Levendulaszüret és a lepárlás folyamata (videó)

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

Levendula lepárlás idő van Bulgáriában! Csatlakozz Timhez, a stratégiai beszerzésért felelős vezetőnkhöz, és nézd meg, hogyan készül.

 

"Gyakran kérdezik, hogy miért építettük a világ legkiválóbb illóolaj-előállító lepárlóüzemét a bulgáriai Dobrichban. A válasz egyszerű. Mert a gazdáknak szükségük volt ránk, nekünk pedig rájuk. Mindig is az volt a célunk, hogy a legjobbakat szerezzük be, és a legtöbbet segítsük.

Bulgáriában nagy múltja van a levendulatermesztésnek. A Fekete-tenger mellett fekvő, sós mediterrán éghajlat és a gazdag, termékeny talaj tökéletes termesztési feltételeket biztosít a levendulának.

Amikor 2016-ban elkezdtük keresni a bolgár levendula beszerzését, azt tapasztaltuk, hogy sok gazda már nem termeszt levendulát. Ennek oka a lepárlók monopóliuma. Ezek brókerek tulajdonában voltak, és a brókerek nem bántak tisztelettel a gazdákkal. Nem fizettek a gazdáknak tisztességes piaci árat, gyakran hónapokig vagy akár évekig visszatartották a kifizetéseket, és hamisították a levendulát, hogy több pénzt keressenek.

Amikor beszerzési csapatunk találkozott a gazdákkal, és megkérdezte, mire van szükségük ahhoz, hogy újra levendulát termeszthessenek, ők gyorsan azt mondták: "Szükségünk van egy olyan lepárlóüzemre, amely nem hamisítja a levendulánkat, és tisztességes és pontos árat fizet nekünk a termésünkért."

Így született meg Esseterre. Először 2017-ben desztilláltunk levendulát. Mára a létesítmény kibővült, hogy a melissa, cickafarkfű és most már az 'Afrika szarvaról' szállított mirha és tömjéngyanta lepárlását is lehetővé téve számunkra.

Vannak idénymunkásaink, akiknek segítettünk, hogy okmányokkal rendelkezzenek, hogy tisztességes bért kaphassanak, és akik évről évre visszatérnek hozzánk, mert jól bánunk velük. Egész évben dolgoznak nálunk alkalmazottak is, mivel a tömjénnek és mirhának köszönhetően az év 12 hónapjában desztillálunk.

Tudtad, hogy Bulgária ötször több levendulát termel, mint Franciaország? Ez a világ igazi levendula fővárosa. Bár a levendulánkban van némi francia levendula is, Bulgária különleges helyet foglal el a szívünkben."


Emily Wright - doTERRA alapító

 

 

Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA promóciók 2024. április

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

A teafaolaj felhasználási módjai:

Esszenciális "parfüm" receptek

doTERRA citrom esszenciális olaj