Illóolaj csomagolás és tárolás

 

Az illóolajokat a világ minden tájáról szerzik be. Lepárlás után nagy hordókban szállítják származási országukból a csomagolóüzembe, ahol elvégzik a minőségvizsgálati technikákat és a csomagolást. A megfelelő csomagolás kritikus része az illóolajok általános hatékonyságának megőrzésének. Először az olajat biztonságosan záródó kupakkal ellátott üvegpalackokba öntik. Általában ezek az üvegpalackok borostyánsárgára vagy más sötét árnyalatúak, hogy megvédjék az illóolajat a napfénytől és más UV-sugárzástól, de minden üvegtartály hatékonyan működik, ha az olajokat megfelelően tárolják. Minden illóolajjal használt műanyag alkatrészt (nyílások, fedők stb.) jó minőségű, 1-es (PETE) vagy 2-es számú műanyagból kell készíteni. Ez segít megelőzni a műanyag erózióját, ami az illóolajoknál előfordulhat.

Ezután a címkét felragasztják, és a palackra rábélyegzik a tételszámot és a lejárati dátumot. Minden belső használatra szánt illóolajat a szabályozási követelmények teljesítése érdekében a lejárati idővel is jelölni kell. Az illóolajok azonban természetük és szerkezetük miatt rendkívül stabilak. Az illóolajokon végzett eltarthatósági vizsgálatok kimutatták, hogy az illóolajok még 5-10 vagy több év elteltével is megőrzik hatékonyságukat. Az illóolajok megfelelő tárolása szintén nagy szerepet játszik abban, hogy az illóolajok idővel megőrizzék hatékonyságukat és jótékony tulajdonságaikat. Az alábbiakban bemutatunk néhány iránymutatást, amelyet az illóolajok tárolásakor be kell tartani:

  • Az illóolajat szobahőmérsékleten tárold, és kerüld a szélsőséges hőmérsékletnek való kitettséget (nyáron ne hagyd az olajokat az autóban, az ablakpárkányon stb.).
  • Ne tedd ki az olajokat közvetlen napfénynek vagy más UV-sugárzásnak.
  • Kerüld el a hosszan tartó oxigénnek való kitettséget, amely idővel az olaj oxidációját okozhatja (lecsavarva hagyott kupak stb.).
  • Minden használat után szorosan rögzítsd a kupakokat (megakadályozza az olaj elpárolgását és csökkenti az oxigénnek való kitettséget). 

 

Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA promóciók 2024. április

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

A teafaolaj felhasználási módjai:

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

Gyömbérgyűjtő központ építése Tanzániában