doTERRA Terrazyme Emésztési enzim komplexum

A DigestZen TerraZyme emésztőenzim-komplex egy szabadalmaztatott keveréke aktív teljes értékű enzimeknek és támogató kofaktoroknak, amelyek gyakran hiányoznak a főtt, feldolgozott és tartósítószerekkel terhelt élelmiszerekből. A DigestZen TerraZyme-ban található emésztőenzimek erőteljes kombinációja támogatja a szervezet állandó termelését az egészséges biokémiai funkciók szempontjából kritikus enzimekben, beleértve a táplálék tápanyagainak egészséges emésztését és a tápanyagok sejtszintű anyagcseréjét energiává. A DigestZen TerraZyme számos teljes értékű enzimet tartalmaz, amelyek segítik a fehérjék, zsírok, összetett szénhidrátok, cukrok és rostok emésztését.

Koncepció

Az enzimek olyan speciális fehérjék, amelyek katalizátorként működnek szinte minden sejtfunkcióban és kémiai reakcióban a szervezetben. Az enzimek kritikus szerepet játszanak a növekedésben, a gyógyulásban és a szaporodásban. Szükségesek továbbá a légzéshez, gondolkodáshoz, az immunrendszer működéséhez, hormonszabályozáshoz, a méregtelenítéshez és ezernyi más biokémiai funkcióhoz. Az enzimek szükségesek az élelmiszer-tápanyagok megemésztéséhez és a tápanyagok sejtekben történő energiává alakításához is.

Az enzimek a szervezeten belül és kívül is keletkezhetnek. Az endogén enzimek a szervezetben termelődnek, és az anyagcsere- és az emésztőenzimek közé sorolhatók. Az anyagcsere enzimek a vérben, a szövetekben és a szervekben aktívak. Az emésztőenzimek a szájban, gyomorban, a hasnyálmirigyben és a vékonybélben termelődnek. A máj epe sókat, bilirubint, epesavakat és foszfolipideket termel, amelyek segítik a zsíremésztést. Ezek együttesen segítik a szervezetet abban, hogy a táplálékot hasznosítható tápanyagokká alakítsa. Az exogén enzimek a szervezeten kívülről származó enzimek, amelyeket az élelmiszeripari enzimek közé sorolnak. Az élelmiszerenzimek a nyers, feldolgozatlan élelmiszerekben találhatók, és segítenek lebontani a tápanyagokat az emésztés során.

A szervezetnek az anyagcsere- és emésztőenzimek folyamatos előállítására való képességét a rendelkezésre álló nyersanyagok és a termelési kapacitás korlátozza. Ha táplálkozásunk nem tartalmaz elegendő táplálékenzimet az elfogyasztott táplálék lebontásához, szervezetünk endogén enzimkészleteit az emésztőenzimek termelésére kell irányítani, hogy felgyorsítsuk a táplálék biológiailag hasznosítható tápanyagokká történő átalakítását. Az emésztőenzimek termelésére irányított termelési kapacitás nem áll rendelkezésre a fontos anyagcsere-enzimek termelésére.

A szervezet állandó emésztőenzim-termelésének szükségessége az optimális egészség és a sejtműködés szempontjából kritikus fontosságú metabolikus enzimek szintjének csökkenését eredményezheti. Egy példa egy fontos anyagcsere-enzimre a szuperoxid-dizmutáz (SOD), amely megvédi a sejteket a szabadgyökös molekuláktól. Az anyagcsere-enzimek az energiatermeléshez, a szövetek növekedéséhez és javításához, valamint a toxikus salakanyagok kezeléséhez is szükségesek. Ha olyan ételeket fogyasztunk, amelyek gazdagok ételenzimekben, szervezetünk kevesebb erőforrást tud felhasználni az emésztőenzimek előállítására, és több kapacitása van az anyagcsere-enzimek optimális szintjének létrehozására.

 

 

Élelmiszer-enzim hiányosságok

A friss, nyers élelmiszerek természetes módon elegendő enzimet tartalmaznak a szervezet megfelelő emésztéséhez. Amikor azonban az élelmiszereket főzik és feldolgozzák, ezek a természetesen előforduló élelmiszeripari enzimek elpusztulhatnak. A modern élelmiszerellátásunkban alkalmazott pasztőrözés, sterilizálás, sugárzás, tartósítás, fagyasztás és mikrohullámú sütés inaktívvá teheti az élelmiszeripari enzimeket, vagy annyira megváltoztathatja a szerkezetüket, hogy a szervezet számára használhatatlanná válnak. Az élelmiszer-feldolgozás eltávolíthatja a szervezet enzimkémiai működésének fontos vitamin- és ásványi kofaktorait is. Csökkenthetjük a szervezetünk belső igényét az emésztőenzimek termelésére, ha növeljük a friss, nyers élelmiszerek mennyiségét az étrendünkben. Egyes szakértők szerint az egészséges étrend legalább 60 százalékban friss, nyers élelmiszerekből származó tápanyagokat tartalmaz - ez egy jó cél, de nem minden esetben modern életmódunkban nem mindig kivitelezhető. A teljes értékű élelmiszeripari enzimeket tartalmazó étrend-kiegészítők használata kényelmesebb módja annak, hogy garantáljuk az elegendő enzimtartalmat az általunk elfogyasztott élelmiszerekben.

DigestZen TerraZyme emésztőenzim Komplex

A DigestZen TerraZyme 10 olyan aktív, teljes értékű enzim szabadalmaztatott keveréke, amelyek gyakran hiányoznak a főtt, feldolgozott és tartósítószerekkel terhelt élelmiszerekből. A DigestZen TerraZyme számos olyan teljes értékű enzimet tartalmaz, amelyek segítik a fehérjék, zsírok, összetett szénhidrátok, cukrok, rostok és más élelmiszer-tápanyagok emésztését. A DigestZen TerraZyme-ban található teljes értékű élelmiszerenzimek erőteljes kombinációja támogatja az optimális egészséget azáltal, hogy elősegíti az élelmiszer-tápanyagok hatékonyabb emésztését és csökkenti az emésztő tápanyagok belső előállítása iránti igényt, így felszabadítja az erőforrásokat az optimális szintű anyagcsere-enzimtermelés és -aktivitás számára. A DigestZen TerraZyme a fehérjék, zsírok és szénhidrátok, például a laktóz specifikus ételintoleranciájának célzott támogatására is használható. A DigestZen TerraZyme biztonságos és hatékony, és minden étkezéshez, minden nap használható. Tartalmazza a doTERRA borsmenta-, gyömbér- és köménymagkivonatból álló doTERRA hasfogó keverékét, amely elősegíti a gyomor-bélrendszeri komfortérzetet azok számára, akik a DigestZen TerraZyme-ot célzott emésztés-egészségügyként használják.

 


Elsődleges előnyök

  • Támogatja az enzimhiányos, feldolgozott élelmiszerek egészséges emésztését és anyagcseréjét.
  • Támogatja a táplálék tápanyagainak sejtenergiává történő átalakítását.
  • Elősegíti a gyomor-bélrendszeri komfortérzetet és az élelmiszer-toleranciát.
  • Támogatja az anyagcsere enzimek egészséges termelését.
  • 10 aktív, teljes értékű élelmiszeripari enzim sajátos keveréke.
  • Tartalmazza a doTERRA borsmenta, gyömbér és köménymag doTERRA pocakszelídítő keverékét.
  • Nátrium-lauril-szulfátmentes HPMC növényi kapszula.
  • Biztonságos és hatékony.


Használata

Vegyél be egy-három növényi kapszulát étkezés közben a nap folyamán. Ha az étkezés sok friss, nyers élelmiszert tartalmaz, vegyél be egy kapszulát. Ha az étkezés erősen feldolgozott, főtt ételeket vagy olyan élelmiszereket tartalmaz, amelyekről ismert, hogy különleges emésztőrendszeri panaszokat okoznak, vegyél be két-három kapszulát az étkezéshez.

Figyelmeztetés

Egyeseknél előfordulhat, hogy az enzimkiegészítők használatának megkezdésekor kezdetben megváltozik az emésztés menetrendje és működése. A legtöbb embernél ezek a tünetek enyhék, és néhány nap múlva megszűnnek. Várandós vagy szoptatós nőknek és ismert betegségben szenvedőknek a használat előtt konzultálniuk kell orvosukkal. Nem tartalmaz tejterméket. Nem tartalmaz állati termékekből készült összetevőket. 

 

 

 

 

Kérdések és válaszok

K.: Szednem kell a DigestZen TerraZyme-ot minden nap?

V.: A DigestZen TerraZyme naponta étkezés közben, szükség szerint fogyasztható. Attól függően, hogy milyen típusú ételt fogyasztasz, módosíthatod az adagot. Tartalmasabb, több zsiradékot tartalmazó étkezés vagy enzimhiányos ételek esetén akár 3 kapszulát is bevehetsz. Könnyebb ételekhez, mint például saláta vagy friss ételek, lehet, hogy csak 1 kapszulára van szükséged.


K.: Biztonságos-e a GX Assist, PB Assist+, vagy a Zendocrine együttes szedésével?

V.: Igen. A DigestZen TerraZyme hatékonyan használható a Zendocrine, GX Assist, PB Assist+ és más termékekkel kombinálva, szükség szerint a kívánt eredmények elérése érdekében.

 

K.: Közvetlenül étkezés előtt vagy után kell bevennem?

V.: Az enzimkiegészítők akkor működnek a legjobban, ha közvetlenül étkezés előtt, alatt vagy közvetlenül étkezés után veszik be őket.

 

K.: Tartalmaz-e ez a termék genetikailag módosított anyagot?

V.: A DigestZen TerraZyme nem tartalmaz genetikailag módosított anyagot.

 

K.: A DigestZen TerraZyme vegán/növénybarát?

V.: Igen. Nincsenek állati eredetű összetevők a DigestZen TerraZyme-ban.

 

K.: Miért van szükségem emésztőenzimek pótlására? A szervezetem nem termel eleget a szükségleteimnek?

V.: A szervezet enzimtermelése gyakran elegendő, bár az emésztőenzimek folyamatos előállításának szükségessége csökkent szinteket eredményezhet, ami emésztési és egyéb problémákhoz vezethet, különösen az életkor előrehaladtával. A friss, nyers élelmiszerek természetes módon tartalmaznak olyan enzimeket, amelyek hozzájárulhatnak a szervezet megfelelő emésztéséhez. Mivel a tipikus étrendben található élelmiszerek nagy része főtt, pasztőrözött vagy más módon feldolgozott, az élelmiszeripari enzimek inaktívvá válhatnak. A friss élelmiszerek fogyasztásának növelésével és a DigestZen TerraZyme használatával segíthet csökkenteni az emésztőenzimek termelésének belső igényét.

 

 

 

Benne lévő enzimek

Proteáz: A fehérjét lebontja peptidekre és aminosavakra.

Papain: Lebontja a fehérjét.

Amiláz: Lebontja a szénhidrátokat, keményítőket és cukrokat.

Lipáz: A zsírokat és olajokat lebontja, hogy felszívódjanak a bélben.

Laktáz: Lebontja a tejcukorban található laktózt. 

Alfa-galaktozidáz: Lebontja a hüvelyesekben és a keresztesvirágú zöldségekben található komplex poliszacharid cukrokat, amelyek puffadást és gázokat okozhatnak.

Celluláz: Lebontja a rostot, hogy segítse a gyümölcsök és zöldségek megemésztését.

Sucrase: A szacharózt fruktózra és glükózra bontja energiához.

Anti-Glutén enzimkeverék: Segíti a glutén lebontását.

Glükoamiláz: Lebontja a keményítőt.



Kiszerelés: 90 db kapszula

Ára: 44,5 euró ; ~ 16.400 forint (árfolyam függvénye)

 

 

Vásárláshoz, kattints ide: "Így rendelj terméket" segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

Nyiss törzsvásárlói fiókot, 25% kedvezmény vár kötelező havi vásárlás nélkül!

https://www.mydoterra.com/olajkert

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

A teafaolaj felhasználási módjai:

Gyömbérgyűjtő központ építése Tanzániában

doTERRA promóciók 2024. április

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg