Főzés doTERRA illóolajokkal

 

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) csak Komáromi Szabolcs előzetes engedélyével használható fel.

 

A doTERRA illóolajok oly sokféle felhasználási módja miatt nehéz számon tartani a sokoldalúságot. Az egyik hihetetlen felhasználási mód, amire talán még nem is gondoltál, az a főzésbe való beépítésük. Az illóolajok magas koncentrációja miatt egy kevés is elég, és az egészségügyi előnyök bőségesek.

Az olajok beépítése a főzésbe számos csodálatos dolgot tesz, amelyek közül néhány: 

  • az íz fokozása
  • egészségügyi előnyökkel látják el a szervezetet
  • kényelmes és biztonságos

Vannak bizonyos olajok, amelyek fogyasztását javasoljuk. Az olyan olajok, mint a bazsalikom, kakukkfű, citrom, gyömbér, stb. nagyszerű példák az ízletes és jótékony olajokra, amelyeket ételekhez, sőt italokhoz is adhatunk. Természetesen javasoljuk, hogy minden egyes üvegnél ellenőrizd a felhasználási utasításokat, mivel néhányat nem szabad belsőleg fogyasztani - mint például a wintergreent.

Mivel a doTERRA olajokat tesztelik és újra és újra tesztelik fogyasztásuk biztonságossága érdekében, biztos lehetsz benne, hogy a legjobb minőséget kapod. Sok cég töltőanyagokat és helyettesítő anyagokat ad hozzá, hogy fokozza az olaj illatát és mennyiségét, így nem biztonságos a fogyasztásuk.

Mivel maguk az olajok nagyon koncentráltak, tényleg csak néhány cseppre van szükséged ahhoz, hogy élvezhesd az ízüket és a teljes hasznukat, így az olajok tartósak maradnak. Egy másik fontos dolog, amit szem előtt kell tartanod, hogy az olajokat valamilyen lipidben hígítsd - mint az olíva, a kókusz vagy más hasonló olaj. A hígítás biztonságossá teszi az illóolaj fogyasztását, de segít az ételben való eloszlatásában is, hogy jobb ízt adjon.

Az illékony illóolajokkal másképp kell főzni a forró ételeknél, mivel a hő tönkreteheti ezeket a törékeny olajokat. Miután befejezted az étel főzését, keverd bele a hígított illóolajat. Sült ételeid esetében egyszerűen veszíteni fogsz egy kicsit a tulajdonságokból, de ne számolj sokkal. 

Ha ötleteket keresel, hogy milyen illóolajokkal kezdj el kísérletezni az ételeidhez való hozzáadással, próbáld ki ezeket:



Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

doTERRA Forest Breeze olajkeverék

Gyömbérgyűjtő központ építése Tanzániában

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

Tavaszi quinoa saláta lime illóolajjal

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal