Rozmaring illóolaj - doTERRA rosemary


Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

A rozmaring latin neve "a tenger harmata", és nevéhez hűen a rozmaring vadon nő a tengerpartokon szerte a Földközi-tengeren. A Földközi-tenger vidékén őshonos illatos gyógynövény (mentafélék családjába tartozik). A legtöbb rovar nem szereti a rozmaring illatát, ami jótékony kerti növénnyé teszi. Az antioxidánsokban gazdag rozmaring illóolaj támogatja az egészséges májműködést és az emésztést. A rozmaring illóolaj tisztítja a szellemi zavart és enyhíti a feszültségérzetet.

A mentafélék családjába tartozó Rosmarinus officinalis egy örökzöld, rendkívül aromás cserje, amelynek leveleit gyakran használják olyan ételek ízesítésére, mint a töltelékek, sertéshús, báránysült, csirke és pulyka. A mediterrán területeken őshonos, illatos növény leveleiből rozmaringolajat nyernek. Kulináris alkalmazásai mellett a rozmaringnak számos előnye van. A rozmaring belsőleg támogatja az egészséges emésztést és a belső szervek működését. A szakértők által régóta tisztelt rozmaringot az ókori görög, római, egyiptomi és héber kultúrák szentnek tartották. A rozmaring fűszernövényes és energetizáló illatát gyakran használják az aromaterápiában. Belsőleg fogyasztva segít csökkenteni az idegi feszültséget és az alkalmi fáradtságot.


Elsődleges előnyök

  • Nyugtatja a bőrt és a fejbőrt.
  • Természetes módon taszítja a rovarokat.
  • Segíthet a memória javításában.
  • Fűszeres illatú, ételízesítő.
  • Hangulatemelő, üde illata van.
  • Fogyasztásakor támogatja az egészséges emésztést.
  • Belsőleg alkalmazva segíthet az egészséges légzőszervi funkciók támogatásában.
  • Belsőleg fogyasztva segíthet csökkenteni az idegfeszültséget és az időnkénti fáradtságot.

 

 

 


Származási hely: Marokkó, Spanyolország



Növényi rész: virág, levél



Kivonási eljárás: gőzdesztilláció (nagyjából 1 kg rozmaring szükséges 15 ml illóolajhoz)

Aroma jellemzői: kámforos, fűszerű



Legfőbb kémiai összetevők: 1,8-cineol, alfapinén, kámfor

A rozmaringolaj tartalmazza az 1,8-cineol és az alfa-pinen kémiai összetevőit, amelyek általában megújító tulajdonságaikról ismertek. A rozmaringolaj kémiai összetétele hozzájárul a rovarok taszítására és a hangulat befolyásolására való képességéhez. A pinen és a kámfor a monoterpének, amelyek a rozmaringolaj rovarriasztó képességéért felelősek. Ezek a vegyi anyagok teszik a rozmaringolajat olyan stimulálóvá - lehetővé téve, hogy hangulatjavító hatással legyen a hangulatra. Az olaj felhasználási lehetőségeihez hasonlóan a rozmaringolaj kémiai profilja is rendkívül változatos.

Kiszerelés: 15 ml

Érdekesség: A rozmaringot hagyományosan jó előjelnek tartották a házassági kötelék és a család felvirágzásának. A középkorban a menyasszonyok rozmaringos fejdíszt viseltek az esküvői szertartás során, míg a vőlegények és a násznép egy-egy rozmaringgallyat hordtak a mellükön.

 

 

Használata

  • Tegyél 1 csepp rozmaring illóolajat húsok, főételek, vagy kedvenc ételeid ízesítéséhez, és az egészséges emésztés támogatására.
  • Keverd össze doTERRA frakcionált kókuszolajjal és használd masszázs során.
  • Párologtasd, hogy tanulást elősegítő légkört teremtsen.
  • Belsőleg alkalmazva segít csökkenteni az ideges feszültséget és az időnkénti fáradtságot.
  • Kombináld keserű sóval és tömjénnel egy fiatalító fürdőélményért.
  • Alkalmazd a fejbőrre és masszírozd be a bőséges kinézetű hajkoronáért.
  • Keverd össze wintergreen-nel és a doTERRA testápolóval egy nyugtató masszázsélményhez.





Hogyan használd

Párologtatás: 3-4 cseppet tegyél a tetszés szerint választott párologtatóba.

Belsőleg: Hígíts egy cseppet 125 ml folyadékban. 

Masszázshoz keverj össze 5 cseppet 10 ml hordozóolajjal.

Fürdéshez 5 cseppet keverj 5 ml hordozóolajhoz.

Illatosításhoz 1 cseppet adj 10 csepp hordozóolajhoz. 

 

A rozmaringolaj támogatja az egészséges fejbőrt

Keresed a módját, hogy telt, egészséges kinézetű hajkoronát kapj? A rozmaring illóolaj enyhe tisztító tulajdonságainak köszönhetően hasznos kiegészítője a bőr- és hajápoló termékeknek. Élénkítő fejbőrmasszázshoz keverd össze a rozmaringolajat teafaolajjal és a bazsalikomolajjal, és zuhanyzás és hajmosás előtt hagyd a hajon 15 percig. 

Használd a rozmaringolajat az egészséges légzőrendszer és az egészséges emésztés elősegítésére

Kíváncsi vagy, hogyan használhatod a rozmaringolajat belsőleg? Mivel a rozmaringolaj előnyös lehet az egészséges légzőrendszer és az egészséges emésztés támogatására, az emberek általában belsőleg használják az olajat. Fontold meg néhány csepp rozmaringolaj hozzáadását egy zöldségkapszulához vagy egy pohár vízhez, amikor az egészséges belső szervi működést szeretnéd támogatni. 

A rozmaringolaj erőteljes megújító és fiatalító tulajdonságokkal rendelkezik

A rozmaringolaj fűszernövényes, energetizáló aromája miatt népszerű olaj, különösen a megújuló, fiatalító légkör elősegítésére. A rozmaringolaj kémiai összetételének köszönhetően egyszerre energetizáló és földelő. Egy hosszú nap végén használd ki a rozmaringolaj megújító tulajdonságait, ha meleg fürdőhöz adod más fiatalító olajokkal, például a tömjénolajjal együtt.

Használd a rozmaringolajat antioxidáns tulajdonságaiért

Belsőleg alkalmazva a rozmaring illóolaj antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Hogyan használjuk tehát a rozmaring illóolajat a belső előnyök kiaknázására? Add hozzá kedvenc húsételedhez vagy páchoz a fokozott antioxidáns támogatás érdekében. A rozmaringolaj ízletes a receptekben (jól párosítható csirkéhez, bárányhoz, sertéshúshoz és burgonyához), és csak egy apró cseppre van szükséged ahhoz, hogy nagy ízrobbanást érj el.

 

 

Gyakran ismételt kérdések

Használhatom a rozmaringolajat az arcomon?

Mivel az arc bőröd érzékeny és finom lehet, néhányan elgondolkodnak azon, hogy biztonságos-e a rozmaringolaj használata az arcon. A válasz igen, használhatod a rozmaringolajat az arcodon, hogy élvezhesd a bőrödre gyakorolt tisztító előnyeit. 

Tehát hogyan használd a rozmaringolajat az arcodon? Az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy megtapasztald a rozmaringolaj bőrre gyakorolt előnyeit, ha beépíted a szokásos bőrápolási rutinodba. Próbálj meg egy csepp rozmaringolajat adni a hidratáló krémedhez, és finoman vidd fel az arcodra.

Alkalmazhatom a rozmaringolajat közvetlenül a fejbőrömre?

A rozmaringolaj egyik legnagyobb előnye, hogy elősegíti a dús, egészséges kinézetű hajkoronát és az egészséges kinézetű fejbőrt. Azok számára, akik azon gondolkodnak, hogy alkalmazhatják-e a rozmaringolajat közvetlenül a fejbőrre, a válasz: igen, alkalmazhatják. Amikor a dús, egészséges kinézetű hajkoronát szeretnéd elősegíteni, végezz fejbőrmasszázst a rozmaringolaj használatával.

Az emberek gyakran kérdezik: "Hagyhatok rozmaringolajat a hajamon?". Igen, a rozmaringolajat a hajadban hagyhatod, sőt, még a hajformázás során is használhatod. Ha szeretnél néhány ötletet, hogyan használhatod a rozmaringolajat a hajadra, próbáld ki ezt szárazsampont rozmaringolajjal.



Milyen mellékhatásai vannak a rozmaringnak?

Amikor egy új illóolajat kezdesz használni, jó ötlet tisztában lenni a biztonsági irányelvekkel, amelyek segítenek az olaj megfelelő és hatékony használatában. Ha aggódsz a rozmaringolaj lehetséges mellékhatásai miatt, először győződj meg arról, hogy helyesen használod az olajat.

Javasoljuk, hogy a rozmaringolajat hígítsuk hordozóolajjal, mielőtt a bőrre alkalmaznánk, hogy minimalizáljuk a bőrérzékenységet. A rozmaringolaj belsőleges használata előtt győződj meg róla, hogy az olajat legalább 1,2 dl folyadékban hígítod, vagy add az olajat egy növényi kapszulához. Mint minden illóolaj esetében, a rozmaringolajat is bölcs dolog a gyermekek elől elzárva tartani, és kerülni kell az olyan érzékeny területekkel való érintkezést, mint a szem és a belső fül.

Melyik olaj a legjobb a hajnak?

Próbálod megtalálni a legjobb illóolajokat a hajra? A rozmaringolaj az egyik legjobb hajolaj, mivel elősegíti az egészséges fejbőr és az egészséges kinézetű haj kialakulását. A rozmaringolaj mellett a legjobb illóolajok közé tartozik a levendulaolaj, szantálfaolaj, kakukkfűolaj, az ylang ylang olaj, muskotály zsálya olaj és a teafa olaj.

Ha rozmaringolajat szeretnél használni hajra, próbálja ki ezt a házi illóolajos hajparfümöt.

Melyik márkájú rozmaringolaj a legjobb?

Amikor megpróbálod eldönteni, hogy hol vásárolj rozmaringolajat, meg akarsz győződni arról, hogy a megvásárolt olaj biztonságos, tiszta és hatékony. Nem minden illóolaj egyenlő, és ha rossz minőségű vagy tisztátalan olajhoz jutsz, nem fogod tudni megtapasztalni a rozmaringolaj által nyújtott összes erőteljes előnyét. A doTERRA egyedülálló módon a piacon közzéteszi minden egyes üveg teszteredményét. Nem a két évvel ezelőttit, hanem azt amelyiket épp megvetted. Mindenki azt mond amit akar, de ha nincs konkrét ellenőrizhető hiteles dokumentum arról amit veszel, ne vedd meg inkább.

 

Olajok, amelyek jól keverednek a rozmaring olajjal

A rozmaringolaj fűszeres, energizáló aromája tökéletes társává teszi az olyan citrusolajoknak, mint a vadnarancs vagy a citrom. A fűszerkertre emlékeztető illatú rozmaringolaj jól keveredik olyan virágos olajokkal is, mint a levendula vagy a jázmin. Ha meleg, fás illatra vágysz, fontold meg a rozmaringolaj kombinálását olyan olajokkal, mint a cédrusfa és a tömjénfa.

Figyelmeztetés 

Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha babát vársz, szoptatsz vagy orvosi kezelés alatt állsz, konzultálj kezelőorvosoddal. Kerüld a szemmel, belső füllel és érzékeny területekkel való érintkezést.

 

 

 

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080

Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) keress meg: írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

doTERRA promóciók 2024. április

Esszenciális "parfüm" receptek

doTERRA citrom esszenciális olaj

Melyik Deep Blue terméket válaszd?