Miért számít a minőség?

Scott Johnson előadása

Mára világszerte milliók jutottak arra az elhatározásra, hogy jótékony hatásaikért bizalmat szavaznak az esszenciális olajoknak. Rendszeres használat mellett az esszenciális olajok támogatják a szervezet egészséges működését, és segítenek megőrizni annak belső egyensúlyi állapotát. A népszerűségük sok új vállalatot sarkallt arra, hogy a piaci trendeket meglovagolva "esszenciális olajokat" próbáljon értékesíteni. Sajnos elterjedt tévhit, hogy minden esszenciális olaj egyforma; azaz mind az online, mind a helyi élelmiszerboltban vásárolt levendula minősége azonos lesz a doTERRA esszenciális olajokéval. Ez azonban távolabb nem is állhatna az igazságtól. A doTERRA nem csupán a legnagyobb esszenciális olajokat forgalmazó vállalat a világon, a doTERRA esszenciális olajai egyben a legbevizsgáltabb és legmegbízhatóbb márkával egyenlőek. Ha őszinték akarunk lenni, nem egyik almát hasonlítjuk a másikhoz, amikor a doTERRA-t üzletben vásárolt esszenciális olajokkal vetjük össze. Nem, amikor a doTERRA esszenciális olajait más márkákhoz hasonlítjuk, az sokszor olyan, mintha duriánhoz hasonlítanánk egy almát. 

A probléma lényege, hogy a minőség és a tisztaság az, ami meghatározza, hogy egy esszenciális olaj kedvező reakciókat idéz-e elő a testben. Márpedig ezeknek a feltörekvő vállalatoknak a többsége nem rendelkezik kellő felkészültséggel az esszenciális olajok minőségének és tisztaságának a meghatározásához. És hogy mi a megoldás a problémára, hogy jelenleg szennyezett és silány minőségű esszenciális olajok tömkelege árasztja el a piacot? A megoldás az aprólékos gonddal végzett tesztelés. A tesztelés és a tisztaság kéz a kézben jár, és a tisztaság az esszenciális olajok legfontosabb jellemzője, amelyet szorosan követ az összetétel. Ha egy esszenciális olaj nem tiszta, fennáll a veszélye, hogy kórokozók, nehézfémek, vagy szennyező anyagok jutnak a szervezetünkbe, ami nemkívánatos reakciókat, úgymint irritációt, sőt betegséget idézhet elő. A doTERRA iparágvezető CPTG tesztelési folyamata vizsgálatok és aprólékosan kidolgozott eljárások egész sorából áll, hogy minden tétel esszenciális olaj esetében biztosítsa a tisztaságot, a hatóerőt és a következetes összetételt. 

Egyedülálló beszerzési modellünkkel, a Co-Impact Sourcinggal karöltve a CPTG folyamat segít minden üveg doTERRA esszenciális olaj esetében kivédeni a hozzáadott töltőanyagokat, szintetikus összetevőket és ártalmas szennyező anyagokat. Azt hiszem itt fontos kitérnünk a Co-Impact Sourcing folyamatra. Az esszenciális olaj minősége és összetétele belső külső tényezőktől egyaránt függ a növény növekedése során. A növényekből nyert esszenciális olaj összetétele folyamatosan alkalmazkodik a növény belső és külső környezetéhez. A növények másodlagos anyagcseretermékként hozzák létre az esszenciális olajokat, amikor szükség van rájuk a növény ragadozókkal vagy kórokozókkal szembeni védelméhez, a szövetregeneráció támogatásához, a beporzók odavonzásához vagy a növények közti kommunikációban való részvételhez. Co-Impact Sourcing stratégiánk remek láthatóságot biztosít számunkra a növény valamennyi életciklusában a magok kiválasztásától az ültetésig, a termesztéstől a betakarításig és minden köztes mozzanat során is. A Co-Impact Sourcing segítségével ellenőrzés alatt tarthatjuk mindazokat a fontos tényezőket, amelyek szerepet játszanak a minőségben, és partnerségre léphetünk helyi szakemberekkel a világ legjobb minőségű esszenciális olajai előállítása érdekében. A növény betakarítását követően ügyelünk arra, hogy megőrizzük a növény integritását és az esszenciális olaj minőségét, amíg azt ki nem vonjuk a növényi alapanyagból. A lepárlás és az aromás molekulák kivonása művészet és tudomány is egyszerre és a doTERRA sok-sok évnyi tapasztalat és modern technológia és technika felhasználásával állítja elő a megvásárolható legjobb esszenciális olajokat. 

A tisztaság biztosítása mellett a CPTG folyamat kiértékeli az esszenciális olajok kémiai összetételét is, hogy biztosan ideális arányban tartalmazzanak illékony szerves vegyületeket a maximális hatékonyság és a megbízható eredmények érdekében. Például nem csupán azt szeretnénk tudni, hogy a linalol- és linalil-acetát jelen van-e a levendula esszenciális olajban, hanem azt is, hogy mennyi van belőlük az olajban, és hogy egymáshoz képest milyen arányban vannak jelen az olajban. Ennek megállapítása és az összetevők mennyiségének és arányának összehasonlítása egy adott normával segít annak a megerősítésében, hogy a doTERRA levendula esszenciális olaj vagy tulajdonképpen a doTERRA bármely más olaja esetében is a várt eredményeket fogja kapni. A tiszta, magas színvonalú esszenciális olajok alapja a kémia. A CPTG folyamat nem csak egyetlen tesztet alkalmaz; helyette több tesztre is támaszkodik, amelyek egymásra épülve állapítják meg minden esszenciális olaj kémiai összetételét, fizikai tulajdonságait, és szűrik ki a szennyeződéseket és szennyező anyagokat egy szigorú normának megfelelően. Rendkívül fontos az adatbázis is, amelyhez mérten az esszenciális olajok tesztelése zajlik. A minőségi és tisztasági normákat tudományosa megalapozott normák szerint kell felállítani: gyógyszerkönyv szerinti szabványok, szakmailag ellenőrzött kutatások, publikációk és egy adatbázis alapján, amely több ezer esszenciálisolaj-minta értékelése és tesztelése eredményeként jött létre. Ezt követően egy szakképzett és tapasztalt vegyésznek felül kell vizsgálnia az eredményeket. 

Nemrégiben a Természetes Eredetű Termékek Kutatásának Nemzeti Központja autentikus levendula esszenciális olajok mintáit hasonlította össze profitorientált kereskedelmi mintákkal, és arra a megállapításra jutott, hogy a kereskedelmi forgalomban lévő levendula esszenciális olajok mintáinak 25-90%-a szennyezett - vagy olcsóbb alternatívákkal, vagy szintetikus vegyi anyagok hozzáadásával. Az Amerikai Botanikai Tanács által nemrégiben kiadott jelentés ugyancsak arra a megállapításra jutott, hogy 43 kereskedelmi forgalomban lévő teafa esszenciális olaj mintája, amelyet három elemző laboratóriumban is bevizsgáltak, nem felel meg a teafaolaj valódi kémiai összetételének. A doTERRA esetében nem kell emiatt aggódnia. CPTG folyamatunk gondoskodik róla, hogy Ön minden egyes üveggel tiszta és autentikus esszenciális olajokhoz jusson. A doTERRA esszenciális olajokat nyugodt szívvel és annak biztos tudatában alkalmazhatja, hogy a szervezete pozitívan fog a tisztaságukra és a hatóerejükre reagálni. 



Illóolaj vásárláshoz, kattints ide: "Így rendelj terméket" segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

Nyiss törzsvásárlói fiókot, 25% kedvezmény vár kötelező havi vásárlás nélkül!

https://www.mydoterra.com/olajkert

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

doTERRA promóciók 2024. április

doTERRA citrom esszenciális olaj

Melyik Deep Blue terméket válaszd?

doTERRA bazsalikom esszenciális olaj