Kesudiókrém csokoládéval és kávéval (clove)
Copyright © Komáromi Szabolcs
A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.
Semmi sem jobb, mint egy édes finomság a nap közepén, hogy jobbá tegye a hétvégét! Mai tippünk egy finom kesudiókrém csokoládéval és kávéval, cseppnyi szegfűszeggel.
Összetevők
100 g nyers kesudió
40 g kókusztejpor
200 ml kókusztej
60 g kókuszcukor vagy természetes édesítőszer
12 g vanília kivonat
80 g 70%-os kakaótartalmú csokoládé
20 g kakaópor 50% kakaó
10 g instant kávé
2 csepp szegfűszeg esszenciális olaj
Hogyan készítsük el?
Hagyd a kesudiót ásványvízben 8 órán át, majd öntsd ki ezt a vizet.
Oldd fel az instant kávét a tejben.
Tegyük a kesudiót, kókusztejet, kókuszcukrot, kókusztejport és a vaníliakivonatot egy turmixgépbe.
Turmixoljuk, amíg sima krémet nem kapunk. Öntsük egy serpenyőbe, és közepes lángon melegítsük fel.
Egy spatulával jól keverjük össze, amíg a krém besűrűsödik.
Egy tálba tegyük az apróra vágott csokoládét, és adjuk hozzá a forró tejszínt.
Keverd össze az egészet, amíg a csokoládé felolvad, és add hozzá a szegfszeg olajat.
Fedjük le fóliával, és tegyük a hűtőbe 6 órára.
Díszítésként szórjunk rá kesudiót, és tálaljuk.
Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!
Barátsággal:
Szabolcs
email: szabolcs.komaromi at gmail.com
Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080
> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.
Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.
Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!