Orvosi beszélgetés a kurkuma kétkamrás kapszuláról

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) csak Komáromi Szabolcs előzetes engedélyével használható fel.


Orvosi Tudományos Oktatási Bizottság (SMEC)

Dr. Brannick Riggs

Alex DaBell

Dr. Ruth Dempsey 

Alexandra Nitsche

Dr. Fernando Guerra

A doTERRA Tudományos Orvosi Oktatási Bizottsága (SMEC) a kutatásfejlesztéstől az általános orvoslásig terjedő tapasztalattal a termékek mögött álló szakértők. Összetett tudásuk és bölcsességük megtanít minket arra, hogyan tud a wellness belülről kifelé építkezni.

 

Dr. Brannick Riggs

- Dr. Brannick Riggs vagyok a doTERRA International oktatási alelnöke és itt vagyok a csodálatos Tudományos és Orvosi Oktatási Bizottságunkkal Európában, hogy ma beszélgessünk a kurkuma kétkamrás kapszulákról és arról, hogyan térnek el néhány más, esetleg a piacon lévő terméktől, és hogyan lehetnek hasznosak számunkra. Mielőtt belemerülnénk ezekbe, Ruth, beszéljünk a kurkuma eredetéről. Tudnál többet mondani az előnyeiről és hogy honnan származik?


Dr. Ruth Dempsey
- Igen, a kurkumával először az ájurvédikus gyakorlatban, - az egyik legősibb orvosi gyakorlat a világon - találkoztam. Leginkább India környékén ugye. A gyökér Indiából származik. Ez a legszélesebb körű felhasználása. Az ájurvédikus gyakorlatokban használják a test mindenféle részének
kiegyensúlyozására. De azt is gondolják, hogy nagyon támogatja az emésztőrendszert, jó antioxidáns, támogatja az egészséges gyulladásokat. Tudod, ez az ayurvédikus gyógyászat központi része, és találsz majd embereket, akik mindenféle dologra használják.



- Nos, egy kicsit bővebben a történelemről, több mint ezer humán klinikai vizsgálatban tanulmányozták. Több mint 10.000 publikáció, tehát nagyon jól kutatott – természetes alapanyag.

 

- Igen, feltétlenül. Mert valószínűleg évezredek óta használják. Nagyon szerettük volna megtudni, hogy mi ennek az előnye és alkalmazása. A tudomány tehát nagyon keményen megvizsgálta ezt.



Tehát ha az egyetlen Kurkuma kétkamrás kapszulát nézzük, van egy tiszta, majd egy aranyszínű összetevője. Miért van ez? Miért van egy arany kapszulánk, és egy átlátszó kapszulánk?



Alexandra Nitsche

- Igen, ez azért van, mert a kapszulában van egy kapszula. Két különböző dolog van ebben a két különböző kapszulában. Az első kapszulában a kurkumaolaj van. A második kapszulában van a kurkuma por ami az első kapszulán belül található. És ezek a kapszulák azért csodálatosak,
mert különlegesek. Ha meg akarjuk védeni ezeket az összetevőket, akkor olyan kapszulákra van szükség, amelyek beengedik ezeket az összetevőket a beleinkbe, és csak ezek az összetevők szabadulnak fel a bélben, és ehhez a késleltetett felszabaduláshoz védelemre van szükségünk. Ezek a kapszulák egészséges módon megvédhetik ezeket az összetevőket. Speciális HPMC kapszulák, tehát növényi alapúak, így vegetáriánusok és vegánok számára is alkalmasak. Van egy speciális térhálósítása, egy térhálósító növényi cellulóz. Emiatt a felszabadulási idő későbbi. A szervezetnek két kapszulával kell dolgoznia, és emiatt felszabadulásakor mindkettő a bélben történik. Erről nem tudunk különösebbet mondani, mert ez attól függ, hogy mennyi sav van a gyomrodban és a belek elején, a vékonybeledben, valamint a mikrobiomodban, és attól is, hogy mit ettél korábban. Szeretnénk, ha biztonságosan bekerülne a vérkeringésünkbe és támogatni tudják a szervezetünket.

 

- Tehát ez hasonló a PB Assist technológiánkhoz, az is kétkamrás. Alex, el tudnád magyarázni a kurkuma kétkamrás kapszula elkészítésének kinyerési módszereit? Mi szükséges az extrakcióhoz?

 

Alex DaBell

- Valójában két különböző típusú vegyület van, mindkettő a kurkuma gyökérből származik; kurkuma olaj és kurkuma por kivonat. Az egyik turmeronnal, a másik kurkuminoidokkal. A kurkuma illóolaját desztillációs eljárással vonják ki, amely a legáltalánosabb módja annak, hogy az illóolajokat a növényekből vonják ki. Ezután a kurkuminoidokat, kurkumint, dezmetoxikurkumint,  biszdemetoxikurkumint oldószerrel extraháljuk. Van egy etanolod, amely poláris oldószer, és körülveszi ezeket a poláris vegyületeket, amelyek polifenolok polárisak. Így a kurkuminoidok polárisak, és ha oldószerrel extraháljuk, akkor körülveszi ezeket a polifenolos vegyületeket. Képes kivonni őket a növényekből, majd az oldószer elpárologtatható, és maradnak ezek a jótékony kurkuma kivonatok.



- Tehát megkapod a teljes értéket. Ebben az a csodálatos, hogy az ájurvédikus használat és a hagyományos használat mindkét területről származik. Nem lehet őket egy folyamaton keresztül elérni. Két teljesen különböző folyamatra van szükség ahhoz, hogy az összes előnyt élvezhesd.

 

- Egyből nyerjük őket, különböző módon, megkapjuk az aktív összetevőket, és egyberakjuk őket.


 

- Igen ez jobb, mivel vannak olyan emberek, akik kurkuma gyökeret rágcsálnak, hogy egyszerre megkapják az egész növényt, az egy kicsit erős lesz és egy kicsit rostos! És mindent összeszínez ahogy eszed. Ez tulajdonképpen egy gyönyörű módja annak, hogy az egész növényt, az egész gyökeret kinyerjük és kapszulázzuk. Említetted a polaritást; A polaritás ezeknél a molekuláknál a pozitív töltés az egyik végén, negatív töltés a másik végén, és a polaritás egy kicsit befolyásolja a rendszert. Szerintem ez fontos.



Fernando, hány csepp kurkuma illóolajat találunk abban a külső kapszulában?

 

Dr. Fernando Guerra

 

- A doTERRA mintával csinálta, tehát kb két cseppről van szó, kb. nyolc milligramm.



 

 

 

- Remek arány a belsejében található kurkumapor mennyiségével. Van egy fontos dolog, amiről itt beszélnünk kell: hogyan lehet kihasználni a turmeronokat és a kurkuminoidokat? Mert tudjuk, hogy a kurkuminoidokat nehezen tudjuk lekötni, igaz? Ezek meglehetősen nagy molekulák. Nekünk nem megy jól ezek beépítése, de a turmeronnak valójában van valami haszna a számunkra, ezért hoztuk össze ezt a kettőt. Alex, hogyan látod ezt?

 

- Igen, van egy bizonyos típusú sejt a bélben, például felszívódási modellek, amelyeket a Caco-2 sejtek kutatására használnak, és képesek megállapítani, hogy a kurkuma illóolaj, ez a lipofil olaj segíti ezeknek a polifenolos kurkuminoidoknak a belekben történő felvételét. Tehát bár ezek csodálatos vegyületek, a kurkumin nem szívódik fel jól. Így a kurkumaolajjal együtt szállítva sokkal nagyobb felszívódást érünk el. Tehát élvezzük a kurkuma előnyeit.

 

- Azt hiszem, a kutatás azt mutatja, hogy valójában 11-szer nagyobb a felszívódás, ha a kurkuminoidok felvételében a turmeronok segítenek.



- Igen, a vérszintben.



- Korábban említetted Ruth, hogy ezek az erőmű molekulák, amelyek az emésztőrendszert támogató, egészséges gyulladásos válaszreakciót, antioxidáns hatásúak a sejt számára. Így ez sokak számára valóban napi használatú, amelyet a rendszerek támogatására tudnak használnak. Tudjuk, hogy az ájurvédikus gyógyászatban és az elterjedt életmód Indián belül, közös életmód Indián belül, - ezt minden nap eszik, az ételeikben. Nálunk Európában nem jellemző ez a kultúra. Így ez egy módja annak, hogy élvezzük ezeket az előnyöket, miközben nem minden ételünkben van kurkuma.



- És nem sárgul be az egész házunk és a konyhánk.

 

- Szóval, a Kurkuma kétkamrás kapszula úgy gondolom, hogy remek kiegészítője a táplálékkiegészítő termékcsaládunknak. Rendkívül hasznos. Naponta akár háromszor is bevihető belsőleg, és ez egy fantasztikus termék az európai piacunkra. 

 



 

Termékbeszerzéshez (nagyker áron) írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA promóciók 2024. április

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

A teafaolaj felhasználási módjai:

doTERRA bazsalikom esszenciális olaj

Esszenciális "parfüm" receptek