doTERRA Amazon Escape (esőerdő) illóolaj keverék

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

Az esőerdő szívében mélységes kapcsolatot érezhetsz a körülötted lévő természeti világgal. Ez a csoda és a tisztelet helye, ahol minden levél és élőlény egy felfedezésre váró történetet rejt.

Merülj el az Amazon Escape segítségével: egy olyan keverék, amely az esőerdő buja zöldjébe, egzotikus illataiba és vibráló életébe burkol. Merülj el az Amazonas szívében a zöldellő lombok, a földes moha és a trópusi virágok aprólékosan kidolgozott jegyeivel, amelyek a természet szimfóniáját idézik. 

Ez a virágos Helichrysumot is tartalmazó keverék a Co-Impact Sourcing® kezdeményezéseken keresztül beszerzett olajokat tartalmaz - zöld mandarin, cédrusfa, vadnarancs, eukaliptusz, bergamott, fekete bors, tonkabab, vetiver és meleg sziámi fa. Az Amazon Escape olyan lombkoronák alá repít, amelyek élő faliszőnyegként húzódnak, és a napfényt az erdő talaján táncoló, pettyes mintázatokba szűrik. Akár életterét gazdagítod, akár a természet szerelmeseit csábítod, az Amazon Escape az esőerdő magával ragadó esszenciáját hozza bármilyen környezetbe.


Elsődleges előnyök

  • Az Amazonas esőerdőre emlékeztető, frissítő környezetet teremt, ha párologtatva használjuk.
  • A mohás föld és a virágos növényzet szimfóniájába helyezi el a teret, hogy a frissítő esőerdőbe menekülj.

Aromás leírás: földes, leveles, édes

Összetevők: cédrusfa, frakcionált kókuszolaj, sziámfa, zöld mandarin, vadnarancs, petitgrain, eukaliptusz, lime, citrom, vetiver, bergamott, tonkabab, helichrysum, fekete bors



Frakcionált kókuszolaj

A doTERRA frakcionált kókuszolaj egy természetes vivőolaj, amely könnyen felszívódik a bőrbe, így ideális a helyi alkalmazásra. Pehelykönnyű lágyító hatása nyugtató gátat képez anélkül, hogy eltömítené a test pórusait, így kiváló hidratáló a száraz vagy problémás bőr számára. Más növényi vivőolajokkal ellentétben selymesen sima és nem zsíros érzetet hagy a bőrön. A frakcionált kókuszolaj teljesen oldódik minden illóolajjal, színtelen, szagtalan és foltmentes.


Cédrusfa illóolaj

A cédrusfa illóolaj meleg, fás illata helyileg vagy aromásan alkalmazva nyugodt környezetet teremt.
A cédrusfa hideg éghajlaton őshonos, nagy magasságban is virágzik, és akár 30 méter magasra is megnő. Úttörőként ismert, mert az egyik első fák egyike, amely egy terület megtisztítása után visszatér.
A cédrusfa méretére és erejére emlékeztető cédrusfaolaj földbe gyökerező illatú. Gyakran használják a masszázsterápiában, és helyileg alkalmazva tisztító tulajdonságokkal rendelkezik. 

Sziámi fa illóolaj

A sziámi fa - más néven thai rózsafa - Délkelet-Ázsiában őshonos, és gyakran használják bútorok készítésére.
A Siam Wood illóolajat általában gőzzel desztillálják faforgácsból vagy fűrészporból. Meleg, egzotikus illata miatt a parfümkészítésben nagyra értékelik. Az olajat azért is értékelik, mert felemelő hangulatot teremt.

Zöld mandarin illóolaj

A zöld mandarin illóolajat a mandarinfa éretlen gyümölcséből hidegen sajtolják (a vörös mandarin illóolaj az érettebb gyümölcsdarabokból származik).
A zöld mandarinolaj híres a felülettisztító tulajdonságairól, valamint arról, hogy diffúzióval frissíti és energetizálja a teret.

Vadnarancs illóolaj

A gyümölcshéjból hidegen sajtolt vadnarancs illóolaj a doTERRA egyik legkelendőbb illóolaja, mivel energizáló illata van.
A magas limonéntartalmú természetes kémiai összetevőben gazdag vadnarancs-olaj élénkítő és tisztító tulajdonságokkal rendelkezik. Mindennapi háztartási felülettisztítóként is szolgálhat.
Diffúziója energetizálja és feldobja a légkört, kellemes frissességet kölcsönöz a levegőnek. A vadnarancsolaj friss, édes aromájával bármilyen illóolajkeveréket feldob.

Petitgrain illóolaj

A Petitgrain illóolajat a keserű narancsfa leveleiből és gallyaiból nyerik, amelyet régóta használnak a hagyományos wellness-gyakorlatokban. Két másik illóolaj is ugyanebből a fából származik: A neroli a virágokból és a keserű narancs a gyümölcshéjból.
A Petitgrain olajat széles körben használják a parfümiparban, a testpermeteknek, testápolóknak és kölnivízeknek friss és gyógynövényes jegyet kölcsönöz, amely a nők és a férfiak körében egyaránt népszerű.
Azzal, hogy a doTERRA a Co-Impact Sourcingon keresztül Paraguayból szerzi be a Petitgrain illóolajat, támogatja a szükséges vidéki közösségfejlesztési projekteket, és diverzifikált jövedelmet biztosít a kistermelőknek. A keserű narancsfák termesztése lehetővé teszi a gazdák számára, hogy jövedelemre tegyenek szert anélkül, hogy a tarvágnák a termesztés céljából, megvédve ezzel az Atlanti-erdő megmaradt foltjait Paraguay keleti részén.

Eukaliptusz illóolaj

Ausztráliában több mint 700 féle gyorsan növő, virágzó örökzöld, úgynevezett eukaliptusz található. A mirtuszfélék családjába (Myrtaceae) tartozó növények akár 18 méter magasra és 4 méter szélesre is megnőhetnek.
Az eukaliptusz illóolaj elsődleges kémiai összetevője az eukaliptol (1,8-cineol), innen kapja az illóolaj tisztító tulajdonságait.

Lime illóolaj

A friss lime héjából hidegen sajtolt lime illóolaj frissítő és energetizáló illatú és ízű. A lime-ot gyakran használják főételekhez és italokhoz friss citrusos ízük miatt. A citrusos illóolajat a levegő felfrissítésére is lehet párologtatni.
A lime illóolaj hatékony felülettisztító is. A limeolajat gyakran használják arc- és testtisztítókban tisztító tulajdonságai és felemelő illata miatt.

Citrom illóolaj

A citrom illóolaj összetéveszthetetlenül friss és ismerős, és számos előnyös tulajdonsággal és alkalmazással rendelkezik. A ropogós, citrusos illatáról ismert citromolaj világos és felemelő légkört teremt. A citrom illóolaj erős tisztítószerként az egész otthonodban használható a levegő felfrissítésére és a legtöbb kemény felület természetes tisztítására.
A citrom illóolajhoz használt citromok többsége Szicília szigetéről származik. Az olaszországi citromok akár softball labda méretűre is megnőhetnek, a meleg éghajlaton és a termékeny talajban jól fejlődnek.

Vetiver

A magas fű erős gyökereiből gőzzel desztillált, földet teremtő, nyugtató illata miatt a talaj illataként és a nyugalom olajaként is ismert.

Bergamott illóolaj

A bergamott illóolaj egyedülálló a citrusolajok között, mert egyszerre képes felemelő és nyugtató környezetet teremteni.
A bergamott a legérzékenyebb citrusféle, amely különleges éghajlatot és talajt igényel a virágzáshoz. Az olaszok évek óta használják a bergamottolajat a bőr megnyugtatására és fiatalítására.

Tonkabab abszolút

A tonkabab, tudományos nevén Dipteryx odorata, Közép-Amerikában és Dél-Amerika északi részén honos, nagyra becsült összetevő.
A tonkabab elnevezés a Francia Guyana őslakosai által beszélt galibi (karibi) nyelvből származik. A borsófélék családjába tartozó tonkabab mandula alakú, kívül fekete és ráncos, belül sima barna.
A parfümökben gyakran használt tonkababot gazdag, vaníliára, mandulára, fahéjra és szegfűszegre emlékeztető illatáért ünneplik.

Helichrysum illóolaj (olasz szalmagyopár)

A Helichrysum illóolaj Albániából és Korzikáról származik. A Helichrysum italicumból származik - az olajáért legértékesebb helichrysum fajból.
A Helichrysum egy hegyvidéki vadvirág a százszorszépfélék családjában. Karcsú levelei és sárga virágai vannak. Sok gyógynövénnyel ellentétben csak a virágaiból nyerhető az illatos illóolaj. Közel 2,2 kg helichrysumvirág szükséges egy 5 ml-es üveg Helichrysum illóolaj előállításához.

Fekete bors illóolaj

A fekete bors illóolajat a fekete bors szőlő terméséből gőzzel desztillálják.
Éretten a termés zöldből sötétvörösre változik. Még sötétebbé, feketének tűnnek, miután leszüretelték és megszárították őket. Gyakran termesztik a fűszerpiacra, a fekete borsot néha a fűszerek királyaként emlegetik.


Használata

  • Adj néhány cseppet a kedvenc diffúzorodhoz, hogy frissítő esőerdei illatot árasszon, ha szabadtéri tevékenységet tartasz.
  • Biztosíts élénkítő esőerdei élményt, hogy otthonodból elmenekülhess a zöldellő Amazonasba.


Útmutató

Aromás felhasználás: 3-4 cseppet használj az általad választott diffúzorban.

Helyi használat: Hígíts 1 csepp illóolajat 10 csepp vivőolajhoz. 


Figyelmeztetés

Lehetséges bőrérzékenység. Gyermekek elől elzárva tartandó. Ha babát vársz, szoptatsz, vagy orvosi kezelés alatt állsz, fordulj orvosodhoz. Kerüld a szemmel, belső fülekkel, arccal és érzékeny területekkel való érintkezést. A termék alkalmazása után legalább 12 órán keresztül kerüld a napfényt és az UV-sugarakat.

 

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080

Termékbeszerzéshez (nagyker áron) keress meg: írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kérj személyre szabott doTERRA mintát!

Aroma Titkok 2024. október 19. (szombat)

doTERRA promóciók 2024. október

doTERRA szezonális ajándékok 2024.

Tápláló ajakápoló olaj illóolajokkal (vanília, gyömbér)

doTERRA levendula esszenciális olaj

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Gyermekolajok felnőtt párjai

doTERRA Phenomenal Touch illóolaj keverék

doTERRA Balance kiegyensúlyozó keverék