Olajok eredete: kedvenc virágaink, 1. rész

 

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) csak Komáromi Szabolcs előzetes engedélyével használható fel.

 

Mik a virágos illóolajok?

Az illóolajok ezen elrendezése a növények virágaiból, szirmaiból és néha szárából származnak. Egy kivétellel az ezen a listán szereplő növények vízgőz-desztillációs eljáráson mennek keresztül, ahol a felhevített gőz és a kíméletes nyomás kombinációja állítja elő ezeket a mesésen illatos illóolajokat. Nem kell megvárni, amíg elérkezik a virágzási csúcsidőszakuk - az év bármely szakában gyönyörködhetsz kedvenc virágaid illatában, ha ezeket az illóolajokat hozzáadod a testápolási rutinodhoz.

Ismerd meg az első rész virágait: Blue Tansy olaj, Clary Sage olaj, Geranium olaj, Helichrysum olaj, doTERRA Jasmine Touch és levendula olaj. Ebben a bejegyzésben egybe rendeztük, hogy megismerkedhess velük, és megtudd, mi teszi mindegyiket jelentőségteljessé. Noha forrásaik hasonlóak, mindegyik virág illóolajnak megvan a maga csodálatos aromája, valamint egyedi felhasználási lehetőségei és előnyei.

 

Blue Tansy olaj (kék varádics)

A Marokkó északi részén őshonos, rendkívül illatos kék tansy növény apró, élénksárga virágok tömött kötegeit neveli. Amint azonban a virágokat, leveleket és a szárat gőzzel desztillálják, kémiai összetevő, a kamazulén képződik, ami a Blue Tansy olajnak élénk indigó színt kölcsönöz.

A Blue Tansy olaj gyümölcsös, lágy aromája kellemes, ha önmagában vagy más illóolajokkal keverve párologtatjuk, hogy nyugtató környezetet teremtsünk. Ezt a kék színű olajat helyi felhasználása miatt is nagyra értékelik, különösen a bőrre gyakorolt jótékony hatásai miatt.

Miért válaszd a Blue Tansy olajat? 

A Blue Tansy olaj kötelező darab a bőrápolás során. Ha egy csepp Blue Tansy illóolajat adsz a hidratálóhoz, hűsítő és nyugtató érzést kelt a száraz bőrön, valamint ragyogó, fiatalos arcbőrt biztosít, miközben pihentető, élénkítő aromát hagy maga után.

 

Clary Sage olaj (muskotály zsálya)

A holisztikus gyakorlatokban évszázadok óta használt, kétnyári Clary Sage növény az északi mediterrán napfényben fejlődik, és felfelé irányuló, lila, rózsaszín és fehér virágokat hoz, amelyekből gőzzel desztillálva nyerik ki a kincset érő Clary Sage illóolajat.

A Clary Sage illóolaj aromás előnyeiről ismert. Virágos, fás, gyógynövényes illata nyugtató és pihentető. A Clary Sage olajat leggyakrabban az aromaterápiában használják, és a bőrre is jótékony hatással lehet. Illeszd be a Clary Sage olajat bőrápolási rutinodba, egy aromamasszázs során, vagy vidd fel a talpadra, hogy elősegítse a nyugalom pillanatait.

Miért válaszd a Clary Sage olajat?

Aromaterápiában használva a Clary Sage illóolaj idegerősítő és nyugtató hatású, valamint szélhajtó és görcsoldó hatású az emésztési panaszok tünetinek enyhítésére.
A Clary Sage olaj aromaterápiában is használható fejfájás, megfázás és köhögés, kisebb bőrirritáció, vágások, zúzódások és égési sérülések enyhítésére, valamint a ficam, húzódás és reumás ízületi gyulladás okozta ízületi és izomfájdalmak enyhítésére.

 

Geránium olaj  (muskátli)

A geránium növény Dél-Afrikában nő, zöld levelei és rózsaszínű virágai már az ókori Egyiptomban is szépítőszerként használták. A muskátlivirágok esszenciáját és illatát ma is imádják, mint gőzzel desztillált illóolajat. 

Élvezd a muskátli virág édes, gyógynövényes és virágos jegyeit, mint egy gyönyörű illóolajat, amely arról híres, hogy javítja bőr- és szépségápolási rutinjaid, és párologtatva pihentető illatot kelt az egész helyiségben.

Miért válaszd a Geranium olajat?

A virágos családtagjaihoz hasonlóan a geránium illóolaj is híres a haj és a bőr szépítő tulajdonságairól. Egy csepp gerániumolajat keverj a samponodhoz, hogy kiegyensúlyozd a hajad nedvességét, vagy a bőrödre gyakorolt simító hatás érdekében adj néhány cseppet az arcápoló krémedhez, és alkalmazd zuhanyzás után vagy gőzöléses arcápolás közben.

 

Helichrysum olaj (olasz szalmagyopár)

A helichrysum "örök virág" vagy "halhatatlan virág" néven is ismert kis cserje, amelynek miniatűr, aranyszínű, gömb alakú virágai fürtökben nőnek keskeny, ezüstös levelek között. Ezekből a sárga virágokból vízgőzzel desztillálják a Helichrysum illóolajat, amelyet mélyreható felhasználási lehetőségei és előnyei miatt nagyra értékelnek. 

Az aromaterápia az egyik legértékesebb felhasználási módja ennek a gyógynövényes, mézillatú illóolajnak, de ez az édes aroma nagyszerű helyi előnyökkel is bír. A Helichrysum olajat egyszerűen illeszd be bőrápolási rutinodba, hogy elősegítse az egészséges megjelenésű bőr és a ragyogó, fiatalos arcszín kialakulását, és gyönyörködj energizáló, virágos illatában.

Miért válaszd a Helichrysum olajat? 

Az aromaterápiában használt Helichrysum illóolaj idegerősítőként és nyugtatóként, valamint szélhajtó és görcsoldóként hat az emésztési kellemetlenségek tüneti enyhítésére. Segíthet enyhíteni a megfázást és a köhögést, a kisebb bőrirritációt, vágásokat, zúzódásokat és égési sérüléseket, valamint a ficamhoz, húzódáshoz és reumás ízületi gyulladáshoz kapcsolódó ízületi és izomfájdalmakat, valamint tüneti enyhülést biztosít a pattanások és kelések, ekcéma és dermatitisz esetén.

 

doTERRA Jasmine Touch (jázmin)

Az Egyiptomból származó jázminvirág törékeny, fehér virágait a kora reggeli órákban gondosan, kézzel szedik. Mivel a virágok túl finomak ahhoz, hogy gőzzel desztillálják őket, a doTERRA Jasmine Touch abszolút illatként élvezhető. Az extrakciós eljárás során a viasz és a paraffin elválik az illékony aromás vegyületektől, így a doTERRA Jasmine Touch még hatásosabbá válik.  

A "virágok királyának" tartott doTERRA Jasmine Touch édes, virágos és romantikus illatáért, valamint a bőrhibák csökkentésére és az egészséges arcszín kialakítására való képességéért tartják számon. A legjobb az egészben, hogy ez a finom illatanyag kicsi és hordozható, így tökéletes az útközbeni használatra.

Miért válaszd a doTERRA Jasmine Touch-ot?

A doTERRA Jasmine Touch romantikus, virágos aromája helyileg alkalmazva egy teljesen új világba repít. Mivel egy praktikus golyós kiszerelésben van, egyszerűen kend a bőrödre, hogy egyedi, személyes illatot kapj, hogy hidratálja a bőrt, hogy ragyogóbb legyen az arcbőr, vagy hogy nyugtató aromával egészítse ki a pihentető masszázst.  

 

Levendula olaj

A Földközi-tengeren őshonos levendula növény lágy lila virágairól ismert, amelyek hosszú, vékony fürtökben nőnek, és jellegzetes, friss illatot árasztanak. Ezek a szépségek gőzdesztillációs folyamaton mennek keresztül, ahol felmelegített gőzt és enyhe nyomást használnak a doTERRA legkeresettebb levendula illóolajának előállításához.

Gyönyörködj a levendula illóolaj púderes, virágos aromájában, miközben a számtalan felhasználási mód között felfedezed annak hatalmas előnyeit. Adj hozzá egy cseppet kedvenc gyógyteádhoz illeszd be szépségápolási rutinodba, hogy megnyugtassa a száraz bőrt, és megőrizze hajad dús és egészséges megjelenését, vagy használd aromásan, hogy megnyugtató aromát keltsen az éjszakai pihenés során.

Miért válaszd a levendulaolajat?

A levendulában sok mindent lehet szeretni, de a gyönyörű illata az uralkodó. Kényeztesd magad ezzel a csodás illattal, ha ágyneműdhöz, meleg fürdődhöz adod, hogy áztatás közben könnyű, nyugtató illatot árasszon, vagy adj néhány cseppet egy üveg szórófejes flakonba, és szórd szét otthonodban, hogy frissítő, nyugtató illatot árasszon. 
 

 

Akár már virágolaj-szakértő voltál, akár új ismeretekkel gazdagodtál, reméljük, tudod, hogy ezek a virágos illóolajok megérdemelnek egy helyet az illóolaj-gyűjteményedben. Biztosak vagyunk benne, hogy bármikor feldobják a napodat, amikor csak használod őket. 

 

Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA promóciók 2024. április

A teafaolaj felhasználási módjai:

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

Gyömbérgyűjtő központ építése Tanzániában