Megújult a Citrus Bliss keverék

 

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) csak Komáromi Szabolcs előzetes engedélyével használható fel.

Citrus Bliss keverék új összetétele:

Citrus aurantium dulcis (narancs) héjából kivont olaj,

Citrus limon (citrom) héjából kivont olaj,

Citrus paradisi (grépfrút) héjából kivont olaj,

Citrus aurantium bergamia (bergamott) héjából kivont olaj,

Citrus nobilis (édes mandarin) héjából kivont olaj,

Citrus aurantifolia (zöldcitrom) héjából kivont olaj,

Litsea cubeba termésének olaja,

Dipteryx odorata (tonkabab) magjának kivonata,

Vanilla planifolia termésének kivonata


Mi változott a régi formulához képest?

Kikerült belőle: tangerine, klementin

Új összetevők: zöld mandarin, zöldcitrom, litsea, tonkabab




Citrus Bliss 15 ml pezsdítő keverék


A Citrus Bliss keverékben a citrusos esszenciális olajok legfőbb energetizáló és frissítő előnyei egyesülnek. Az erőteljes Vadnarancs, Citrom, Grépfrút, Bergamott, Vörös mandarin, Zöld mandarin, Zöldcitrom, Litsea és Tonkabab esszenciális olajokból, valamint vaníliaabszolútból megalkotott, egyedülálló és harmonikus keveréktől garantáltan hangulatjavító hatásokra számíthatsz.

Elsődleges előnyök

  • Frissítő tulajdonságokat kínál.
  • Külsőleg, illatszerként alkalmazva a Citrus Bliss kellemes, üde illatot kölcsönöz a bőrnek.
  • Külsőleg alkalmazva a Citrus Bliss keverék akkor is hasznosnak bizonyulhat, ha a koncentrációt és a befogadóképességet szeretnéd serkenteni.

 

 

Összetevők

Vadnarancs

A héjból hidegen sajtolt vadnarancsolaj energizáló aromájának és számos jótékony hatásának köszönhetően a doTERRA egyik legkelendőbb esszenciális olaja. A monoterpénekben gazdag vadnarancs esszenciális olaj nyugtatja a bőrt, ezért kellemes kiegészítőként szolgál különféle szépségápolási termékekhez.

Citrom

A doTERRA egyik legközkedveltebb esszenciális olajának, a citromnak számos jótékony hatása és használati módja létezik. Gyakran alkalmazzák a gasztronómiában is, különböző desszertek és főételek ízeinek a kihangsúlyozásához. A citrom esszenciális olaj aromája felemel és energizál. 

Grépfrút

Az angol „grapefruit” elnevezés a „grapes”-hez, azaz a szőlőhöz hasonlóan fürtökben termő gyümölcsre utal. A fanyar, kesernyés ízéről ismert grépfrút egy örökzöld citrusfa gömbölyded, narancs- és citromsárgás termése. A grépfrút esszenciális olajat a gyümölcs héjának külső rétegéből vonják ki, és számos használati módja és előnyös tulajdonsága, valamint frissítő aromája és karakteres íze miatt is becsülik. 

Bergamott

A bergamott az egyik legkényesebb citrusféle, amely speciális éghajlatot és talajösszetételt igényel ahhoz, hogy szépen teremjen. Görögországban a még éretlen gyümölcsöt desszertként kanalazva vagy kávé mellé fogyasztják. A bergamott egyedülálló a citrusos olajok között, mivel képes egyszerre hangulatjavító és megnyugtató hatást is kifejteni. Évszázadokon át alkalmazták a kedélyek csillapítására és az arcbőr fiatalítására.

Vörös mandarin

A tangor vagy floridai narancs néven is ismert vörös mandarinnak édes, citrusos és enyhén virágos, a narancséra hasonlító aromája van. A mandarin héját három különböző esszenciális olaj előállítására is használjuk. Ezek a zöld, a sárga és a vörös mandarin esszenciális olajok. A vörös mandarin esszenciális olajat a legérettebb gyümölcsök héjából nyerjük ki. Ahogy sok másik citrusos olaj, úgy a vörös mandarin előállítása is a friss gyümölcsöket feldolgozó ipar által mellőzött termésből történik. A friss piacon megnyomódás vagy egyéb esztétikai hibák miatt már nem értékesíthető mandarinokból jellemzően gyümölcslevet és esszenciális olajat készítenek. A vörös mandarint tartják mind közül a legédesebb citrusolajnak, amely sok másik esszenciális olajjal remekül harmonizál. 

Zöld mandarin

A mandarinfa éretlen gyümölcséből sajtolt zöld mandarin esszenciális olaj aromája és használati módjai tekintetében is egyedülálló a citrusos olajok körében. A többi citrusos olajhoz hasonló, édes és enyhén virágos illatú zöld mandarin esszenciális olaj remek választás, ha egy üdítően friss ízzel tenne izgalmasabbá egy pohár vizet vagy akár salátákat és egyéb ételeket! 

Zöldcitrom

A friss zöldcitrom héjából hidegen sajtolt doTERRA zöldcitrom esszenciális olajnak az aromája és az íze egyaránt felfrissít és energiával tölt fel. A zöldcitrom üde, citrusos íze miatt számos előétel és ital ízesítéséhez előszeretettel használják. 

Litsea

A Litsea cubeba vagy faggyúfa a Lauraceae, azaz a babérfélék családjába tartozó örökzöld fa, illetve cserjeféle. A litsea a növény terméséből nyert citromszerű esszenciális olaj. A Kelet-Ázsiában őshonos litsea hagyományos népi használata hosszú múltra tekint vissza Tajvan őslakosai körében, majd széles körben elterjedt Japánban, magán Tajvanon, Dél-Kínában és Délkelet-Ázsiában is. A benne lévő geraniál és nerál az indiai citromfűben is megtalálható, amely nagyon hasonló illatjegyekkel és tulajdonságokkal rendelkezik. 

Tonkabab

A Dipteryx odorata a borsófélék (Fabaceae) családjába tartozó csodaszép virágos fafaj, amelyre gyakran utalnak „kumaruként” vagy „brazil tikfaként” is. Ez a fafaj Dél-Amerika északi vidékein őshonos, és a magját tonkababnak nevezik. A baboknak magas kumarintartalmuk miatt erőteljes aromájuk van, ami édes vaníliaillatot kölcsönöz nekik. 

Vaníliaabszolút

A Vanilla planifolia a kosborfélék családjába tartozó Vanilla nemzetség egyik faja, amely több térségben, köztük Mexikóban, Közép-Amerikában, Kolumbiában és Brazíliában is megtalálható. Ez az örökzöld kúszónövény magas vanillintartalommal rendelkezik, ami miatt a vaníliaízesítések népszerű forrásaként szolgál. 


A pozitív attitűd erősítése

A mindennapokkal járó megpróbáltatások az egészségünktől, a kapcsolatainktól és az érzelmi világunktól egyaránt komoly áldozatokat követelnek. A Citrus Bliss Pezsdítő keverék egy pozitív és frissítő hatású, energizáló esszenciálisolaj-keverék. Használd rendszeresen, hogy üdítő feltöltődésben legyen részed, amikor csak szükségét érzed!

 

 

Használati módok

  • Elegyítsd a Citrus Bliss keveréket frakcionált kókuszolajjal, és alkalmazd egy élénkítő masszázshoz.
  • Cseppents belőle a csuklódra, dörzsöld össze, és máris egy csodás parfümöt kapsz, amelyet mindennap viselhetsz.
  • Reggelente alkalmazd a Citrus Bliss keveréket, hogy kellően felélénkítsen és energetizáljon, ezáltal pedig biztosan jó hangulatban induljon a napod.


Használati utasítás

  • Masszázshoz keverj össze belőle 5 cseppet 10 ml hordozóolajjal.
  • Fürdőhöz keverj össze belőle 5 cseppet 5 ml hordozóolajjal.
  • Illatszerként keverj össze belőle 1 cseppet 10 csepp hordozóolajjal.

Csak külsőleges használatra.

Figyelmeztetés

Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha várandós vagy orvosi kezelés alatt állsz, egyeztess kezelőorvosoddal. Kerüld a szemmel, belső füllel és érzékeny területekkel való érintkezést. A felvitelt követően legalább 12 órán át kerüld a napfényt és az UV-sugárzást.

Kiszerelés: 15 ml


 


Termékbeszerzéshez (nagyker áron) keress meg: írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA promóciók 2024. április

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

A teafaolaj felhasználási módjai:

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

Esszenciális "parfüm" receptek