Banánkenyér recept kardamom és fahéj illóolajjal
Copyright © Komáromi Szabolcs
A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) csak Komáromi Szabolcs előzetes engedélyével használható fel.
A banánkenyér tökéletes módja annak, hogy felhasználjuk a túlérett banánokat. Lásd alább az egészséges receptünket, és hogyan építettük be a kardamom finom ízét!
Hozzávalók:
85 g méz vagy juharszirup
125 g cukrozatlan almaszósz
3 érett banán, pépesítve
1 tojás, felvert
180 g cukrozatlan vaníliás mandulatej
4 csepp kardamom illóolaj
4 csepp fahéj illóolaj
180 g teljes kiőrlésű liszt
80 g hántolt zab
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
¼ teáskanál só
65 g pekándió, durvára vágva
85 g csokireszelék, mazsola vagy más szárított gyümölcs
Módszer:
1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra
2. Készíts elő egy tepsit tapadásmentes főzőspray-vel.
3. Egy nagy tálban keverd össze a mézet, almaszószt, tört banánt, tojást, mandulatejet, valamint a kardamom és a fahéj illóolajokat.
4. Egy külön, közepes méretű tálban keverjük össze a lisztet, zabot, sütőport, szódabikarbónát és a sót.
5. Helyezd a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverd össze, amíg majdnem összeáll. Adjuk hozzá a pekándiót és a csokoládédarabkákat vagy a szárított gyümölcsöt, és keverjük tovább, amíg össze nem áll. Ne keverd túl.
6. Öntsd a tésztát az előkészített cipóformába, és süsd 60 percig, vagy amíg a cipó közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön.
7. Vedd ki a kenyeret a sütőből, és tedd rácsra hűlni.
8. Szeleteld fel és élvezd melegen vajjal vagy kedvenc lekvároddal.
Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!
Barátsággal:
Szabolcs
email: szabolcs.komaromi at gmail.com
Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080
> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.
Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.
Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!