A mikrobiom titkos városa (Alexandra Nitsche és Fernando Guerra)

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

- Abby Stopher vagyok a doTERRA Europe vezető termékmarketing-menedzsere, és ma csatlakozott hozzám Dr. Fernando Guerra és Dr. Alexandra Nitsche. Mindketten tagjai a Tudományos Orvosoktatási Bizottságunknak, és nagyon izgatottak vagyunk, hogy ma itt lehetünk, mert a mikrobiomról és a két, mikrobiomot támogató doTERRA termékről, a PB Restore-ról és a PB Assist+-ról fogunk beszélni. Alexandra, sokat hallunk, különösen mostanában a mikrobiomról, de segítenél elmagyarázni nekem és nekünk, hogy ez mit jelent, mi is ez?

 

- A mikrobiom megértéséhez képzeljük el a mikrobiomot egy nagy, nyüzsgő városként, ahol sok apró kis polgár, úgynevezett mikrobák, vírusok, gombák élnek együtt, közösségekben, egyensúlyban és harmóniában. És más kihívásokkal és más munkával kell szembenézniük, és mindenhol bennünk élnek. Így például a zsigereinkben vannak. Mindenhol megtalálhatók a bőrünkön. A női reproduktív rendszerben, és a tüdőnkben is megtalálhatók. És ott különböző kihívások várnak rájuk, de a legfontosabb, amit csinálnak, az, hogy megvédjenek minket. És ha harmóniában élnek, akkor egészséges mikrobiomunk van. És ha kibillent az egyensúlyukból, akkor néhányuk árthat nekünk.

- És hogyan lép kölcsönhatásba a mikrobiom a testünkkel?

- A mikrobiom folyamatosan kölcsönhatásban van a testünkkel. Például folyamatosan kommunikál az immunrendszerünkkel, és ez fontos, mert immunrendszerünk több mint 70%-a a bélrendszerünkben található. És ott is van egy igazán nagy városunk, tehát egy igazán nagy mikrobiomunk, és ez a kommunikáció nagyon fontos az általános egészség és az egészséges immunrendszer szempontjából. Az anyagcserénket is támogatja. Az alvásrendszerünket is támogatja. Segít a jó hangulatban vagy a jó viselkedésben. Attól függ, hogy hol van a mikrobiom. Így például a bélben lévő mikrobiom inkább az élelmiszerek megemésztésére vagy a tápanyagok felszívódására szolgál, a bőrünkön lévő mikrobiom pedig inkább arra, hogy megvédjen minket a kívülről érkező idegenektől, mivel bőrünk természetes akadály. Ez a legnagyobb szervünk, amely megvéd bennünket a kívülről érkező kórokozóktól, és a bőrünkön lévő egészséges mikrobiom egészséges bőrt és egy egészséges védőréteget is eredményez. Attól függően, hogy hol található a mikrobiomunk, ez az általános egészség a legfontosabb dolog, ami a mikrobiomunkkal és a testünkkel való kommunikációban van.

- Úgy tűnik tehát, hogy nagyon fontos feladatot kell betölteniük.

- Igen.

- Fernando, át tudnád beszélni velünk azokat az életmódbeli szokásokat, amelyek támogatják az egészséges mikrobiomot, vagy potenciálisan negatívan befolyásolják mikrobiomunkat?

 

- Tehát a mikrobiomunk jelentősége a változatosság. A fajok sokfélesége. Ahogy Alexandra mondta, nagyon sok faj él ott, és kommunikálnak, és elvégzik a munkát a szervezetünkért, segítenek bizonyos vitaminok és egyéb, számunkra fontos anyagok előállításában. És az egyik legfontosabb tényező, amely segíthet ebben a mikrobiomban, az étrend. Étkezz egészségesen. A másik a mozgás, tevékenység, sport. Sok tanulmány azt állítja, hogy ha többet sportolsz, megnő a bélrendszeredben élő fajok száma, és egészségesebbek lesznek. Tehát ha ezek a közösségek egészségesebbek, akkor mi is egészségesebbek vagyunk. Így például ha nem sportolsz, ha erős mérgező terhelésed van, ki vagy téve annak a rossznak, aminek nap mint nap ki vagyunk téve, néha nem azonnal érezzük, de a hosszú úton érezni fogjuk.

- Ez nagyon érdekes, mert ahogy a mikrobiom téma egyre népszerűbb, azt hiszem, mindannyian hallottuk már, hogy sokféle növény és élelmiszer szerepel az étrendben, de érdekes, hogy azok az extra életmódbeli szokások, mint a testmozgás, a mérgező terhelés csökkentése, szintén nagy hatással vannak az egészségre. Alexandra, mi történik, ha nincs egészséges mikrobiomunk?

- Amikor a kispolgárok bajba kerülnek, mert háború van, vagy harmóniájuk kibillent az egyensúlyból, akkor ez egészségtelen mikrobiomot okozhat, és ez különböző problémákhoz vezethet. Ha a bélrendszerünkről beszélünk, akkor emésztési problémáink lehetnek. Tehát ez olyan tünetekhez vezethet, mint a hasmenés, székrekedés vagy puffadás, vagy IBS vagy IBD. Ha problémáink vannak a mikrobiómunkkal a bőrünkön, az különböző fertőzésekhez vezethet. Ez olyan problémákhoz vezethet, mint a pattanások és a pikkelysömör. Tehát nagyon fontos, hogy nem tudunk minden hibát a mikrobiomunknak tulajdonítani, de ha a mikrobiomunk nincs egyensúlyban, akkor baj van, és ezt nem kapcsoljuk össze tudatosan a mikrobiomunkkal. Tehát talán csak a bőrünkön látunk valamit, de a probléma nem a bőrrel van. Ez a mikrobiom. A bélrendszerrel könnyebb, mert tudjuk, hogy van egy mikrobiom a bélrendszerünkben, és ha problémáink vannak az emésztésünkkel, ezért arra gondolunk, hogy ez lehet a mikrobiom. De úgy gondolom, hogy ezek a nagy kihívások és az előttük álló nagy munkák miatt fontos alaposabban megvizsgálnunk mikrobiomunkat. És ha megvédjük, és segítjük a polgárokat, hogy közösségükben nagyobb harmónia legyen, akkor ez a legjobb számunkra.

- Egy másik fontos dolog az a közösség, az a hatalmas város, amely mindannyiunk testében él. Ha egyensúlyhiány van, például, ha valamilyen betegséged volt, ha egy bizonyos típusú gyógyszert kell szedned az adott időpontban, az kibillentheti az egyensúlyt. Tehát sok irányelv van, amely azt mondja, hogy amikor orvosként felírunk egy bizonyos típusú gyógyszert, akkor probiotikumot kell adni, mert ez a gyógyszer megváltoztathatja ezt a közösséget, és hosszú távon más típusú problémákat okoz. Egy dolgot ne felejts el. Számos kockázati tényező van a mikrobiommal kapcsolatos állapotoknál. Például, a császármetszés vagy normál szülés. Hogy szoptatod gyermeked vagy sem. Tehát fontos, a mikrobiom, mert amikor megszületünk, nincs annyi, nem vagyunk annyira kolonizálva, de idővel ez bővül, és ez segíteni fog a bélrendszerünkben, a légzőrendszerünkben, a szánkban, minden olyan szervünkben, amely ki van téve a külső hatásoknak, és ki vannak téve mindenféle mikrobiomnak, a környezetünkben lévő mikrobáknak, amelyek jót vagy rosszat okozhatnak.

- És ha egészséges mikrobiomról beszélünk, és minden előnyéről, például a jó viselkedésről vagy a jó alvásról, akkor teljesen logikus, hogy ha egészségtelen mikrobiomunk van, akkor ennek az ellenkezője is megtörténhet. Szóval, nyugtalan éjszakához, rossz hangulathoz vezethet. Olyan dolgokhoz is vezethet, mint a szorongás vagy a depresszió. Említetted a wellness piramisunkat. Belül a wellness piramis felborulhat, ha kiegyensúlyozatlan mikrobiomunk van. 

- Igen, és ha minden nap látod az összes olyan újságot, ami állandóan megjelenik, megmutatják a mikrobiom fontosságát és a probiotikumok szedésének fontosságát. És a lényeg a probiotikumok típusa és minősége. Erről beszélünk, mert meg kell vizsgálnunk. Nemcsak a legjobb fajok jók nekünk.

- Szerintem a mikrobiom téma lenyűgöző, és megvan az oka annak, hogy miért lett olyan nagy téma, hogy annyi tanulmányt láttunk. Rengeteg információ érkezett át, és hallottuk, hogy Alexandra beszél róla, mint erről a közösségről, amely a bőrödön és a testedben él, és ezek a különböző polgárok, és a különböző hatások, amelyeket ez megmutathat, ha van ez az egyensúlyhiány és az egészségtelen mikrobiom a szervezetedben. Szóval Fernando, meg tudnád mondani, mitől olyan egyedi a PB Restore termékünk?

- Ez a termék a szállítási mechanizmus miatt olyan egyedi. Ebben a termékben megtalálhatók a prebiotikumok, a probiotikumok és a posztbiotikumok. A prebiotikumok segítik a probiotikumok életvitelét, a táplálékuk. A posztbiotikumok olyan elemek, amelyeket a probiotikumok termelnek, hogy segítsék a szervezetet. Ez a kapszula dupla rétegű. Amikor beveszed, a bélbe fog kerülni. Mert amikor beveszed a tablettát, az a gyomorba kerül. A gyomor nagyon savas, és többnyire mindent elpusztít, és a kétrétegű kapszula védelmet ad annak a kapszulának, hogy azok a baktériumok szaporodjanak, hogy segítsük a mikrobiomot, a megfelelő helyre, megfelelő körülmények között, megfelelő számban kerülve. Mert néha csak azt látjuk, hogy mindenhol probiotikus kapszulákat árulnak, és tényleg nagy mennyiségű CFU-val rendelkeznek, ami a telepek száma. Viszont nem jutnak el oda, ahova kellenének. Tanúsítjuk, hogy a mikrobiomunk számára jótékony baktériumok száma az általunk bemutatott módon eljut a megfelelő helyre a bélben. Ez a technológiai szállítási rendszer valóban kulcsfontosságú. Mert ha nincs ilyen típusú rendszered, nehezen tudod szállítani a szükséges mennyiséget.

- Értem. Szóval, Fernando, segítenél elmagyarázni nekem a PB Assist+ és a PB Restore közötti különbségeket?

- Természetesen. Tehát a PB Assist+ egy por, egy tasak porral, és minden szem mikrokapszulázott. Tehát a rendszer, a szállítás a megfelelő módon biztosított. Tehát ebben a termékben vannak olyan törzsek, amelyeket a bélrendszerünkhöz, a bélmikrobiomunkhoz használunk. És a PB Restore, ahogy mondtam, egy kétrétegű kapszula, amellyel szintén a megfelelő helyre jutnak a bélben. A törzsek tekintetében a különbség az, ahogy mondtam, a PB Assist+ inkább a bélrendszer számára készült, de a PB Restore minden szélesebb fajhoz használható. Nemcsak a bélre, hanem a bőrre, a légutakra és a húgyúti szervekre is. Tehát teljes mennyiségű fajt biztosít, amelyek segíthetik a mikrobiomot.

- És jól gondolom, hogy a PB Restore-nak 28 törzse van? És a PB Assist+-ban 13 van?

- Helyes.

- És a kettő különbözik?

- Igen, mások.

- Tehát ezeket a különböző törzseket kínálják. Tehát ha mindkettőt szedem, megkapom azt a változatosságot, amelyre szükségünk van egészséges mikrobiomunk támogatásához, és azt a nagyszerű közösséget adjuk nekik, amelyet mindketten olyan jól elmagyaráztak. Alexandra, milyen előnyökkel jár, ha mindkét terméket együtt használjuk?

- Szokásaidtól vagy problémáidtól függően választhatod ki azt a terméket, amelyet szeretnél. A kombináció tehát azért érdekes, mert ha más módon szeretnénk támogatni a mikrobiomunkat, tehát ha nem csak a bélrendszerünkben, hanem a tüdőnkben, a bőrünkben vagy a bőrünkön és más szervekben is támogatni szeretnénk akkor a kettő kombinálása igazán nagy támasz lehet. De ha azt mondjuk: "Rendben, csak azért szeretném bevenni a PB Assist-ot, mert szeretném napi szinten támogatni a bélrendszeremet, de nincs problémám az életmódommal és a szokásaimmal", akkor szerintem elég lehet a PB Assist+. De néha vannak kihívások az életünkben, és ezt érezhetjük. És talán most már az emberek is tudják, hogy ha olyan problémáik vannak, mint a nyugtalan alvás vagy a hangulati ingadozás, ill. stresszes élet vagy emésztési probléma, akkor tudják: "Oké, talán most az életemben, egy kicsit több támogatásra van szükségem, vagy talán támogatnom kell az általános egészségi állapotot. És ehhez szerintem ez a két termék együttes szedése egy igazán nagyszerű lehetőség az embereknek, hogy támogassák a mikrobiomot.

- Fernando, mit ajánlasz, hogyan használjuk ezeket a termékeket?

- A Restore egy kapszula, amit például ebédnél is használhatsz, mert időbe telik, amíg áthalad a gyomron, majd a bélbe. Nem ajánlott vacsorához szedni, mert pár óra múlva aludni fogsz. Amikor alszol, a bélmozgás sebessége lassabb lesz, így nem szállítja a szükséges mennyiséget, így a termék nem fog úgy működni, ahogyan szeretnénk. Tehát jobb, ha a korai órákban vesszük be. A PB Assist+-t az egész család szedheti. Turmixban, némi gyümölccsel. Természetesen figyelembe kell venni a hőmérsékletet, a környezet hőmérsékletét vagy a hideg hőmérsékletet, mert élő mikroorganizmusokkal van dolgunk, így nem akarod elpusztítani őket.

- Szóval ne adjuk hozzá semmilyen forró italhoz?

- Kérlek ne!

- Oké, megjegyeztem. Említetted, hogy ez családbarát is, ami szerintem nagyszerű, és ez olyasmi, amit közvetlenül a tasakból is bevehetünk.

- Igen, közvetlenül is a szádba öntheted. Szóval nagyon könnyű. Tehetjük turmixba. Amit az elején javaslok, mivel sok, nagy mennyiségű baktériumot ad a bélrendszerednek, az első napokban kezdheted egy fél tasakkal, aztán mehetsz a teli tasakkal. Négy éves kor után használhatod a PB Assist+-t, vagy akár fiatalabbaknál is. Nincs  gond. Ha bébiételhez kevered, akkor nagyon finom lesz. Sokat fog segíteni a bélrendszeren. Minden nap gyerekekkel dolgozom, és a bélproblémák nagy problémát jelentenek a szülők számára. A puffadás, és néha nem tudjuk, miért sírnak, néha pedig fájdalmaik vannak, mert a mikrobiom még mindig növekszik. Ott építik a várost. Szóval, mintha egy városunk lenne épületekkel, igen, ez problémás abban az időben.

- Az övék még építés alatt áll.

- Igen, ezért fontos, hogy csak ezt a terméket adjuk nekik.

- Nagyszerű. És egy dolgot szerettem volna megemlíteni, hogy a megbeszéléseink során sokat beszéltünk a probiotikumokról, és azt hiszem, egy dolgot fontos megjegyezni, hogy Európában és a mi programunk részeként látni fogod a PB Restore csomagolásán, és a PB Assist-on, hogy nem probiotikum. Azt mondjuk, élő baktériumkultúrák. Ugyanazt jelenti. Csak kicsit más Európában, mint más országokban.

Nagyon köszönöm mindkettőtöknek a mai beszélgetést! Nagyon jó volt beszélgetni veletek a mikrobiomunkról és a testünkről.

 

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080

Termékbeszerzéshez (nagyker áron) keress meg: írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

doTERRA rendezvények szeptemberben (21. és 28.)

doTERRA On Guard védelmező keverék

Különböző hangulathoz más-más illóolaj (diagram)

Kérj személyre szabott doTERRA mintát!

doTERRA promóciók 2024. szeptember

Gyermekolajok felnőtt párjai

Egyéjszakás mézeskalács zab

doTERRA teafa illóolaj - melaleuca

doTERRA Petal párologtató