Visszatekintés 2021-re: Co-Impact Sourcing

 

A Co-Impact Sourcing 2021-es történései

Szerezzük be a lehető legjobbat és segítsünk a lehető legtöbbet

 

Moldova

A doTERRA megtalálta a tökéletes helyszínt egy újabb Co-Impact Sourcing projekt számára Moldovában. Az esszenciális olajok előállítása szép hosszú múltra tekint vissza Moldovában, és temérdek tudás, szorgalmas ember és remek éghajlati körülmény adott, hogy kimagasló minőségű esszenciális olajok készülhessenek a térségben.

Az ottani új és korszerű lepárlónk munkahelyeket fog teremteni, és gazdasági növekedést hoz majd Európa egyik legszegényebb országának. A termesztőknek biztosított hosszú távú szerződésekkel és méltányos, időben folyósított fizetségekkel a doTERRA célja megadni számukra a termőföldjeik bővítéséhez és a jövőjükbe való befektetéshez szükséges magabiztosságot.

A muskotályzsálya, a korianderzöld, a koriandermag és az édeskömény az első négy olyan aromás növény, amelynek a beszerzési helye Moldova lesz. A többi Co-Impact Sourcing projekthez hasonlóan a doTERRA itt is biztosítja a termesztők számára a megfelelő vetőmagokat és oktatást az egészséges növények termesztéséhez alkalmazott legjobb technikákról. Izgalmas belegondolni, hogy mindez csupán még csak a kezdet. 


Bulgária

Terra Roza

A rózsa esszenciális olaj iránti egyre növekvő kereslet miatt a doTERRA úgy döntött, hogy épít egy új lepárlót a bulgáriai Rózsavölgy szívében, amelynek a segítségével beszerezheti ezt a kincset érő esszenciális olajat. A lepárló stratégiai elhelyezkedése lehetővé teszi a doTERRA számára, hogy a leszedést követően azonnal megkezdhesse a rózsaszirmok lepárlását, ami a betakarítási folyamat elengedhetetlen lépése a növény tulajdonságainak megőrzéséhez.

 


 

A 2021-ben megnyitott lepárló az Esseterre dolgozóinak szakértelmét – akik az elmúlt hét évben sikeresen dolgoztak a levendula esszenciális olaj előállításán – a régió újonnan kibontakozó tehetségeivel ötvözi. Az első betakarítási idény alatt 30 szakértő működött együtt, hogy biztos elsöprő eredményekkel záruljon.

 


 

A rózsabetakarítási időszak rövid, alig egy hónapig tart. 3.5 tonna rózsasziromból egy kilogramm rózsa esszenciális olaj nyerhető ki, a Terra Roza lepárlási kapacitása pedig ötven és hetven kilogramm közötti olajat tesz ki, amellyel 10,000 - 15,000 öt milliliteres üveg tölthető meg.

A Terra Roza agrármérnökei biztosítják, hogy a rózsaföldek a legjobb minőségű rózsát, a Rosa damascenát teremjék, valamint gondoskodnak a tiszta és organikus mezőgazdaságról is. A 100%-osan tiszta rózsa esszenciális olaj előállításához időben történő betakarításra, precíz logisztikára, gondos vízdesztillációra és szigorú tesztekre van szükség.


Esseterre

Az Esseterre a doTERRA levendulalepárlójaként kezdte meg a működését, majd a termesztett növények körének szélesítésével ennél időközben jóval több lett. A mára 41 lepárlóegységgel rendelkező és a legkorszerűbb technológiákkal felszerelt létesítmény drasztikus változásokat eredményezett a térség mezőgazdasági színterén.

 

 

A méltányos és időben történő kifizetéseknek, valamint mind a dolgozók jogai, mind az esszenciális olajok minősége terén teremtett új ágazati normáknak köszönhetően az Esseterre Bulgária legnagyobb lepárlójává nőtte ki magát. Jelenleg összesen 360 (állandó és szezonális) alkalmazottat foglalkoztat. A rövid ellátási lánc pedig lehetővé teszi a doTERRA számára, hogy maradéktalanul az ellenőrzése alatt tartsa, és biztos lehessen az esszenciális olajai minőségében és tisztaságában.

 




Albánia

Az olasz szalmagyopár Albánia őshonos növénye, így a doTERRA tökéletesebb helyet nem is találhatott volna a növényből nyert esszenciális olaja beszerzésére. Albániában az olasz szalmagyopár termesztése komoly múltra tekintett vissza, de az országban bevett üzleti gyakorlatok már korántsem voltak ideálisak. A termesztők gyakran késve vagy egyáltalán nem jutottak hozzá a nekik járó fizetséghez, és mivel szezonális terményekről van szó, nehéz volt hosszú távon előre látniuk, mekkora jövedelemre számíthatnak.

 

 

Helyszíni partnereinknek azonban sikerült bizalmi kapcsolatot kialakítaniuk a helyi termesztőkkel, és hosszú távú szerződéseket kötniük a pénzügyi stabilitásuk biztosítása érdekében. Ez pedig lehetőséget teremt a termesztők számára, hogy befektessenek, és bővítsék a termőterületeiket, ezzel is pozitív hatást gyakorolva mind a közösségük életére, mind a helyi gazdaságra.

 


 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

doTERRA promóciók 2024. április

Esszenciális "parfüm" receptek

doTERRA citrom esszenciális olaj

Melyik Deep Blue terméket válaszd?