Csokoládés sütemény (borsmenta illóolajjal)
Copyright © Komáromi Szabolcs
A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.
Összetevők:
225 gramm sós vaj, lágyítva.
225 gramm porcukor
1 tojás
4 csepp doTERRA borsmenta illóolaj
15 ml vaníliakivonat
315 gramm liszt
60 gramm cukrozatlan kakaópor
40 gramm csokoládéforgács (darabkák), olvasztva
4-5 darab zúzott cukorpálca
Utasítások:
1. A vajat és a cukrot keverőgéppel habosra keverjük.
2. Adjuk hozzá a tojást, borsmenta illóolajat és a vaníliakivonatot, majd keverjük össze.
3. Egy külön tálban keverjük össze a lisztet és a kakaóport.
4. Lassan adjuk a nedves hozzávalókhoz, és keverjük össze, amíg tészta nem képződik.
5. Forgassuk ki a tésztát pergamenpapírra, gyúrjuk golyóvá, fedjük le fóliával, és tegyük hűtőbe 2 órára.
6. Közben tegyük a cukorpálcákat egy műanyag zacskóba, és sodrófával vagy kalapáccsal törjük össze.
7. Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra.
8. Csipkedjünk le kis méretű darabokat a tésztából, és fomrázzuk golyókká.
9. Egy pohár aljával óvatosan nyomjuk laposra a golyókat.
10. Süssük a sütőben 7-9 percig.
11. Tegyük a sütiket egy hűtőrácsra, hogy teljesen kihűljenek.
12. Olvasszuk fel a csokoládét.
13. Mártsunk minden sütit az olvasztott csokoládéba, vagy kenjük meg a sütiket, majd nyomkodjuk bele a zúzott cukorkát.
Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!
Barátsággal:
Szabolcs
email: szabolcs.komaromi at gmail.com
Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080
> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.
Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.
Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!