Visszatekintés 2021-re: támogatott projektek

Globális projekt

Sanaag Specialty Hospital

Szomáliföld

2021. július 27-én a doTERRA megnyitotta a Sanaag Specialty Hospital, amely Erigavóban, Szomáliföld tömjéngyanta-betakarító régiójának szívében épült.

„A Sanaag Specialty Hospital megnyitása előtt az embereknek több mint 12 órát kellett utazniuk orvosi segítségért, már ha egyáltalán megengedhették maguknak az utat” – meséli Dr. Russell Osguthorpe, doTERRA Chief Medical Officer. „Mostanra azonban a Sanaag régióban már egy átfogó ellátást nyújtó
kórház
működik gyermekgyógyászattal, gyógyszerellátással és akár helyszíni szolgáltatásokkal, köztük orvosi ellátással is. Az első osztályú létesítmény segít a régióra jellemző magas csecsemő- és gyermekhalandósággal is szembenézni. Egy csodálatos és elkötelezett orvosi csapatunk van, akik máris
sikereket könyvelhetnek el, és komoly változásokat értek el a szomáliföldiek életében.”

 

Az első két hónap során a kórház 2,478 ambuláns beteget látott el, 403 röntgen- és 107 ultrahangos vizsgálatot végzett, valamint 25 életmentő műtétet hajtott végre.


Európai projektek

 

 

Árvíz utáni katasztrófaelhárítás

Németországban, Belgiumban és Hollandiában

Idén nyáron rekordmennyiségű esőzés okozott súlyos áradásokat Németország, Belgium és Hollandia egyes részein. Az özönvízszerű, halálos áradások számos életet követeltek, családok ezreit űzték el otthonaikból, és sokakat hagytak ivóvíz, valamint áram- és gázellátás nélkül.

A rózsa kézkrém eladásából összegyűlt összeg felhasználásával azonnali segítséget tudtunk nyújtani, és 60,000 €€-t adományoztunk az érintett országokban működő nonprofit szervezeteknek. Majd további 36,000 € gyűlt össze a Helping Touch által szervezett adománygyűjtő eseményen – maga az esemény 18,000 €-t hozott kevesebb mint két hét leforgása alatt, amelyet azután a doTERRA Europe egészített ki a saját felajánlásával.

A doTERRA Europe ezenfelül 100 szeretetcsomagot is szétosztott olyan Wellness Tanácsadók és Törzsvásárlók között, akiket közvetlenül érintett a katasztrófa.


 

 

Új focipálya és falusi közvilágítás

Moldovában

Az év első felében a doTERRA bejelentette, hogy egy új Co-Impact Sourcing-projektet indít Moldovában. A projekt célja, hogy az ország aromás növények termesztéséhez tökéletes adottságait kiaknázva kedvező gazdasági és társadalmi változásokat idézzen elő a régióban.

A Stronger Together European Connection eseménye alatt a doTERRA arra kérte a közönséget, hogy segítsenek egy 10,000 € összegű adomány összegyűjtésében, amellyel támogatni tudná egy gyermekellátó központ víztisztítási projektjét Moldova egyik vidéki térségében. A reakció elsöprő volt, és végül 22,722.02 € gyűlt össze a célra. Amikor azonban készültünk elindítani ezt a projektet, a kormány közbelépett, és beüzemelt egy új víztisztító rendszert. Ez váratlanul ért bennünket, de végül mégis pompás hírt tartogatott Nikolaevka közössége számára!

Ugyanis az összegyűjtött összeget a doTERRA így két másik új projektre fordítja: egy új futballpályára a gyermekközpont számára, valamint a környék közvilágításának a kiépítésére. Jelenleg ugyanis a téli hónapok alatt a gyerekeknek sötétben kell hazasétálniuk az iskolából. Ugyanakkor ezzel a projekttel a közösség többi tagjának a biztonságát is javítani tudjuk, köztük a doTERRA új lepárlójában dolgozókét is. Végső soron pedig mindkét projekt hozzájárul majd a helyiek életminőségének a javításához, mégpedig a Ti nagylelkű felajánlásaitoknak köszönhetően.





Academia Rose ’21

Bulgária

Az Esseterre Bulgaria és a Terra Roza szervezésében létrejött Academia Rose egy zenei kezdeményezés, amelynek az a célja, hogy lehetőséget teremtsen a fiatal zenészeknek készségeik fejlesztésére és az ország legkiválóbb előadóitól való tanulásra.

A program fénypontja egy kétnapos sipkai zenei fesztivál lesz, amelynek a keretében a tanulók megtapasztalhatják a közönség előtti élő fellépés örömeit. A helyi közösségnek pedig alkalma lesz két csodás, klasszikus zenei koncerten is részt venni, méghozzá térítésmentesen!

 

 

 

Folyamatos támogatás a menekültek számára 

Leszbosz, Görögország

Már több mint hat éve, hogy a doTERRA Europe együttműködésben áll két olyan szervezettel, amelyek támogatást nyújtanak a görög Leszbosz szigetére érkező menekülteknek: ezek a Home for All és a Help International. Idén a doTERRA Europe több mint 77,000 €-t adományozott olyan létfontosságú területek támogatására, mint az egészségügyi ellátás, a vényköteles gyógyszerellátás, az orvosi és kórházi vizsgálatok, valamint a sürgősségi orvoslás. Az adományok emellett az olyan egyedülálló édesanyák és gyermekeik számára is nagy segítséget jelentettek, akiknek nem áll módjukban ételt és ruhákat vásárolni.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA promóciók 2024. április

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

A teafaolaj felhasználási módjai:

Esszenciális "parfüm" receptek

doTERRA citrom esszenciális olaj