Miért használjunk illóolaj diffúzort?

 

A diffúzor használatának előnyei

Előfordult már veled, hogy amikor beléptél egy barátod otthonába, egy gyógyfürdőbe vagy akár egy szálloda halljába, azonnal arra gondoltál, hogy mi ez a kellemes illat? (Nagyjából 6 éve zárt be az il Bacio di Stile az Andrássy úton, s nemrég Friderikusz készített interjút Gattyán Györggyel az épület tulajdonosával, s ott is előkerült a kommentekben, hogy valakit 6 év után is még az érdekel, hogy milyen illatot fújtak az utcára az épületből annyira jó volt - ilyen emlékezetes tud lenni egy jó illat. Az már más kérdés - nem elhanyagolható, hogy valószínűleg valami szintetikus illat lehetett semmint természetes) Ha valaha is eszedbe jutott ez a gondolat, akkor valószínűleg észrevetted, talán a szoba egyik sarkában elrejtve, egy illóolaj diffúzort - egy kis készüléket, amelynek tetejéből könnyű, légies pára árad.

Mi az a diffúzor?

Talán láttál már egy kis szerkezetet egy barátod pultján, amely kavargó, ködös illatokat bocsát ki, de mi is pontosan az a diffúzor?

Az aromaterápiás diffúzornak is nevezett illóolaj diffúzor olyan eszköz, amely illóolajokat használ és finom köd formájában a levegőbe juttatja. Amikor a diffúzor az illóolajat mikroszkopikus méretű olajcseppekből álló köddé alakítja, a cseppeket (és az illatot) szétoszlatja a levegőben, így hosszabb ideig élvezheted az illatot.

 

 

Miért használjunk diffúzort?

A diffúzorok az utóbbi években eléggé elterjedtek. Láthatjuk őket az emberek otthonában, irodai helyiségekben, orvosi és fogorvosi rendelőkben és így tovább. Miért választják olyan sokan a diffúzorok használatát?

Először is, egy illóolaj diffúzor használatával bármilyen helyiséget csodálatos illatúvá tehetünk. Az illóolajok erősek, és növényekből, virágokból, gyümölcsökből, gyógynövényekből és más növényekből származó csodálatos aromákat kínálnak. Ki ne szeretne egy egyszerű módot arra, hogy a helyiségét jobb illatúvá tegye?

Másodszor, a diffúzorok egyre népszerűbbek, mert sajnos sok alternatív megoldás - gyertyák, légfrissítők és konnektorosok - toxinokat juttathatnak a levegőbe. Ha az illóolajok mellett döntesz, jobb és tisztább illatot kapsz, mivel az illóolajok közvetlenül a növényből származnak.

Hogyan kell használni a diffúzort?

Ha még soha nem használtál diffúzort, azt gondolhatod, hogy speciális képzésre vagy drága felszerelésre van szükséged. Az igazság az, hogy ha van megfelelő diffúzorod, akkor az illóolajok diffúziója olyan egyszerű, mint kinyitni egy üveget és beleönteni néhány cseppet. Ez az oka annak, hogy oly sokan választják az illóolajok diffúzióját - ez rendkívül kényelmes.

Az alábbiakban az illóolaj diffúzor használatával kapcsolatos alapvető tudnivalókat ismertetjük:

1. Válaszd ki az illóolajat, amelyet diffúzionálni szeretnél.

2. Adj vizet és néhány cseppet az illóolajból a diffúzorba.

3. Helyezd vissza a diffúzor fedelét, kapcsold be, és élvezd az illatot!

 
 


Használj diffúzort a levegő felfrissítésére

A diffúzor használatának tipikus oka a levegő felfrissítése. A koszos mosókonyhák, poros irodák és a tegnap esti vacsoraszagú konyhák egy gombnyomással világos, szép terekké változtathatók.

Mint már említettük, az illóolaj diffúzor természetes alternatívája a szintetikus légfrissítőknek és gyertyáknak, mivel ezekkel a termékekkel ellentétben az illóolajok nem bocsátanak ki méreganyagokat a levegőbe. Mindenki számára, aki természetes módon szeretne friss, tiszta környezetet teremteni, a diffúzor a legegyszerűbb megoldás.

Használj diffúzort a szoba átalakításához

Az erőteljes aromákkal a rendelkezésére álló illóolajok és a diffúzor segítségével bármilyen helyiséget átalakíthatsz. Ezért szeretik az emberek a diffúzorokat - segítenek olyan egyéni környezetet teremteni, amely csodálatos illatú, és még a hangulatodhoz is illeszkedik.

Az eukaliptusz illóolaj diffúziója például olyan, mintha friss levegőt szívnánk. A grapefruit illóolaj kellemesen fanyar illata a napsütötte nyárat idézi. Vagy talán a levendula illóolaj diffúziójával elmerülhetsz a puha levendulavirágok mezői között, és elfeledheted a nap gondjait.

A legjobb az egészben, hogy több tucat illóolaj közül választhatsz, hogy bármilyen helyiséghez, hangulathoz vagy a hét bármelyik napjához illeszkedjen. Még jobb, hogy az illóolajokat kombinálhatod egymással a diffúzorodban, hogy egyedi diffúzorkeveréket hozz létre.

Hová tegyem a diffúzoromat?

A másik ok, amiért oly sokan szeretik a diffúzorokat, hogy hordozhatóak. A diffúzor bekapcsolásával és az illóolajok hozzáadásával gyorsan átalakíthatod bármelyik helyiség hangulatát.

Íme néhány hely, ahol érdemes megfontolni egy diffúzor elhelyezését:

A hálószobád: A diffúzor elhelyezése az éjjeliszekrényen vagy a hálószoba egy másik területén egyéni hangulatot teremthet, amikor reggel felkészülsz a napra, vagy amikor éjszaka alvásra készülsz. Kedvenc illóolajaid használatával személyre szabhatod ezt a fontos teret.

A konyha: Ha el akarod űzni a rossz szagokat, vagy fel akarod frissíteni a konyhát, a diffúzor pultra helyezése gyorsan és hatékonyan hoz kellemesebb illatokat a helyiségbe. Nem kell többé aggódnod a vacsorafőzésből visszamaradt szagok vagy a teli szemetes miatt - az illóolaj-diffúzorod ott van, hogy megmentse a helyzetet.

A családi szoba, bejárat vagy a közös helyiség: Ha azt szeretnéd, hogy az emberek besétáljanak a lakásodba, és azt mondják: "Hű, de jó illat van itt", akkor jó stratégia, ha a közös helyiségekben vagy a bejáratnál elhelyezel egy diffúzort. A diffúzor elhelyezése a bejárat közelében tökéletes módja annak, hogy a vendégeket mindig hívogató illat fogadja.

A fürdőszoba: Volt már, hogy befejezted a fürdőszoba takarítását, és úgy érezted, hogy a helyiség még mindig piszkos vagy unalmas? Egy diffúzor elhelyezése a pulton segíthet abban, hogy az unalmas fürdőszobát luxus fürdőszobává varázsolja. Ez különösen jó ötlet akkor is, ha vendégek jönnek hozzád.

Az irodád: A munka közbeni diffúzióval megteremtheted az ideális légkört ahhoz, hogy a legjobb munkát végezd. Akár motiváló légkörre van szükséged, hogy segítsen a lomha délutáni órákban, akár nyugodt környezetet szeretnél teremteni a különösen stresszes napokon, a munkahelyed nagyszerű hely a diffúzióra.

Utazáskor: Felejtsd el a fülledt légkört az országúti utazásokon vagy az áporodott levegőt a szállodai szobákban. Egy diffúzorral bármilyen teret átalakíthatsz, még akkor is, ha nem otthon vagy. Az autóban egy hordozható illóolaj diffúzorral felfrissítheted a levegőt, és megakadályozhatod, hogy a dolgok túlságosan fülledté váljanak. Egy hordozható diffúzort a kézipoggyászodban is magaddal vihetsz. Ha megérkezel egy szállodába, azonnal kezdj el a párologtatni, hogy felfrissülve és otthonosabban érezd magad.

 


Melyik a legjobb diffúzor?

Az illóolaj-diffúzorok egyre elterjedtebbé válnak, ezért számos modell kapható a piacon. Honnan tudod tehát, hogy melyik diffúzort érdemes megvenni?

Illóolaj-szakértőként úgy véljük, hogy az ultrahangos diffúzorok a legjobb értéket kínálják mindazok számára, akik diffúzióval szeretnék élvezni az illóolajokat. Az ultrahangos diffúzorok vizet és elektronikus frekvenciákat használnak a korábban említett finom illóolajos köd létrehozásához. Az ilyen típusú diffúzorok rendkívül könnyen használhatók, és csak kis mennyiségű illóolajra van szükségük ahhoz, hogy erőteljes, hosszan tartó aromát hozzanak létre. Emellett általában halkabban működnek, így észre sem fogod venni, hogy ott vannak.

Íme néhány példa az ultrahangos diffúzorokra, amelyeket érdemes megfontolni:

Volo diffúzor: A Volo diffúzor elegáns kialakításával bármilyen teret luxus aromás oázissá varázsol. Az akár nyolc órás üzemidővel és a gyönyörű dizájnnal, amely bármely helyiséget feldob, a Volo diffúzor tökéletes bármilyen térbe.

Petal: A Petal diffúzor pihentető ködöt biztosít, lágy fehér környezeti fény beállítással rendelkezik, és akár 25 négyzetmétert is képes lefedni. Ráadásul a diffúzor teljesítménye két vagy hat órán át tartó folyamatos működés vagy 12 órán át tartó szakaszos.

Dawn aroma párásító: A Dawn aroma párásító a legmagasabb szintű kényelmet teremti meg bármely helyiségben. Intelligens alvó üzemmódja egész éjszaka fenntartja az ideális páratartalmat, így segítve a megfelelő környezetet a jó alváshoz.

Egyéb készülékek: Roam (dokkolóval), Pilot (akksis) Laluz

 

Beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA promóciók 2024. április

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

A teafaolaj felhasználási módjai:

doTERRA bazsalikom esszenciális olaj

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg