5 szuperélelmiszer, hogy úgy érezd magad, mint egy szuperhős

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

Az elmúlt néhány évben nagy port kavart a "szuperélelmiszer" kifejezés. De mi is az a szuperélelmiszer? Egy zöld vagy kék por, aminek kimondhatatlan neve van? A válasz határozottan nem!

A szuperélelmiszerek lényegében táplálkozási nagyágyúk, amelyek több vitamint, ásványi anyagot és egészségügyi előnyöket tartalmaznak, mint más élelmiszerek.

A szuperélelmiszerek különösen előnyösek lehetnek a nők számára, mivel tulajdonságaik segíthetnek a szervezetet támogatni az élet különböző szakaszaiban. Ahhoz, hogy megtaláld ezeket a szuperélelmiszereket, nem kell messzebbre nézned, mint a helyi szupermarketed. Meglepő, milyen egyszerű ezeket a táplálkozási szuperélelmiszereket a mindennapi étrend részévé tenni!

#1 Szuperélelmiszer: Zöldségek

A kelkáposzta és a brokkoli a szuperélelmiszerek listájának élén áll, különösen a kelkáposzta a maga nemében. Előnyei végtelenek; magas a rost-, kálium-, antioxidáns-, kalcium- és vitamintartalma, így mindenképpen érdemes elkezdeni a kelkáposzta használatát az étrendedben.

Hogyan? Add salátákhoz, tálald köretként (fokhagymával és hagymával párolva), vagy próbáld ki turmixban.

A brokkoli kiváló vitamin-, ásványi anyag- és rostforrás, és az az előnye is megvan, hogy rendkívül sokoldalúan felhasználható. Ahhoz, hogy a legtöbbet hozd ki belőle, fogyaszd nyersen vagy enyhén párolva.

#2 Szuperélelmiszer: Halas fehérjék

A szardínia, lazac, tonhal vagy a makréla kiváló forrása az omega-3 zsírsavaknak, amelyek az egészséges zsírok egyik fajtáját jelentik. Számos tanulmány és bizonyíték támasztja alá, hogy a halfogyasztás, különösen az olajos halak fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

Ezenkívül remek módja annak, hogy változatosabban táplálkozzunk, és csökkentsük a húsfogyasztást. És nem kell szakácsnak lenned ahhoz, hogy ezeket a halakat az étkezésekben a hasznodra fordítsd. A füstölt lazacot vagy a szardíniakonzervet pirítóssal és salátával körítve fogyaszthatod. Miért ne próbálnál ki egy új ebédrituálét?

#3 Szuperélelmiszer: Lédús bogyós gyümölcsök

A bogyók talán a legszórakoztatóbb és legfinomabb szuperélelmiszerek. Ezek a színes kis falatok tele vannak antioxidánsokkal, tápanyagokkal és rostokkal, amelyek segítenek megvédeni a szervezetedet a szezonális veszélyekkel szemben. 

Annak ellenére, hogy nyári gyümölcsök, az olyan bogyós gyümölcsök, mint az eper és az áfonya, könnyen lefagyaszthatók anélkül, hogy elveszítenék tápértéküket, és később fogyaszthatók. 

Beillesztheted őket a reggelidbe natúr joghurttal és zabbal, készíthetsz belőlük finom turmixokat, vagy használhatod őket egészséges nassolnivalóként.

#4 Szuperélelmiszer: Ropogós diófélék

Amellett, hogy szuper egészséges, kényelmes és finom, a diófélék az egyik legkörnyezetbarátabb élelmiszer, ami létezik. A diófélék a megfelelő nassolnivaló azoknak, akik szeretnek edzeni, mivel ezek a kis ropogós darabkák energiadúsak.

A dióféléket természetes formájukban kell fogyasztani, hozzáadott só vagy extra zsírok és olajok nélkül.

Ezek az egyes diófélék fő előnyei: 

Mandula: kalcium és E-vitamin
Brazil dió: szelén
Kesudió: fehérjék, vas és cink
Gesztenye: rost és C-vitamin
Mogyoró: folsav
Pisztácia: B6-vitamin (kiegyensúlyozott hormonháztartás), kálium és rostok
Dió: szívbarát zsírok és omega-3 zsírsavak

#5 Szuperélelmiszer: Bab, bab, bab

Minden bab jót tesz, de ha csak egy fajtát kell választanod, akkor a fekete bab a legjobb választás. A fekete bab rengeteg szívbarát antioxidánst, kalciumot, magnéziumot, vasat és vitamint tartalmaz.

Egy csésze (250 ml) fekete bab 12 gramm rostot tartalmaz, ami egy felnőtt nő számára az ajánlott napi érték felét, egy felnőtt férfi számára pedig a napi érték egyharmadát teszi ki.

A fekete babot kipróbálhaod levesekben, salátákban, mexikói ételekben, chiliben és még brownie-kban is.


Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080

Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) keress meg: írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA promóciók 2024. április

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

A teafaolaj felhasználási módjai:

doTERRA bazsalikom esszenciális olaj

Esszenciális "parfüm" receptek