Málnás palacsinta citrom illóolajjal
Copyright © Komáromi Szabolcs
A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.
A reggeli, brunch vagy a harapnivalók különlegesebbé tehetők élelmiszer minőségű illóolajokkal. Adj a palacsintádnak egy különleges csavart málnával és citrom illóolajjal.
Összetevők:
Szirup
4 csésze friss málna
1/2 csésze barna cukor
2 teáskanál friss citromlé
3 csepp citromolaj
Palacsinta
1 tojás
1/4 teáskanál só
1 csésze mandulatej
2 teáskanál cukor
1 csésze teljes kiőrlésű liszt
1/2 teáskanál sütőpor
2 evőkanál olvasztott vaj
Útmutató:
1. Egy lábasban, közepes-magas hőfokon keverjük össze a málnát, barna cukrot, citromlevet és a citromolajat.
2. Főzzük 5-7 percig, vagy amíg a málna szétesik és a cukor feloldódik.
3. Vegyük le a tűzről, és egy finom szemű szűrőn nyomjuk át, hogy eltávolítsuk a magokat.
4. Hűtsük le a mártást, amíg a palacsintát elkészítjük.
5. Egy nagy tálban habverővel keverjük össze a lisztet, cukrot, sütőport és a sót. Tegyük félre.
6. Egy kisebb tálban verjük fel a tojást és az olvasztott vajat, keverjük jól össze. Add hozzá a tejet, amíg homogén és sima nem lesz. Kombináljuk a keveréket a száraz hozzávalókkal, és keverjük össze.
7. Melegítsünk elő egy tapadásmentes sütőlapot 190°C-ra. Süsd az általad kívánt méretű palacsintákat mindkét oldalukon aranybarnára, amíg buborékok képződnek. Hűtött málna-citrom sziruppal tálaljuk.
Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!
Barátsággal:
Szabolcs
email: szabolcs.komaromi at gmail.com
Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080
> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.
Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.
Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!