Fahéjas illóolaj almás sütemény
Copyright © Komáromi Szabolcs
A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.Élvezd ezt a vegán almás süteményt reggelire vagy desszertként. A hagyományos cukros teasütemények egészséges alternatívája kellemes ízzel rendelkezik, és jól illik egy bögre meleg almaborhoz.
Összetevők
1 ½ csésze teljes kiőrlésű liszt
2 ½ evőkanál sütőpor
¾ csésze nyers cukor
½ csésze olívaolaj
½ csésze narancslé
½ csésze dió
2 kis alma, reszelve
1 evőkanál őrölt fahéj
1 csepp fahéjolaj
Elkészítése
1. Melegítsük elő a sütőt 180° C-ra. A tortaformát enyhén kenjük be olívaolajjal.
2. A narancs levét öntsük tálba, és tegyük félre.
3. Egy külön tálban keverd össze a lisztet, őrölt fahéjat és a sütőport. Tegyük félre.
4. Reszeld le az almát. Tegyük félre.
5. Egy nagy tálban keverjük össze a cukrot, olívaolajat és a fahéj olajat. Keverd össze mixerrel.
6. Add a lisztkeveréket és a narancslevet felváltva a cukorral és az olajjal tálba, és keverd tovább.
7. Add hozzá az almát és a diót, és egy kanállal óvatosan forgassuk össze, amíg éppen csak össze nem keveredik.
8. Öntsük a keveréket a sütőformába, és süssük 45 percig (vagy amíg egy fogpiszkálót bele nem szúrunk és tisztán ki nem jön). Szeleteld fel és kész is.
Tipp: A keverék kissé száraznak fog tűnni, amíg az almát hozzá nem adjuk. Ez a sütemény közvetlenül a sütőből kivéve a legjobb, de egy hétig is eláll.
Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080
Termékbeszerzéshez (nagyker áron) keress meg: írj emailt, vagy messenger üzenetet!
Barátsággal:
Szabolcs
email: szabolcs.komaromi at gmail.com
Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080
> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.
Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.
Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!