Olajok eredete: kedvenc virágaink, 2. rész

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) csak Komáromi Szabolcs előzetes engedélyével használható fel.

 

Mik a virágos illóolajok?

Az ebbe a csoportba tartozó minden egyes olaj elsősorban azon növények virágaiból származik, amelyekből származtatják őket. Ezeket a növényi részeket gőzzel desztillálják, amely folyamat során a felmelegített gőz és a gyengéd nyomás kombinációja állítja elő ezeket a nagyra becsült virág illóolajokat. Ezek az olajok arról híresek, hogy megosztják az eredetükből származó virágok magával ragadó illatát, és híresek a bőrre és az arcbőrre gyakorolt jótékony hatásukról.

Köszöntsd a kedvenc virágaink második részét: doTERRA Magnolia Touch, Melissa olaj, doTERRA Neroli Touch, római kamilla olaj, rózsaolaj és Ylang Ylang olaj. Ebben a bejegyzésben mindegyikkel kapcsolatban összegyűjtöttük a tényeket, hogy jobban megismerhessétek őket. Bár hasonló eredetük és gyűjtési módszereik adnak némi közös vonást, mindegyik virágos illóolaj külön illatot és rendkívüli előnyöket kínál. 

 

doTERRA Magnolia Touch (magnólia)

Az elegáns és kecses magnólia virág Délkelet-Ázsiából származik, és gyakran használják a hagyományos kínai holisztikus gyakorlatokban. A magasra törő magnóliafa erős, robosztus, krémszínű virágai édes virágillatukról ismertek. E fenséges virág tojásdad, fehér szirmait vízgőzzel desztillálják és palackozzák a nagyra becsült magnólia illóolajként.

A doTERRA Magnolia Touch az édes illatú magnólia illóolajat frakcionált kókuszolaj bázisban kínálja, amely ideális helyi használatra. Ha hozzáadjuk szépségápolási rutinunkhoz, a doTERRA Magnolia Touch hozzájárulhat a tiszta, egészséges arcbőrhöz, miközben nyugtató, virágos aromát áraszt, és segíthet aromás megnyugtató környezet kialakításában, ha masszázs közben a mellkasra vagy a nyakra alkalmazzuk.

Miért válaszd a Magnolia Touch-ot? 

Bimbózó rokonaihoz hasonlóan a doTERRA Magnolia Touch is elragadó, enyhén gyümölcsös és virágos aromát biztosít, így tökéletes viselet személyes illatként. Tartsd a táskádban, hogy könnyen hozzáférj ehhez a kellemes és édes illathoz, a nap folyamán vagy mikor éjszakai kiruccanáson jársz.

 

Melissa olaj (orvosi citromfű)

A Melissa görögül "mézelő méh"-t jelent, ami nagyon is illik a Melissa illóolaj mézes illatához. A melissa növény zöld, ráncos, tojásdad levelei ehetőek, és gyakran használják gyógynövényként, valamint apró, fehér virágai vannak, melyek a nyári hónapokban bimbóznak. A növény leveleit és csúcsát vízgőzzel desztillálják, és így nyerik ezt a gyönyörű olajat.

A melissa illóolajat illata, édes íze és sokoldalú felhasználása miatt tartják nagy becsben. Segítsd elő a tiszta és egészségesnek tűnő arcbőrt, ha ezt a kellemes, citrusos olajat hozzáadod arctisztítódhoz vagy napi hidratáló krémedhez, vagy kombinálod a Melissa illóolajat frakcionált kókuszolajjal, és alkalmazod a lábadon edzés előtt és után a nyugtató aroma érdekében.

Miért válaszd a Melissa olajat?

A melissa illóolaj egyedülálló a virágolajok és általában az illóolajok között, különösen az erősítő íze és nyugtató aromája miatt. Fokozd kedvenc gyógyteádat egy csepp melissaolajjal, hogy édes, citrusos íze legyen, miközben minden kortyával belélegezheted nyugtató aromáját.

 

doTERRA Neroli Touch

A doTERRA Neroli Touch a keserű narancsfa finom, fehér virágaiból készül, és jól ismert a bőrre gyakorolt jótékony hatásáról és felemelő illatáról. A narancsvirágok szedése után gyorsan elveszíthetik az olajukat, ezért a doTERRA Neroli Touch legmagasabb minőségű illóolajának előállítása érdekében a szedés után azonnal vízgőzzel kell desztillálni őket.

Édes, virágos, citrusos és friss a négy legjobb szó a doTERRA Neroli Touch csodálatos aromatikus tulajdonságainak leírására. Frakcionált kókuszolajjal alapban a neroli a legalkalmasabb aromás és helyi használatra. Amikor délután felfrissülést kívánsz, vidd fel a különböző pulzuspontokra, és lélegezd be ezt a pihentető és nyugtató aromát, vagy mutass egy kis szeretetet bőrödnek, a napi bőrápolási rutinodba való beillesztésével.

Miért válaszd a Neroli Touch-ot? 

Aktuális előnyei miatt a doTERRA Neroli Touch akkor ragyog a legfényesebben, ha hozzáadod bőrápolási rutinodhoz. Egyszerűen használd a Neroli-t a hidratáló krém felvitele előtt, hogy bőröd fiatalos és tiszta legyen. Ez a kényelmes, édes, citrusos roller megnyugtatja a száraz bőrt, miközben kellemes aromát és hangulatot áraszt.

 

Római kamilla olaj

A római kamillavirágot az ókori római katonák háborús időkben áldásként használták. Évszázadokkal később ezt az illatos virágot a római kamilla illóolaj formájában becsben tartják. Ezek a fehér, százszorszépszerű virágok a talajhoz közel nőnek, és édes, almára emlékeztető illatot árasztanak. A növény finom virágait vízgőzzel desztillálják, így nyerik a nagyra becsült római kamilla illóolajat.

A római kamilla illóolajat gyakran használják az aromaterápiás alkalmazásokban, és a római kamillaolaj friss, virágos illata nagyszerű kiegészítője az esti rutinnak, masszázs során vagy párologtatva.

Miért válaszd a római kamilla olajat? 

A római kamilla illóolaját az aromaterápiában leginkább idegerősítő és nyugtató, valamint szélhajtó és görcsoldóként használják az emésztési kellemetlenségek tünetinek enyhítésére.

 

Rózsa olaj

A bulgáriai damaszkuszi rózsából származó rózsa illóolaj az egyik legpompásabb illóolaj a piacon. Több mint megérdemli az "Olajok királynője" becenevet. A rózsa illóolajjal az elejétől a végéig királyi módon bánnak, mivel több ezer törékeny rózsaszirmot szednek le finoman, és ugyanazon a napon gőzzel desztillálják, hogy ezt az értékes olajat előállítsák. 

A rózsa illóolajat romantikus, virágos illatáról ismerik, és nagy mennyiségben tartalmazza a geraniol nevű kémiai összetevőt, amely a nedvességszint kiegyensúlyozásával javítja az egészséges megjelenésű bőrt. Ez a megnyugtató virágos illat remek kiegészítője az otthoni spa estének vagy egy fényűző esti fürdőnek is.

Miért válaszd a rózsaolajat?

A rózsa illóolaj kiemelkedik a többi virágos növény közül gazdag, gyönyörű aromájával, amelyet személyes illatként, bőrápolási rutinodhoz adva, masszázs során vagy párologtatva élvezhetsz. A rózsa illóolaj összetéveszthetetlen, felemelő aromája nem ismer vetélytársat.

 

Ylang Ylang olaj

A parfümökben, vallási szertartásokban és esküvőkön évszázadok óta használt ylang ylang virág ugyanolyan sokoldalúnak bizonyult, mint illóolajként. Az ylang ylang növény lelógó ágairól, nagy zöld leveleiről és erősen illatos, sárga, csillag alakú virágairól ismert. Amikor a virágok beérnek, az ylang ylang illóolajat vízgőz-desztillációval vonják ki a növényből. 

Az Ylang Ylang illóolaj légies, felemelő aromája frissességet kölcsönözhet a levegőnek vagy a ruhaneműknek, míg az olaj helyi előnyei feldobhatják a szépségápolási rutint. Gyönyörködj az Ylang Ylang olaj kellemes, virágos illatában, ha pár cseppet adsz egy tál gőzölgő vízhez egy gőzölgő arcpakoláshoz, és élvezd a bőrödre gyakorolt tiszta, élénkítő hatását.

Miért válaszd az Ylang Ylang olajat? 

Az ylang ylang illóolaj olyan jótékony hatással bír a hajra, amely megkülönbözteti azt virágos családtagjaitól. Egyszerűen masszírozz egy csepp Ylang Ylang olajat a fejbőrödbe a fényesebb és egészségesebb kinézetű fürtökért, vagy kombináld frakcionált kókuszolajjal, hogy mély hajkondicionálót kapj, amely táplálja a puhább kinézetű hajat.

 

Akár ismerted már ezeket a fantasztikus virágos illóolajokat, akár nem, reméljük, hogy találtál még néhányat, amit hozzáadhatsz az illóolaj-gyűjteményedhez.


Virágolajok első rész itt.


Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

doTERRA promóciók 2024. április

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

A teafaolaj felhasználási módjai:

doTERRA bazsalikom esszenciális olaj

Esszenciális "parfüm" receptek