A doTERRA olajai organikusak?

A doTERRA 47 országból - közvetlenül a gazdáktól szerzi be az olajokat (brókerek nélkül)
 

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

Az olajipar teljesen szabályozatlan, ezért jó tudni, hogy mit kapunk.

A doTERRA a világ minden táján termeszt, és ezek közül néhány területen még a bio minősítés sem elérhető. Ha ellátogatsz a sourcetoyou.com oldalra, láthatod a tesztek sorozatát, amelyeken a doTERRA minden egyes olajtétele átesik, és a tételszámot beírva még a kezedben tartott olaj tesztelési eredményeit is láthatod.

"A doTERRA illóolajok közül sok bio minősítéssel rendelkezik, mások ECOCERT minősítéssel, és vannak olyanok is, amelyek nem rendelkeznek semmilyen minősítéssel. Ennek oka az, hogy nagyon sok fejlődő országból szerzünk be olajokat. A tanúsítási követelmények és az elérhetőség országonként eltérő. Néhány országban nincs is tanúsítási kínálat. Madagaszkáron például 2500 dollárba kerül egy termelőnek a biotanúsítás megszerzése. Ez a tanúsítás két évig érvényes. A legtöbbször az ellenőr még csak nem is látogat el a gazdaságba, hogy ellenőrizze, valóban biogazdálkodással termesztenek-e. Itt a költség befizetése az, ami számít. Ebben az elszegényedett országban azonban a legtöbb termelő nem engedheti meg magának a tanúsítást, pedig mindannyian ugyanazon előírások szerint termesztenek. A doTERRA azért döntött úgy, hogy nem írja a címkékre a "tanúsított ökológiai" vagy "ECOCERT" feliratot, mert minden egyes tétel más-más tanúsítással rendelkezik. Néhány Yang Ylang termékünk bio minősítéssel érkezhet és egy másik tétel pedig nem rendelkezik tanúsítvánnyal. Mindkét tétel ugyanannak a minőségi szabványnak felel meg. Ugyanazokon a teszteken mennek keresztül, és mindkettőben kimutatható, hogy nem tartalmaz növényvédő, gyomirtó szereket, töltőanyagokat, szintetikus anyagokat vagy hozzáadott természetes vegyületeket. Nincs különbség a minőségben vagy a tisztaságban. Az egyik termelő egyszerűen csak fizetett egy díjat a bio minősítésért, a másik pedig nem. Amikor azt mondjuk, hogy a mi olajaink jobbak, mint a bio, az azért van, mert képesek vagyunk a legapróbb összetevőket is látni minden egyes olajtételben. Ha az illóolajban bármi olyasmi van, amit nem a természet állított elő a növényben akkor azt visszautasítjuk. Ezt szeretem a Certified Pure Tested Grade eljárásunkban. A világ legjobb analitikus tudósaival dolgozunk együtt - semmi sem kerülheti el a figyelmüket." - Emily Wright


Emily Wright (jobbra) doTERRA alapító Kenyában


doTERRA termék beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA promóciók 2024. április

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

A teafaolaj felhasználási módjai:

Esszenciális "parfüm" receptek