10 napos illóolajos tisztítási kihívás

 

Talán tetszik az ötlet, hogy saját tisztítószereket készíts, de még nem próbáltad ki. Ha ebben a csónakban vagy, a következő kihívás neked szól. Haladj lépésről lépésre, és nézd meg, mennyire hasznosak lehetnek az illóolajok otthonod minden területének tisztításában.

1. nap: ablakok

Keverj össze 1 csésze ecetet 1 csésze vízzel és 10 csepp citrommal egy szórófejes flakonban. Fújd az üvegre, és töröld le szöszmentes ruhával.

2. nap: új légszűrő csere

Ez azért került a listára, mert fontos, hogy otthonunkban tiszta levegő legyen. Ha a légszűrő cseréje óta eltelt egy kis idő, ideje kicserélni. Ha már rendszeresen cseréled, remek munka! Akárhogy is, adj három csepp Purify-t a légszűrőhöz, hogy megtisztítsa otthonod levegőjét.

3. nap: bútorápoló és portörlő

Fából készült bútorok esetén adjon 15 csepp Arborvitae-t 1 csésze olívaolajhoz és 1 csésze fehér desztillált ecetet egy üveg szórófejes flakonba. A legjobb ebben a tisztítószerben, hogy egyszerre portalanít és fényesít - nincs szükség drága tisztítószerekre.

4. nap: munkalapok

Tölts meg egy spray-palackot vízzel, és adj hozzá doTERRA On Guard-ot az összes munkalap és felület tisztításához. (Minden használatkor ügyelj arra, hogy permetezés előtt alaposan rázd fel!)

5. nap: mosogatógép

Adj citromot a mosogatógéphez, hogy eltávolítsa a vízfoltokat az edényekről. Vagy ha csak ki szeretnéd tisztítani a mosogatógépet, futtass át egy öblítési ciklust citromolajjal.

6. nap: rozsdamentes acél

Tölts meg egy spray-palackot hígítatlan ecettel, és adj hozzá 6 csepp citrom illóolajat. Permetezd be a rozsdamentes acél tárgyakat, és töröld le a rozsdamentes acél szálait követve.

7. nap: WC

Ahhoz, hogy vécéd csillogjon, tegyél ½ csésze szódabikarbónát, 10 csepp teafát és ¼ csésze ecetet közvetlenül a csészébe. Dörzsöld, ahogy az ecet és a szódabikarbóna reagál.

8. nap: kád és csempe

Keverj el 1 csésze ecetet, 4 teáskanál kasztíliaszappant és 10 csepp teafát és eukaliptuszt egy üveg spray-ben. Jól rázd fel, és bőségesen permetezd a kádra és a csempére. Hagyd 5-10 percig hatni, majd töröld le.

9. nap: folteltávolító

Tegyél 1-2 csepp citromot a foltokra, hagyd állni, majd nedves ruhával tisztítsd meg.

10. nap: ágynemű és levegő spray

Keverj össze 2 csésze desztillált vizet, 2 evőkanál alkoholt és 15 csepp levendulát. Permetezd be az ágyneműt és még a levegőt is bárhol, ahol frissítő illatot szeretnél otthonodban.

 

Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

doTERRA promóciók 2024. május

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

doTERRA Forest Breeze olajkeverék

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

doTERRA sun mindennapos ásványi fényvédő és hidratálókrém arcra

Rozmaring illóolaj - doTERRA rosemary

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Tavaszi quinoa saláta lime illóolajjal