Főzés doTERRA illóolajokkal
Copyright © Komáromi Szabolcs
A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) csak Komáromi Szabolcs előzetes engedélyével használható fel.
A doTERRA illóolajok oly sokféle felhasználási módja miatt nehéz számon tartani a sokoldalúságot. Az egyik hihetetlen felhasználási mód, amire talán még nem is gondoltál, az a főzésbe való beépítésük. Az illóolajok magas koncentrációja miatt egy kevés is elég, és az egészségügyi előnyök bőségesek.
Az olajok beépítése a főzésbe számos csodálatos dolgot tesz, amelyek közül néhány:
- az íz fokozása
- egészségügyi előnyökkel látják el a szervezetet
- kényelmes és biztonságos
Vannak bizonyos olajok, amelyek fogyasztását javasoljuk. Az olyan olajok, mint a bazsalikom, kakukkfű, citrom, gyömbér, stb. nagyszerű példák az ízletes és jótékony olajokra, amelyeket ételekhez, sőt italokhoz is adhatunk. Természetesen javasoljuk, hogy minden egyes üvegnél ellenőrizd a felhasználási utasításokat, mivel néhányat nem szabad belsőleg fogyasztani - mint például a wintergreent.
Mivel a doTERRA olajokat tesztelik és újra és újra tesztelik fogyasztásuk biztonságossága érdekében, biztos lehetsz benne, hogy a legjobb minőséget kapod. Sok cég töltőanyagokat és helyettesítő anyagokat ad hozzá, hogy fokozza az olaj illatát és mennyiségét, így nem biztonságos a fogyasztásuk.
Mivel maguk az olajok nagyon koncentráltak, tényleg csak néhány cseppre van szükséged ahhoz, hogy élvezhesd az ízüket és a teljes hasznukat, így az olajok tartósak maradnak. Egy másik fontos dolog, amit szem előtt kell tartanod, hogy az olajokat valamilyen lipidben hígítsd - mint az olíva, a kókusz vagy más hasonló olaj. A hígítás biztonságossá teszi az illóolaj fogyasztását, de segít az ételben való eloszlatásában is, hogy jobb ízt adjon.
Az illékony illóolajokkal másképp kell főzni a forró ételeknél, mivel a hő tönkreteheti ezeket a törékeny olajokat. Miután befejezted az étel főzését, keverd bele a hígított illóolajat. Sült ételeid esetében egyszerűen veszíteni fogsz egy kicsit a tulajdonságokból, de ne számolj sokkal.
Ha ötleteket keresel, hogy milyen illóolajokkal kezdj el kísérletezni az ételeidhez való hozzáadással, próbáld ki ezeket:
- bazsalikom: számos ételhez
- bergamott: teákhoz (próbáld meg mézzel keverni)
- koriandermag: különféle ételekhez
- fahéj: sütéshez
- gyömbér: különféle ételekhez és teákhoz
- levendula: desszertekhez és italokhoz
- borsmenta: desszertekhez és italokhoz
- kakukkfű: különféle ételekhez
Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!
Barátsággal:
Szabolcs
email: szabolcs.komaromi at gmail.com
Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080
> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.
Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.
Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!