10 tipp az egészségesebb életmódhoz

 

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

Az elmúlt évtizedekben életmódunk rendkívül mozgásszegény lett, és az egészségtelen szokások átvették az uralmat a mindennapjaink felett. A feldolgozott élelmiszerek, a gyorsétteremláncok kényelme vagy az autóval való közlekedés - mindez azért, hogy megbirkózzunk a stresszes és időigényes munkával - rontotta a közérzetünket. 

A dolgok megfordítása azonban nem olyan nehéz, egyszerű döntések és némi tervezés kérdése. Ha pedig készen állsz a változásra, nézd meg ezt a listát, és találd meg azt az inspirációt és motivációt, amely megváltoztatja az életedet.

1. Új reggelire van szükséged: Ha kávét és süteményt eszel, azzal nem jutsz messzire. Egy olyan reggelinek, amely elégedetté tesz, nem kell bonyolultnak lennie. A finomított szénhidrátok helyett válassz rostban, fehérjében vagy mindkettőben gazdagot.

2. Maradj hidratált: Még akkor is fontos, hogy a szervezetedben tartsd a vizet, amikor az időjárás lehűl, és úgy érzed, hogy nincs rá olyan nagy szükséged. Tartsd távol magad a cukros italoktól, amelyek valójában még jobban kiszáríthatnak.

3. Használj fitnesz készüléket: Jelenleg nagyon sokféle készülék áll rendelkezésre. Egy egyszerű lépésszámláló szuper motiváló lehet, mivel nyomon követheted, mennyit sétálsz és mozogsz egy nap alatt.

4. Egyél kevesebbet, gyakrabban: Az étel a testünk üzemanyaga, és ha elkezdünk éhezni, a hangulatunk és az aktivitásunk szintje gyorsan csökkenhet. Az éhségérzet távol tartása érdekében tarts gyakrabban egészségesebb, kisebb étkezéseket.

5. Több zöldség és gyümölcs: Törekedj arra, hogy minden étkezés felét gyümölcsök és zöldségek tegyék ki. A reggelid legyen félig gyümölcs, az ebéd és a vacsora pedig félig zöldség. Az uzsonnáknál ugyanez az 50/50 arány legyen: gondolj répára és joghurtra, vagy sajtra és almára. 

6. Menj ki a szabadba: Ha csak 20 percig friss levegőt szívsz, az energiaszinted és a hangulatod is jobbra fordulhat. Ez azt is jelenti, hogy megkapod a D-vitamin-szinted fenntartásához nélkülözhetetlen mennyiségű napsütést.

7. Keress néhány fitt barátot és családtagot: Valószínűleg sok mindenben ugyanazt eszed és ugyanazokat a tevékenységeket végzed, mint a barátaid és a családtagjaid. Ha tehát fitt életet szeretnél élni, keress néhány fitt barátot, akik segítenek az életmódváltásban. Csatlakozhatsz egy futócsoporthoz, triatlonklubhoz vagy akár egy egészségklubhoz is.

8. Stresszelsz. Az, hogy állandóan harc-vagy-menekülés üzemmódban vagy, bármilyen okból (számlák, dugó, munka stb.), azt jelenti, hogy összezuhansz, amikor a testednek elege van. Biztosítsd, hogy eleget aludj, szánj reggel 10 percet meditációra, és igyál gyógyteát. Ezek mind nagyszerű trükkök a "stresszoldásra". 

9. Cseréld az ivást táncra: Egy kávézó vagy bár gyakran a barátok találkozóhelye. A mozgásszegény együttlét helyett azonban miért ne váltanál olyan tevékenységre, amely kalóriát éget, például sétára, táncra, jógára vagy zumbaórára?

10. Aludd ki magad: A szervezeted sok mindent csinál alvás közben, többek között gyógyul és megfiatalodik. Ügyelj arra, hogy bőségesen pihenj - a felnőttek számára hét-kilenc óra az ajánlott mennyiség.

 

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080

Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) keress meg: írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

doTERRA promóciók 2024. április

doTERRA citrom esszenciális olaj

Melyik Deep Blue terméket válaszd?

doTERRA bazsalikom esszenciális olaj