doTERRA MetaPWR - kérdések és válaszok


 

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.


Általános kérdések

 

1. Miért van szükség egy egész termékcsaládra az anyagcsere-egészségem biztosításához?
A MetaPWR rendszer többet nyújt, mint egy esszenciálisolaj-keverék, egy kollagénpótló táplálékkiegészítő vagy egyetlen termék bármely jótékony hatása önmagában. Azért kapta a MetaPWR rendszer elnevezést, mert a termékeket együttes alkalmazásra terveztük és alkottuk meg. Jobb eredményekre és nagyobb sikerre számíthatsz, ha az összes MetaPWR terméket együtt használod. A hatásaik nem azonosak – mindegyik sajátos és egyedi előnyöket kínál –, ugyanakkor egymás hatékonyságát is erősítik. Tehát míg a MetaPWR Advantage-nek megvannak a saját jótékony hatásai és sajátosságai, a MetaPWR esszenciálisolaj-keverék és a MetaPWR Assist hatékonyságát és eredményességét is javítja. Ugyanez igaz fordítva is. A MetaPWR rendszerre valóban illik a mondás, hogy az egész több, mint a részek összessége.

2. Mi a legjobb módja a MetaPWR rendszer alkalmazásának?
A legjobb módszer egy személyre szóló rutin követése. A MetaPWR rendszer használatának személyre szabása fontos, hiszen mindenkinek különböző céljai és igényei vannak. Van, akinek egy-három szem MetaPWR lágyzselatin kapszulára van szüksége a nap folyamán, míg másnak lehet, hogy inkább a gyöngyöcskék tudják megadni az igényeinek megfelelő támogatást. A MetaPWR Advantage napi adagja általánosságban egy, de szükség esetén akár naponta kétszer is bevehető. A MetaPWR Assist napi rendszerességgel szedhető a legkiadósabb étkezés alkalmával. Ne feledd azonban, hogy a MetaPWR termékek csupán az egyenlet egyik oldalát adják. A testmozgás, az egészséges étkezés és alvás hasonlóképpen elengedhetetlen elemei minden MetaPWR-rutinnak, és ugyanúgy személyre szólóak és egyénre szabottak lehetnek az illető céljaitól és körülményeitől függően. A MetaPWR más táplálékkiegészítőkkel is kombinálható, mint amilyen a doTERRA Lifelong Vitality Pack (LLV) – amelyet minden étrend-kiegészítési rutin alapjául javaslunk, hogy biztosítsd a szervezet számára az optimális működéshez szükséges mikrotápanyagokat.

3. Szükségem van a doTERRA Lifelong Vitality Pack (LLV) és a MetaPWR rendszerre is?
Az LLV és a MetaPWR rendszer eltérő, más-más igényeket célzó funkciókat kínál. Tudjuk, hogy még a legtökéletesebb étrendekből is hiányoznak bizonyos létfontosságú mikrotápanyagok. A MetaPWR rendszer nem biztosítja azokat az ásványi anyagokat és vitaminokat, amelyeket az LLV igen. A termékei inkább kiegészítő támogatást nyújtanak. A táplálkozás és az anyagcsere szinergikus hatást gyakorol az egészségre és az általános jóllétre. Míg a táplálkozás a tápanyagok környezetből való kinyerésének folyamatát jelenti, addig az anyagcsere (vagy más szóval metabolizmus) azt a kémiai folyamatot, amelynek révén a szervezet az elfogyasztott ételt energiává alakítja. Tanulmányok igazolják, hogy a tápanyagcserében vagy energiahomeosztázisban tápanyaghiány vagy -többlet hatására jelentkező tartós zavar celluláris stresszt idéz elő, ami az anyagcsere szabályozásának zavarához vezet. Ha tehát vitaminhiányt tapasztalsz, azt az anyagcseréd is megsínyli. A táplálkozás és az anyagcsere kéz a kézben jár egymással. Ők a tökéletes egészséget és vitalitást biztosító páros.

4. Gyermekek és kamaszok is használhatják a MetaPWR rendszert?
A MetaPWR nem gyermekek számára készült. A gyermekek anyagcsere-egészsége még nagymértékben a szülők kezében van. Az anyagcsere-egészség alappilléreire (egészséges táplálkozás, mindennapos testmozgás, stresszkezelés és egészséges kapcsolatok) helyezett hangsúly gyermekeink életének korai éveiben rendkívüli előnyt jelent majd a későbbiekben. Amikor pedig kamaszkorban az otthoni közegen kívül a saját kezükbe veszik az étrendjüket, már előnyös lehet számukra ezeknek a táplálékkiegészítőknek a használata.

5. Biztonságos a MetaPWR rendszer várandósság és szoptatás alatti használata?
A várandós és szoptató kismamáknak minden esetben konzultálniuk kell egészségügyi szolgáltatójukkal, ha a várandósság vagy szoptatás ideje alatt szedni terveznek valamit. Ez alól a MetaPWR termékek sem képeznek kivételt. Egyeztess szolgáltatóddal a saját helyzeted illetően.

6. Segíthet a MetaPWR Assist a vércukorszint szabályozásában?
A vércukorszint hatékonyabb szabályozása mindenki számára előnyös. Ez a termék két módon is segít ezen a téren: a szénhidrátok véráramba való felszívódásának mérséklése, valamint a szervezet szénhidrát-anyagcseréjét jellemző egyensúly fenntartásának támogatása révén. Mindenki, akinek valamilyen egészségügyi problémája van, egyeztessen a kezelőorvosával, mielőtt az anyagcserét érintő bármilyen új terméket kipróbálna.

7. Alkalmazhatják a ketogén étrendet követők a MetaPWR termékeket?
Az olyan erőteljes összetevőknek köszönhetően, mint a rezveratrol, a homoktövis, az NMN, a NADH és a kollagén, a ketogén étrend követői számára is elképesztő előnyöket kínálhatnak ezek a termékek. 

8. Milyen hosszú időbe telik majd, mire érezhetők lesznek számomra a MetaPWR rendszer kedvező hatásai?
A kísérleti szakasz fókuszcsoportjainak résztvevői az Amerikai Egyesült Államokban, akik egy testmozgásos és táplálkozási programhoz is tartották magukat a MetaPWR rendszer mindennapi használata mellett, egy-három héten belül jótékony hatásokról számoltak be a kognitív tisztánlátásukra, az energiaszintjükre és az étvágyukra nézve.

9. Mi a MetaPWR rendszer besorolása?
A MetaPWR rendszer egy táplálékkiegészítő termékcsalád. Mint minden doTERRA-termék esetében, a MetaPWR termékek kapcsán is korlátozott, hogy milyen állításokat közölhetünk róluk, és ahol szükséges, az EU/EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) jogi nyilatkozatát is közzé kell tenni. Ha támogatásra van szükséged, hogy megtuddd, mit mondhatsz és mit nem mondhatsz a MetaPWR termékekről, tekintsd át a doTERRA Europe Fontos közlemények dokumentumát.

10. Tartogatnak a MetaPWR termékek előnyöket azok számára is, akik egészséges öregedésre vágynak?
Igen! Az anyagcsere kihatással van az egészséges öregedésre. A sejtszinten is hatékonyan működő, egészséges szervezet optimális energiamennyiséget biztosít a szervrendszerek számára, amely egészséges életmódbeli döntések útján tartható fenn. A sejtjeink is fiatalosabban működnek, ha alaposan odafigyelünk az anyagcserénkre és a testünk energiafelhasználására. Gondolj csak arra, hogyan égeti el egy autó motorja üzemanyagként a benzint. A folyamat során kinetikus energia (mozgás) szabadul fel, és melléktermék is keletkezik: a kipufogógáz. Miközben a testünk energiát termel és használ el, ugyancsak keletkezik melléktermék: ezek a szabad gyökök. A szabad gyökök az anyagcsere-folyamatok során keletkeznek. Megvan a maguk rendeltetése, de a felhalmozódott szabad gyökök oxidatív stresszt okozhatnak, ami a sejtek öregedéséhez vezet. A MetaPWR termékek képesek optimalizálni azokat a kedvező hatásokat, amelyek az egészséges életvitelért hozott döntéseinkből fakadnak. A MetaPWR termékek számos összetevőjét kifejezetten azon képességük alapján válogattuk össze, hogy optimalizálni tudják az anyagcsere hatékonyságát, ezáltal pedig segítenek, hogy kevesebb szabad gyök keletkezzen.

11. Az új termékek szedéséből adódhat bármilyen komolyabb egészségügyi kockázat vagy probléma? Kiknek kell különös gonddal eljárniuk?
A doTERRA mindenkit mindenkor arra biztat, hogy konzultáljon egészségügyi szolgáltatójával, ha kérdései lennének azzal kapcsolatban, milyen hatással lehet rá egy új termék használata. Továbbá mindenkinek, aki valamilyen egészségügyi problémával él együtt, konzultálnia kell egészségügyi szolgáltatójával, mielőtt egy új táplálékkiegészítőt kezdene szedni. Ezek a táplálékkiegészítők erőteljesek, és támogatják a szervezetet az anyagcsere-egészség fenntartásában és optimalizálásában. A vércukorproblémákkal küzdőknek a kezelőorvosukkal való konzultáció mellett azt is érdemes alaposan figyelemmel kísérniük, milyen hatással vannak a termékek az elfogyasztott ételekre és az elvégzett testmozgásra adott reakcióikra.

12. A MetaPWR termékek vegánok?
A MetaPWR esszenciálisolaj-keverék, a gyöngyöcskét és a lágyzselatin kapszulát is beleértve, vegetáriánus- és vegánbarát termék. Ez a MetaPWR Assistra is igaz. A MetaPWR Advantage-re azonban nem. A doTERRA, amikor csak lehetséges, igyekszik növényi alapú táplálékkiegészítési opciókat biztosítani. Azokban, akik étrendbeli megszorítások vagy a személyes döntésük miatt nem szeretnének halat vagy tengeri eredetű termékeket fogyasztani, bizonyára felmerült a kérdés, vajon kapható lesz-e a MetaPWR Advantage növényi eredetű változatban is. A kollagént állatok szintetizálják, így kizárólag belőlük nyerhető ki. Ugyanakkor olyan termékekkel is találkozhatsz a piaci kínálatban, amelyek vegán kollagénként vannak feltüntetve. Közelebbről megvizsgálva azonban látni fogod, hogy az ilyen kollagén rendszerint vegán eredetű aminosavak együttese – nem pedig kollagéntripeptideké. De ne feledd, hogy a kollagén olyasmi, amit a szervezet maga is képes természetes úton előállítani. A MetaPWR Advantage célja, hogy kiegészítse a kollagént, amelyet a szervezet már nem képes akkora mennyiségben előállítani, mint korábban. A MetaPWR Advantage által biztosított kiegészítő kollagén segít a szervezetből hiányzó kollagén pótlásában. Vannak továbbá egyéb kollagénépítő alternatívák is, köztük olyan vegyületek, amelyek természetes úton támogatják a szervezetet a saját kollagénkészlete növelésében.



Kiemelt kérdések a MetaPWR esszenciálisolaj-keverékkel kapcsolatban

 

1. Hogyan képes a MetaPWR esszenciálisolaj-keverék csökkenteni a lerakódó zsírsejteket?
Ha az öt esszenciális olajat – a Grépfrútot, a Citromot, a Borsmentát, a Gyömbért és a Fahéjat – megfelelő arányban elegyítjük, együtt valami igazán erőteljesre képesek. Az elvégzett preklinikai vizsgálatokból kiderült, hogy az esszenciálisolaj-keverék belsőleges fogyasztásával csökkenthető a zsírsejtekben elraktározódó zsír mennyisége, de ennek a megerősítéséhez még további klinikai vizsgálatokra van szükség.

2. Van a doTERRA-nak tudományos bizonyítéka arra, hogy a MetaPWR esszenciálisolaj-keverék valóban működik?
A MetaPWR esszenciálisolaj-keveréken végzett legutóbbi preklinikai vizsgálatok alapján az olaj képes korlátozni az új zsírsejtek kialakulását és a már meglévők növekedését, de ennek a megerősítéséhez még további klinikai vizsgálatokra van szükség.

3. Milyen előnyöket kínál számomra a MetaPWR esszenciálisolaj-keverék?
Ennek a szabadalmazott esszenciálisolaj-keveréknek a mindennapos használata egyéb módokon is jól beleillik egy egészséges és aktív életmódba. A limonén, amely a termék egyik kiemelt vegyülete, belsőleges használat esetén hozzájárulhat az egészséges anyagcseréhez, míg a Borsmenta esszenciális olaj – amely ugyancsak megtalálható benne – belsőleg alkalmazva bizonyítottan fokozza a testedzés közben nyújtott teljesítményt. Az esszenciálisolaj-keverék aromája felemelő, serkentő hatásokat képes kifejteni, aminek köszönhetően egyéni céljai támogatása érdekében jól beépíthető a mindennapi rutinokba.

4. A MetaPWR esszenciálisolaj-keverék napi fogyasztásra javasolt adagja ugyanazt a mennyiséget biztosítja számomra, mint amennyit a vizsgálatok során használtak?
A MetaPWR esszenciálisolaj-keverék zsírraktározási folyamatokra irányuló vizsgálatai során alkalmazott adag élettanilag megfelelő. A különféle használati módokat biztosító formátumokat (lágyzselatin kapszula, gyöngyöcske, esszenciálisolaj-keverék) úgy fejlesztettük ki, hogy egész napon át biztonságos és hatékony mennyiségben adagolják az esszenciális olajat. Az in vitro vizsgálatoktól az in vivo alkalmazásig vezető közvetlen adagolás egy összetett folyamat, amelyhez még további kutatások és klinikai megerősítés szükséges a doTERRA részéről.

5. A MetaPWR esszenciálisolaj-keveréken végzett vizsgálatok igazolták, hogy képes megállítani a lerakódó zsírsejtek növekedését. Mi a helyzet a már elraktározott zsírral?
A MetaPWR esszenciálisolaj-keveréken végzett preklinikai vizsgálatok szerint az olaj képes korlátozni az új zsírsejtek kialakulását és a már meglévők növekedését. Ennek megerősítéséhez azonban még további klinikai vizsgálatokra van szükség, és a doTERRA elhivatott amellett, hogy folytassa kutatásait ezen a fontos területen.



Kiemelt kérdések a MetaPWR Assisttel kapcsolatban

 

1. Miért fontos kiegyenlíteni a vércukorszintben jelentkező tüskéket és süllyedéseket?
A vércukorszint az egészség legfontosabb markerei közé tartozik. Ez a szint természetes módon ingadozik egy normális tartományon belül az étkezés és a fizikai aktivitás mintázataitól függően. A túlzottan kiugró vagy mélyre süllyedő értékek, azonban anyagcsere-problémákra utaló jelek. A magas vércukorszintnek pedig idővel maradandó következményei lehetnek a szervezetre nézve. Minden alkalommal, amikor a vércukorszintben tüskék mutatkoznak, öregszünk.

2. Napi több étkezés alkalmával is bevehetem a MetaPWR Assistet?
Igen. Ha étkezés közben veszed be a MetaPWR Assistet, a benne lévő eperfalevél-kivonat segít fenntartani a szervezet szénhidrát-anyagcseréjét. A MetaPWR Assistet természetesen egészséges, kiegyensúlyozott étrenddel érdemes párosítani. Szeretnénk, ha tápanyagokban gazdag, rostokban bővelkedő, komplex szénhidrátokat fogyasztanál. A MetaPWR Assist megadja a test számára azt a kis extra segítséget, amellyel egyenletesen normál tartományban tarthatod a vércukorszinted.

3. Mit tartalmaz a MetaPWR Assist?
Az eperfalevél-kivonat a MetaPWR Assist legmeghatározóbb és legfontosabb összetevője, amely hozzájárulhat a szervezet szénhidrát-anyagcseréjének fenntartásához.

4. Hogyan működik a MetaPWR Assist?
A MetaPWR Assist egyik legfőbb összetevője az eperfalevél-kivonat, amely képes hozzájárulni a szervezet kiegyensúlyozott szénhidrát-anyagcseréjének fenntartásához. Az eperfalevélben található iminocukrok kölcsönhatásba lépnek az emésztőenzimekkel, amelyek a szénhidrátok anyagcseréjét végzik, ezzel lelassítva az emésztést, hogy a glükóz ne lépjen be olyan gyorsan a véráramba.

5. Van a doTERRA-nak tudományos bizonyítéka arra, hogy a MetaPWR Assist valóban működik?
A doTERRA elvégzett egy kéthetes, kettős vak, placebokontrollált vizsgálatot az Amerikai Egyesült Államokban. A résztvevők egységesen ugyanazt az ételt kapták reggelire, és egész nap folyamatosan figyelték a vércukorszintjüket. A vizsgálat első hete alatt a résztvevők placebót, majd a második héten MetaPWR Assistet kaptak. A vércukorszintjüket a vizsgálat teljes ideje alatt 15 percenként mérték, hogy minőségi adatokkal szolgáljanak. Az első hét folyamán, amikor a résztvevők placebót kaptak, a folyamatosan mért vércukorszintjük átlagosan 102 volt. A második hét folyamán, amikor a résztvevők MetaPWR Assistet kaptak, a vércukorszintjük átlagosan 13%-kal alacsonyabb, 89 lett.

6. Akkor is előnyös lehet számomra a MetaPWR Assist, ha szénhidrátcsökkentett étrendet követek?
Igen. A szénhidrátcsökkentett étrend nem egyenlő a szénhidrátmentes étrenddel, és a MetaPWR Assist összetevői segíthetnek blokkolni az olyan szénhidrátokat, amelyek anélkül kerülnek az étrendünkbe, hogy tudomásunk lenne róla. A MetaPWR Assist ahhoz is hozzájárulhat, hogy a szervezet által termelt glükóz bejusson a sejtekbe, ahová tartozik, így támogatva a normál cukoranyagcserét.

7. Mi a különbség a MetaPWR Assist és a MetaPWR lágyzselatin kapszula között? Mindkettőre szükségem van?
A MetaPWR lágyzselatin kapszula az éhség kordában tartásában, a zsírsejtek csökkentésében és az anyagcsere egészséges működésében segíthet. Míg a MetaPWR Assist lassítja a szénhidrátok glükózzá (vércukorrá) alakulását.

8. Miért szükséges a MetaPWR Assist és a MetaPWR Advantage együttes használata?
Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az anyagcsere kihatással van az egészséges öregedésre. A sejtszinten is hatékonyan működő, egészséges szervezet optimális energiamennyiséget biztosít a szervrendszerek számára. A sejtjeink is fiatalosabban működnek, ha alaposan odafigyelünk az anyagcserénkre és a testünk energiafelhasználására, valamint az oxidatív stressz kezelésére.



Kiemelt kérdések a MetaPWR Advantage kapcsán

 

1. Mi az az NMN?
Az NMN jelentése nikotinamid-mononukleotid, amely egy minden élő szervezetben természetesen előforduló molekula. Molekuláris szinten egy ribonukleotid, amely a ribonukleinsav (RNS) alapvető szerkezeti egységét képezi. A molekula nikotinamidból, ribózból és foszfátcsoportokból áll. Az NMN a nikotinamid-adenin- dinukleotid (NAD+) esszenciális molekula közvetlen prekurzora, és kulcsfontosságú szerepet játszik a sejtek NAD+-szintjének emelésében.

2. Mit jelent az NAD+?
Az NAD+ egy esszenciális koenzim, amely elengedhetetlen az élet- és sejtfunkciókhoz. Az enzimek olyan katalizátorok, amelyek lehetővé teszik a biokémiai reakciókat. A koenzimek pedig amolyan „asszisztáló” molekulák, amelyekre az enzimeknek szükségük van a működéshez. A NAD+ a testben a víz mellett a másik legnagyobb mennyiségben jelen lévő molekula, amely nélkül egyetlen szervezet sem lenne életképes. A NAD+ koenzimet számos fehérjeféle hasznosítja a szervezetben, köztük a szirtuinok, amelyek a károsodott DNS regenerációjáért felelnek. A mitokondriumok számára is fontos, amelyek a test által hasznosított kémiai energiát előállító kis energiaközpontok a sejtek belsejében.

3. Mit jelent a NADH?
A NADH extra elektronokat továbbít a mitokondriumok belső membránjára, így az aktivált hordozómolekula szerepét látja el. A NADH fordított reakció révén visszaalakul NAD+-koenzimmé, az elektrontovábbítás folyamata pedig a protonok H+-ionokként való leadása útján valósul meg.

4. Mikor ideális a MetaPWR Advantage bevétele?
A MetaPWR termékek használatának személyreszabhatósága jóval túlmutat a személyes preferenciákon. Indíthatod a napod a MetaPWR Advantage és némi víz elkeverésével egy shakerben, amelyet magas fehérjetartalmú reggeli kíséretében fogyasztasz el. A tápláló ebéd előtt kicsivel elfogyaszthatod például akár egy adag MetaPWR esszenciális olaj hozzáadásával is a MetaPWR Advantage-t. Vacsorára pedig jöhet egy újabb adag MetaPWR Assist és MetaPWR Advantage párosa.
Ez csupán két példája a MetaPWR Advantage lehetséges használati módjainak. Előfordulhat, hogy a Te életviteled ettől eltérő menetrendet követel meg, sőt, az is lehet, hogy ez a menetrend naponta más és más. Azt, hogy mekkora szükséged van a termékre, lehet, hogy épp az adott körülményeid határozzák meg. Egyesek számára lehet, hogy már csak az aktívan gyakorolt, egészséges életmód finomhangolásához kell, míg másoknak egészségük teljesen új alapokra helyezéséhez van szükségük a termékre. A MetaPWR termékek használatát saját egyéni igényeidhez alakíthatod, hogy segítsenek személyes jólléted megvalósításában.

5. Miben különbözik a doTERRA kollagénje a piacon kínált többi típustól?
A kollagént tartalmazó termékek többsége csupán egy-két típusú kollagénpeptidet tartalmaz – rendszerint azokat a típusokat, amelyek a szép, rugalmas bőr és a ránctalanítás tekintetében a legrelevánsabbak. Ezeket a MetaPWR Advantage is tartalmazza, de a versenyelőnyünk abban rejlik, hogy a termékben összesen kilenc különböző típusú, egyedülálló kollagénpeptid is megtalálható. Mi a kollagén egész testben betöltött szerepére helyezzük a hangsúlyt. Azonkívül, hogy porított formában kínáljuk, a mi kollagénünk hidrolizált is, ami azt jelenti, hogy a biohasznosulás jelentős fokozása érdekében meghatározott tripeptidfragmensekre van bontva. A MetaPWR Advantage esetében ezért tulajdonképpen 12-szer hatékonyabb felszívódást állapítottak meg, mint a kollagén egyéb formái esetében.

6. Miért döntött úgy a doTERRA, hogy kilenc kollagéntípust is felhasznál? Mindegyikből elegendő került a termékbe ahhoz, hogy valóban számítson?
A MetaPWR Advantage a kollagéntripeptidek kilenc típusát biztosítja fenntartható tengeri forrásokból, CPTG esszenciális olajok hozzáadásával. Mi a kollagén egész testben betöltött szerepére helyezzük a hangsúlyt. Ha a kollagéntípusok széles választékát fogyasztjuk táplálékkiegészítés formájában, azzal elősegíthetjük az ízületi mobilitást, a szövetek szilárdságát és a bőr rugalmasságát, ami egyben gyorsabb regenerálódást és könnyebb mozgást is jelent.
Az I-es típusú kollagén a szép bőrrel áll összefüggésben.
A II-es típusú kollagén a csontok védelmével áll összefüggésben, és egyben a porcok fő alkotóeleme.
A IV-es típusú kollagén a dermiszt az epidermisszel összekötő alaphártya elsődleges fehérjéje, amely hálós szerkezetével biztosítja az alaphártya nyúlékonyságát.
Az V-ös típusú kollagén a kollagénrostok szabályos elrendezésével áll összefüggésben, ez a típus stabilizálja az I-es és II-es típusú kollagén struktúráját.
A VI-os típusú kollagén szabályozza az izomműködést, stabilizálja a sejtmembránokat, valamint gátolja a sejtek apoptózisát és az oxidatív stressz kialakulását.
A IX-es típusú kollagén a porcok fontos alkotóeleme, amely főként a növekedési lemezek, ízületek és a csigolyaközi lemezek porcsejtjeiben oszlik el.
A XXV-ös típusú kollagén gátolja az amiloid-béta-peptid rostosodását.
A Col1a2 fehérje kollagénfibrillin.
A 37A családba tartozó vakuoláris fehérje pedig a sejtnövekedésben és -differenciálódásban játszik szerepet.

7. Miért nem adott a doTERRA III-as típusú kollagént is a MetaPWR Advantage-hez?
Más-más organizmusokban eltérő arányban fordulnak elő a kollagén egyes típusai. A különböző endo- és exonukleáz enzimek pedig a tripeptid különböző típusait képesek létrehozni. Az általunk beszerzett tengeri kollagénkombináció nem termelt olyan III-as típusú kollagént, amely analitikai megerősítést nyerhetett volna.

8. Miért döntött a doTERRA a porított kollagén mellett a folyadékállagú helyett?
A MetaPWR Advantage adagonként csomagolt, hidrolizált por formájában kapható. Te aktiválod, amikor fogyasztás előtt vízzel elkevered, beindítva a hatékonyabb és jobb biohasznosulást biztosító felszívódási rendszert. A legtöbb előre csomagolt folyékony kollagén sterilizált vízbázisú felszívódási rendszerrel működik, amely a káros baktériumokat és a jótékony hatóanyagokat, úgymint vitaminokat, flavonoidokat és polifenolokat egyaránt eltávolítja a termékből. Ironikus módon a folyékony formátum valójában kevesebb ideig áll el. Ráadásul a nehézvíz szállítása a világ különböző pontjairól a szén-dioxid-kibocsátást is súlyosbítja.

9. Úgy hallottam, hogy a kollagén minden típusának, legyen az por vagy folyadék, pasztörizálási eljáráson kell átesnie, de a MetaPWR Advantage porított formában kapható, és nem esett át a pasztörizálási folyamaton a fő hatóanyagok megőrzése érdekében. Igaz ez?
A pasztörizálás bevett eljárás a kereskedelmi célú élelmiszergyártásban a mikrobiális tartalom csökkentése, valamint a termékek biztonságos fogyaszthatóságot szavatoló lejárati idejének növelése érdekében. A MetaPWR Advantage 12 különböző hatóanyagot tartalmaz. Vannak közöttük olyan összetevők is, amelyek érzékenyek, és hajlamosak bomlásnak indulni, ha magas hőnek teszik ki őket. Azért döntöttünk ezeknek az összetevőknek a porított formátumban való biztosítása mellett, hogy ne legyen szükség pasztörizálásra – egy olyan lépésre, amely a vízbázisú termékek esetében elengedhetetlen. Ezáltal a tartósítószerek, emulgeálószerek vagy szuszpenzióadalékok hozzáadása is elkerülhető, amelyekre a folyékony forma esetében szükség lenne. Így egyszerűbb, káros anyagoktól mentes összetevőprofillal rendelkező terméket kínálhatunk.

10. Más kollagéntermékeket a reggeli kávémhoz vagy teámhoz adtam. Miért javasolja a doTERRA, hogy a MetaPWR Advantage port ne öntsük forró italokba?
A magas hőmérséklet károsíthatja vagy akár meg is semmisítheti a hozzáadott egyéb jótékony hatóanyagokat, mint a vitaminokat, flavonoidokat és polifenolokat. Márpedig részben épp ezen kényes összetevőktől olyan egyedülálló és hatékony a MetaPWR Advantage.

11. Mit értünk NMN és NADH alatt? Miért jó őket kollagéntartalmú táplálékkiegészítővel kombinálni?
Bár a szervezet gondoskodik a NAD+ és a NADH természetes előállításáról, termelésük mértéke jelentősen visszaesik a középkorú felnőttkorba lépve, majd ezt követően egyre tovább csökken. Preklinikai vizsgálatok alapján javasolt az NMN-tartalmú táplálékkiegészítés, amely képes növelni a NAD+-szintet, és így hozzájárulhat a sejtek és szervrendszerek fiatalosabb működéséhez, de ennek megerősítéséhez még további klinikai vizsgálatokra van szükség. A MetaPWR Advantage élesztőpor formájában hozzáadott nikotinamid-mononukleotiddal – vagyis NMN-nel – készül, hogy segítsen a szervezet NAD+- és NADH-szintjének természetes növelésében.

12. Miért döntött úgy a doTERRA, hogy NAD+ helyett NMN-t ad a MetaPWR Advantage-hez?
A NAD három különböző útvonalon keresztül szintetizálható a szervezet számára: a Preiss-Handler útvonalon nikotinsavból, a de novo szintézis során triptofánból, valamint NMN-ből vagy NR-ből kinyerve. Mindegyik útvonal különböző hatásokat és előnyöket kínál a kiindulási anyag koncentrációitól, a konverzió helyétől, valamint a konverzió egyes útvonalakhoz tartozó lépéseiben részt vevő szállítóktól és enzimektől függően. A MetaPWR Advantage élesztővel szintetizált NMN-t tartalmaz, amelynek mátrixa egyéb NAD+-prekurzorokat is tartalmaz. Ezek a prekurzorok elősegítik a szervezet saját NAD+-termelését. A redukált nikotinamid-adenin-dinukleotid (NADH) stabilizált formája pedig közvetlen és közvetett módon is támogatja a NAD-szint emelkedését.

13. Mitől különleges a doTERRA által biztosított NMN?
Mi élesztővel szintetizált NMN természetes forrását biztosítjuk, amely egyéb prekurzorokat is tartalmaz a NAD+ bioszintéziséhez.

14. A MetaPWR Advantage-hez felhasznált kollagénpor gluténmentes?
Igen. Glutén-, tej- és kukoricamentes, valamint a ketogén étrendnek is megfelel. A termékek nem tartalmaznak továbbá maltodextrint, karragént, glifozátot, mesterséges édesítőszereket és hozzáadott cukrokat sem.

15. Vegán változat is kapható lesz a MetaPWR Advantage-ből?
A kollagént állatok szintetizálják, és kizárólag belőlük nyerhető ki. Esetenként olyan termékekkel is találkozhat a piaci kínálatban, amelyeket vegán kollagénként tüntetnek fel. Azonban egy-egy ilyen terméket közelebbről megvizsgálva látni fogja, hogy rendszerint vegán eredetű aminosavak együtteséről, nem pedig kollagéntripeptidekéről van szó.

16. Miért döntött a doTERRA a tengeri eredetű kollagén mellett?
Kollagénünket fenntartható halászat útján kifogott hideg vízi halakból nyerjük. A tengeri eredetű kollagénről általánosságban elmondható, hogy fenntarthatóbb, gazdaságosabb és környezetkímélőbb is. A kinyerhető kollagénhozam 50–70%, aminek köszönhetően a tengeri eredetű kollagén fenntartható. Ezenkívül a tengeri eredetű kollagén felhasználása azok számára is vonzóvá teheti a MetaPWR Advantage-t, akik nem szeretnének marhából vagy sertésből származó kollagént fogyasztani.

17. Kóser a MetaPWR Advantage-hez felhasznált tengeri kollagén?
A kóser- és halaltanúsítások lehetőségét egyelőre vizsgáljuk a MetaPWR Advantage tekintetében. Bár nincs tudomásunk olyan okról, amely miatt a tengeri kollagénünk ne lenne kóser vagy halal, pillanatnyilag még nem rendelkezünk olyan terméktanúsítással, amely ezt az állítást hivatalosan is alátámasztaná.

18. A doTERRA miért nem szintetikus NMN-t árusít?
Úgy döntöttünk, hogy élesztőből származó NMN-forrást használunk. Az NMN ezen formájának van néhány sajátos tulajdonsága, köztük a kiegészítő niacin-analógok, amelyek a NAD+ bioszintetikus útvonalának részét képezik – míg az NMN izolált, szintetizált formáiról ez nem mondható el.

19. Mikor ideális a MetaPWR Advantage bevétele?
Azt javasoljuk, hogy reggelente vagy délutánonként vedd be.

20. A MetaPWR Advantage-hez felhasznált tengeri eredetű kollagén tenyésztett vagy vadon halászott forrásokból származik?
Az édesvizű, partmenti tavakból és patakokból fenntarthatóan beszerzett, vadon élő és tenyésztett, változatos halfajták (tilápia, tőkehal, ázsiai harcsa és tengeri sügér) fontosak, hogy a kollagéntripeptid különböző típusait következetes összetételben és mennyiségben biztosíthassuk minden egyes adag esetében.

21. A piacon kapható néhány terméknek magasabb a kollagéntartalma. Miért van a MetaPWR Advantage-ben mindössze három gramm adagonként?
A táplálékkiegészítőkhöz szükséges kollagénmennyiséget a biohasznosulás elve mérsékli. Minél könnyebben szívódik fel és hasznosul egy táplálékkiegészítő vagy tápanyag a szervezetben, annál magasabb biohasznosulású. Nem a címkén olvasható grammok száma határozza meg, hogy mennyi kollagén jut el a sejtekhez a termék elfogyasztását követően. Ebben a biohasznosulás számít. Más szóval a tripeptidtartalom aránya és az egyes aminosavak arányai a kollagénpótlás jótékony hatásait szabályozó legfontosabb tényezők közé tartoznak. A MetaPWR Advantage kollagéntripeptidjeinek aránya meghaladja a 70%-ot, ami mellé a glicin, a prolin és a hidroxiprolin aminosavak rendkívül magas aránya társul. Ezeknek az egyedülálló tényezőknek köszönhető, hogy ez a kollagéntripeptidet tartalmazó termék 12-szer magasabb biohasznosulást biztosít a standard, nem hidrolizált kollagéntermékekhez képest, amelyek nagyobb polipeptid- vagy eltérő aminosavarányokat kínálnak. Exkluzív és szabadalmazott eljárás segít a kollagénrészecskék méretének csökkentésében. A MetaPWR Advantage kollagénjének magas tripeptidtartalma teszi a terméket kivételesen hatékony táplálékkiegészítési forrássá. Más, alacsonyabb tripeptidtartalmú kollagének sokkal alacsonyabb hasznosulási arányt biztosítanak, amely így a hatékonyságukat is csökkenti. Azokat a vásárlókat, akik szeretnének nagyobb mennyiségű kiváló kollagéntripeptidet fogyasztani, arra biztatjuk, hogy gyakrabban vegyenek be a MetaPWR Advantage-ből.

22. Biztonsággal alkalmazható a MetaPWR Advantage autista gyermekek esetében?
A MetaPWR nem gyermekek számára készült. Ugyanakkor nincs is szükségük erre a termékre. A szülőknek tiszta, teljes értékű étrend biztosítására és a toxikus anyagok csökkentésére kell helyezniük a hangsúlyt minden gyermek számára ahelyett, hogy az anyagcsere-egészséget támogató terméket építenének az étrendjébe. Amikor pedig kamaszkorban az otthoni közegen kívül a saját kezükbe veszik az étrendjüket, már előnyös lehet számukra ezeknek a táplálékkiegészítőknek a használata. A doTERRA mindenkit mindenkor arra biztat, hogy konzultáljon egészségügyi szolgáltatójával, ha kérdései lennének azzal kapcsolatban, milyen hatással lehet rá egy új termék használata.

23. Biztonsággal alkalmazható a MetaPWR Advantage kagylóallergiások estében is?
Igen. A MetaPWR Advantage fogyasztása kagylóallergiával küzdők számára is alkalmas. A MetaPWR termékek nem tartalmaznak kagylóallergiát kiváltó allergéneket. A tengeri kollagént többféle nehézfém kimutatására irányuló vizsgálatnak vetjük alá, mint bármely másik termékünket. Ón, arzén, réz, antimon, kadmium, germánium, higany, ólom és króm azonosítása céljából is kivizsgáljuk.

24. A MetaPWR Advantage mesterséges édesítőszereket tartalmaz?
Egyik termékünk sem tartalmaz mesterséges édesítőszereket. A MetaPWR Advantage erjesztett steviát tartalmaz – egy természetes, tápérték nélküli és magas intenzitású édesítőszert elhanyagolható glikémiás hatással.

25. Készül majd édesítőszer-mentes változat is a MetaPWR Advantage-ből?
Elképzelhető, bár az íz (az édességet is beleértve) szubjektív érzet, amely igencsak eltérő lehet, és sok esetben preferenciális. Mindent megteszünk, hogy olyan termékeket tervezzünk, amelyek a lehető legtöbb fogyasztó igényeinek megfelelnek, ugyanakkor belátjuk, hogy lehetetlen olyan ízt kínálni, amelyet mindenki szeretni fog, méghozzá az eltérő ízpreferenciák miatt.

26. Segíthet a MetaPWR Advantage a hőhullámok kezelésében?
A MetaPWR rendszerről ilyen jótékony hatásokra irányuló vizsgálatok ugyan még nem készültek, de a nemi hormonok egyensúlya és az anyagcsere-folyamatok szoros összefüggésben állnak egymással. Az inzulin az emberi nemi hormonok termelődésének egyik erőteljes szabályozója, amely a receptorok szintjén fejti ki hatását a jelátvitelre. A MetaPWR rendszer ennek eredményeképp – az anyagcsere-egészség támogatása útján – segíthet a hőhullámok kezelésében, de ennek megerősítéséhez még további klinikai vizsgálatokra van szükség.

 

MetaPWR rendszer áttekintése itt.

 

Beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

doTERRA promóciók 2024. május

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

doTERRA Forest Breeze olajkeverék

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA sun mindennapos ásványi fényvédő és hidratálókrém arcra

Rozmaring illóolaj - doTERRA rosemary

Tavaszi quinoa saláta lime illóolajjal

doTERRA baby babatestápoló (baby lotion)

Leginnovatívabb fényvédő termék (doTERRA Sun Face Mineral Sunscreen)