
Válaszd ezt a felvágott receptet, amikor legközelebb szeretnéd lenyűgözni a vendégeid! Alakítsd a táblát a kedvenc gyümölcseiddel és sajtjaiddal, és nem hibázhatsz.
A charcuterie board-ot különféle pácolt húsokkal, sajtokkal, diófélékkel, gyümölcsökkel, szószokkal, mártásokkal és kekszekkel pakolják meg. Állítsd össze tetszés szerint rozmaring vagy oregánó illóolaj felhasználásával, és készítsd el ezt az egyszerű olasz kenyérmártást.
Kenyérmártás hozzávalók:
1/4 csésze olívaolaj
1-3 evőkanál balzsamecet (ízlés szerint)
1/2 teáskanál olasz fűszer
1 evőkanál parmezán sajt (nem kötelező)
1-3 csepp rozmaring vagy oregánó olaj (ízlés szerint)
Útmutató
1. Óvatosan keverd össze az összes hozzávalót egy kis tálban, amely felfér a deszkára.
2. Mártsd bele a kedvenc olasz stílusú kenyered a tálba, és élvezd.
Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!
Barátsággal:
Szabolcs
email: szabolcs.komaromi at gmail.com
Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080
> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.
Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.
Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!