Tápláld az elmét, testet és a lelket - erdőfürdőzés

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

A kutatások arra a következtetésre jutottak, hogy a "Shinrin-yoku" vagy erdei fürdőzés ősi japán gyakorlata gyógyító hatással van mind a fizikai, mind a mentális egészségünkre.

A fák belső szentélyébe való visszavonulás tudományosan bizonyítottan enyhíti a stresszt, csökkenti a vérnyomást és erősíti immunrendszerünket.

A doTERRA Shinrin-Yoku erdőfürdő keverékét kifejezetten úgy állítottuk össze, hogy a természet erejét otthonunkba is behozza, és nem csak a természet illatát, hanem olyan illóolajokat tartalmaz, amelyek ugyanazokat a kémiai összetevőket tartalmazzák, mint amiket a fák között sétálva belélegzünk, így az erdő vitalitását a mindennapjainkba is bevonhatjuk.

Mi az erdei fürdőzés vagy Shinrin-yoku?

Az erdő egyetemes nyelvet beszél. Az önmagunkkal való kapcsolat nyelvét. A béke és az egyensúly nyelvét. A gyógyítás nyelvét. Miközben bátran kilépsz az anyatermészet ajándékába, és megtanulod a Shinrin-yoku művészetét, engedd meg magadnak, hogy eggyé válj az erdővel.

A shinrin-yoku egy nagyon egyszerű tevékenység. Három részből áll, miután találtál egy helyet a természetben, ahol élvezheted.
1) szakadj ki a napi rutinból;
2) mély légzés és a természethez való kapcsolódás egy sor csendes tevékenységen keresztül; és
3) visszatérés a mindennapi életedbe.

 

 

Miért fejlesztették ki a keveréket?

A doTERRA Shinrin-Yoku erdőfürdő keveréket azzal a céllal fejlesztették ki, hogy az erdő hangulatát visszaadja, hogy a városban élők is könnyen megtapasztalhassák az erdei fürdőzést a mindennapokban. Egyedülálló, bizonyítékokon alapuló keverék-formulát hoztunk létre, miközben az erdei fürdőzés kutatásában figyelmet keltő aromakomponensekre és a fitoncidok összetételének arányaira hivatkoztunk. 

A kutatók megerősítették, hogy az erdei fürdőzés számos gyógyhatása ezeknek a fitocidoknak köszönhető, amelyeket az erdőben található növények bocsátanak ki. Azt is megállapították, hogy a fákból és növényekből származó illóolajok belélegzése számos olyan jótékony hatást válthat ki, mint az erdei fürdőzés tényleges gyakorlása.

Ennek oka, hogy a fák által termelt vegyi anyagok a levegőben is megtalálhatóak. Ezek a vegyi anyagok főként limonénből, alfa-pinenből, béta-pinenből és linaloolból állnak. Ezek nagyon ismerősen hangozhatnak azok számára, akik ismerik és szeretik az illóolajokat.

Milyen 11 illóolaj van az Erdőfürdő keverékünkben?

Citrom, magnólia, pacsuli, kardamom, szibériai fenyő, hinoki, ciprus, levandin, rózsaszín grépfrút, geránium és petitgrain illóolajok.

 

 

Miért kerültek bele ezek az olajok?

Ezeket az illóolajokat egyedülálló, bizonyítékokon alapuló arányban kevertük össze, hogy ne csak az öt érzékszervedre rezonáljanak, hanem segítsenek érezni a békét és a nyugalmat, mintha az erdő mélyén lennél.

Ez az illóolajok keveréke ugyanazokat a kémiai összetevőket (úgynevezett fitoncidokat) tartalmazza, amelyeket az erdei levegőben is megtalálunk. A hinoki és a fenyőolajok alfa- és béta-pineneket tartalmaznak. A citrom és a rózsaszín grapefruit illóolaj a limonén jótékony hatását hozza. A magnólia, a kardamom és a petitgrain linaloolt tartalmaz. A pacsuli pedig azzal teszi teljessé az olajat, hogy megteremti azt a földelő illatot, amely erős alapot ad a keveréknek.

Hogyan kell használni a Shinrin-Yoku erdőfürdő keveréket?

Ha a doTERRA Shinrin-Yoku-t beépíted a mindennapi életedbe, akkor otthon vagy a munkahelyen is megtapasztalhatod a tényleges erdei fürdőzés számos előnyét és a természetben való tartózkodás érzését.

Párologtatással mindig közel érezheted magad a természethez, és ez egy nagyszerű módja annak, hogy a természetet behozd a tudatosság vagy a meditációs gyakorlatok során. Ez a keverék amulettként is használható a negatív érzelmek lecsillapítására. Vidd magaddal ékszerekhez adva, vagy vízzel hígítva szobaspray-ként használva, hogy támogassa a pihentető alvást.


 


Részletek a doTERRA Shinrin Yoku keverékről itt.


Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

doTERRA promóciók 2024. május

doTERRA Forest Breeze olajkeverék

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA sun mindennapos ásványi fényvédő és hidratálókrém arcra

Rozmaring illóolaj - doTERRA rosemary

Illóolaj előállítás: gőzdesztilláció

Tavaszi quinoa saláta lime illóolajjal

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)