Visszatekintés 2021-re: Európai adománykiegészítő program

 

 117,540 €
Adománykiegészítő projektek
keretében gyűjtött összeg

 110,939 €
A doTERRA Healing Hands
által felajánlott kiegészítés

228,479 €
Adománykiegészítő projektek
keretében összegyűjtött
összeg Európában

20
lezárult adománykiegészítő
projekt Európában 



Milk for Life Project

Románia

Inima Copiilor Association
Wellness Tanácsadók: Ioana és Raul Mărginean

A Marie Curie Újszülött Intenzív Osztály (Neonatal Intensive Care Unit, NICU) kb. évente 400 újszülöttet lát el. Ez a legkorszerűbb NICU Romániában, és itt kezelik a legkomplikáltabb eseteket.

A szülők itt a kisbabájuk mellett maradhatnak a nap minden órájában, hogy gondozzák, táplálják és szeressék őket. Ez az intenzív rendelkezik az egyetlen anyatejbankkal, amely kizárólag az osztály pácienseit látja el. Ráadásul a tejbank az itt biztosított ellátás kritikus fontosságú részét képezi. Hamarosan azonban fejlesztésre és bővítésre szorul majd ahhoz, hogy az összes páciens igényeit el tudja látni.

A közfinanszírozás hiánya és a 2020-as év során megcsappant adományozások nagyban megnehezítették, hogy ez a lenyűgöző projekt fenntarthassa az eddigi iramot. Ez az adománykiegészítő kampány tehát annak biztosítása céljából gyűjtött támogatást, hogy 2021-ben az NICU elegendő felszereltséggel, például steril, egyszer használatos cumikkal és cumisüvegekkel rendelkezzen ahhoz, hogy az egész éven át kitartson. Így a Marie Curie NICU jelenleg teljes gőzzel működhet anélkül, hogy aggódni kellene, megengedheti-e magának a készletei feltöltését.

 

 

Ajungem Mari (Growing GREAT) Project

Románia

Lindenfeld Association
Wellness Tanácsadó: Daniela Avram | Szponzor: Minola és Petru Haja

A nevelőotthonba került gyermekek és tinédzserek számára gyakorta nehézségekkel indul az élet – traumával, a családjuk hátrahagyásával, kötődési zavarokkal és a nevelőotthon nehezített életkörülményeivel. Emiatt hamar kimaradnak az iskolából, nem bíznak kellőképpen önmagukban, és nehezebb lesz számukra a felnőttkorba lépés. Majd a rendszerből 18 évesen kikerülve ezek a fiatal felnőttek a munkanélküliség igen magas kockázatával és az erőforrások hiányával találják szemben magukat, ami növeli a valószínűségét, hogy valamilyen bűncselekményt követnek el, és/vagy emberkereskedelem áldozataivá válnak.

A nevelőotthonban nevelkedő gyermekek pszichoterápiával történő támogatása nemcsak a saját életüket változtatja meg és javítja, hanem a körülöttük élők életére is hatással van. A pszichoterápia segít az érzéseik pontosabb megértésében, növeli az önbecsülésüket, hozzájárul a kapcsolataik hatékonyabb kezeléséhez, és növeli az önbizalmukat a képességeikben és az előttük álló jövőben.

Ez az adománykiegészítő program egy öt hónapon át tartó, folyamatos terápiát biztosított kilenc gyermek számára.

Öt hónapnyi pszichoterápia után már komoly változások észlelhetők: az érzelmek helyesebb átlátása és kezelése, több türelem, kevesebb indulatból fakadó probléma és az önbecsülés növekedése az egyéni adottságok és a belső eszközök hatékonyabb felismerésével egyidejűleg.

 


Európai Wellness Tanácsadók felajánlásával kiegészített projektek

 

Románia

Asociația Albert și Zâmbete
WT: Endre Csato és Biana Gorea Monica

A projekt összefoglalva: Ez a projekt egy olyan online platform kiépítéséről szól, ahol a ritka betegségekkel rendelkező romániai gyermekek információkhoz juthatnak, kapcsolatba léphetnek terapeutákkal, és terápiás programokba kapcsolódhatnak be.

 

Asociația Alex, Radu și Autismul
WT: Georgiana Boian, valamint Victor és Elena Doandeși

A projekt összefoglalva: Felújításra került egy olyan romániai otthon, amely teret biztosít az autista tinédzserek számára, hogy ismerkedjenek, és elsajátítsák az életkészségeket.

 

Asociația Blondie – Împarte pentru altă parte
WT: Victor és Elena Doandeși, valamint Georgiana és Klaus Birthler

A projekt összefoglalva: Ez a projekt segített a kockázatos körülmények között élő és/vagy magukra hagyott romániai gyermekek számára megszervezni, hogy külföldre repülve igénybe vehessék az ottani szakkórházak kezeléseit.

 

Asociația de Tineret “Onestin”
WT: Diana Ciobanu és Diana Maria Baghiu Nastasa

A projekt összefoglalva: Tizenöt, hátrányos helyzetű családban élő romániai tanuló kapott laptopot, íróasztalt, széket és egyéb oktatási felszereléseket.

 

Asociația JCI Active Citizens Mureș
WT: Hermina Man, valamint Georgiana és Klaus Birthler

A projekt összefoglalva: Személyes higiéniai csomagok, köztük tisztálkodási cikkek, adományozása 100 hátrányos helyzetű romániai nőnek.

 

Asociația Natur Kindergarten
WT: Oana Marilena Suciu, valamint Victor és Elena Doandeși

A projekt összefoglalva: Játéképítő workshopot szerveztek hátrányos helyzetű romániai gyermekek számára, amelynek keretében az életkészségekről tanulhattak, valamint élelmet és ruhákat kaptak.

 

Asociația Salvați Copiii, Filiala Iași WT: Victor és Elena Doandeși

A projekt összefoglalva: Kabátokat, cipőket, hátizsákokat, iskolai felszereléseket és élelmiszert adományoztak 150 diáknak, hogy segítsenek átvészelniük a tanév téli hónapjait.

 

Asociația Social Activ
WT: Avram Daniela valamint Minola és Petru Haja

A projekt összefoglalva: Ez a projekt egy hathónapos program támogatását szolgálta Prahova megyében az életkészségek elsajátításáról szóló workshopokkal, találkozókkal, tanácsadással és kreatív kültéri foglalkozásokkal.

 

Asociația Zile Colorate (House of Soul)
WT: Alina Daniela Prada, Marginean Ioana és Raul-Ovidiu

A projekt összefoglalva: Egy új napközi építésének a finanszírozása Romániában, ahol 200 gyermek (4 és 18 év közöttiek) érezheti úgy, hogy biztonságban van, elfogadják és megértik.

 

SOS Satele Copiilor
WT: Anamaria Ionescu, valamint Victor és Elena Donandesi

A projekt összefoglalva: A biológiai szüleik gondoskodását nélkülözni kényszerülő gyermekek életminőségének a javítása egy olyan romániai létesítmény felújításával, ahol pszichoterápiát és iskola utáni tevékenységeket biztosítanak a számukra.

Ukrajna

International Leadership Development Center
WT: Anastasiya Dzyakava és Sergey Vsekhsvyatskiy

A projekt összefoglalva: A kiszolgáltatott és az emberkereskedelem kockázatának súlyosan kitett ukrajnai gyermekeknek szóló oktatási anyagok kidolgozása.


Németország

Mission Freedom e.V.
WT: Sigrun Czech, Steve és Kimberly Milousis

A projekt összefoglalva: Ez a németországi projekt az utcákon dolgozók számára nyújt támogatást az AromaTouch kézi technika megtanítása, valamint tanácsadás és oktatási lehetőségek biztosítása útján.


Brazília

Stichting Care
WT: Stephan Dekker és Thorsten Weiss

A projekt összefoglalva: A projekt célja egy biztonsági védőfal felépítése a brazíliai Lábreaban működő Care for Brazil Children’s Care Center gyermekközpont köré.


Kenya

Kinderhilfe Harambee e.V.
WT: Anke Frei, valamint Sabine és Matthias Quaritsch

A projekt összefoglalva: Egy fizioterápiás terem és egy elsősegély-állomás kialakítását és berendezését célzó projekt a fogyatékkal élő gyermekek számára a kenyai Nairobiban.


Ruanda

Subiruseke Retrouve le Sourire
WT: Amelie Schafer és Emilie De Decker

A projekt összefoglalva: Azzal a céllal, hogy a gyermekek megnyíljanak, és megosszák a benyomásaikat és a gondolataikat az 1994-es népirtással kapcsolatban, ez a projekt egy békekert kiépítését szolgálja a ruandai Rutonde városában.


Jemen

Zoa
WT: Wilma Breunissen és Regan Jayne

A projekt összefoglalva: A projekt egy éven át biztosít élelmiszer-csomagokat 50 jemeni család számára, hogy segítsen nekik önellátóvá válni, és gondoskodni a saját élelemellátásukról.


Dél-Afrika

Stichting Reckoning
WT: Shawna Snow és Regan Jayne

A projekt összefoglalva: A Rapotokwane mezőgazdasági tábor fejlesztésének támogatása, hogy az ottani dél-afrikai fiatalok elsajátíthassák a fő életkészségeket.

 

The Dagbreek Charitable Trust
WT: Ruth Jonker, valamint David és Victoria Plekenpol

A projekt összefoglalva: Ennek a programnak a segítségével oktatási, mezőgazdasági és orvosi felszereléseket, valamint iskolai étkezést biztosítanak az egyéni igényekkel rendelkező dél-afrikai gyermekek számára.


Tarts velünk Te is!

Azok a projektek, amelyeket ebben a dokumentumban bemutattunk, csupán a töredékét képezik mindannak a sok jótettnek, amelyre világszerte sor kerül a Ti fáradhatatlan támogatásotoknak és nagylelkűségnek köszönhetően. Ha továbbra is szívesen támogatnád a doTERRA Healing Hands munkáját, vagy egy olyan projektet, amely sokat jelent Neked és a közösségednek, akkor az alábbiakat teheted:

 

Minden egyes rózsa kézkrém eladása után a teljes nettó bevételt a doTERRA Healing Hands kezdeményezése javára ajánljuk fel.

 

A doTERRA Hope Touch vételárának a 100%-a közvetlenül az emberkereskedelem elleni küzdelmet szolgálja.




Adománykiegészítő program

A doTERRA Healing Hands Foundation célja, hogy az egyének cselekvőképességét erősítve érjen el pozitív változásokat a világban; és nem csupán azok számára, akiknek előnyük származik a doTERRA projektjeiből, hanem azok számára is, akik részt vesznek a szervezésükben. Azok a Wellness Tanácsadók, akiknek van valamilyen projektötletük, és sikeresen társulnak egy az ügyükben érintett nonprofit vagy közhasznú szervezettel, a jóváhagyott projektjük javára felajánlott adományok mellé legfeljebb 15,000 € értékű kiegészítést is kaphatnak.

Látogass el a doterrahealinghands.org/ oldalra, ahol megtudhatod, hogyan jelentkezhetsz az adománykiegészítő programba.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA promóciók 2024. április

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

A teafaolaj felhasználási módjai:

doTERRA bazsalikom esszenciális olaj

Gyömbérgyűjtő központ építése Tanzániában