doTERRA bizonyított minőség: tesztek, tesztek és tesztek


 

Innovatív tudományos vizsgálatok

A gondos betakarítás és lepárlás után minden egyes esszenciális olaj tételt a doTERRA legkorszerűbb laborjába küldenek tesztelés céljából. A legkiválóbb minőség biztosítása érdekében a doTERRA megalkotta a CPTG Tanúsított, Tiszta, Vizsgált Minőség eljárást. Szigorú követelményekkel a CPTG szabványok tanúsítják, hogy a doTERRA olajok nem tartalmaznak hozzáadott töltőanyagokat vagy ártalmas szennyezőanyagokat, hanem tiszták és autentikusak.

Annak érdekében, hogy vásárlói számára kiváló minőségű terméket biztosítson, a doTERRA arra törekszik, hogy a legújabb és legfejlettebb módszereket alkalmazza az esszenciális olajok vizsgálatára. Akadémiai, ipari és tudományos szakértőkkel társulva a doTERRA képessé vált egy olyan innovatív vizsgálati eljárás bevezetésére, amely meghaladja más esszenciális olajat gyártó vállalatok szabványait.
 

A doTERRA laboratórium és a megbízott külsős laborok az alábbi teszteket végzik el annak érdekében, hogy kizárólag a legkiválóbb minőségű olajok kerüljenek jóváhagyásra a vásárlói használatra:

Érzékszervi értékelés: egyes olajok külső megjelenésének, színének és aromájának kiértékelése. Az érzékszervi vizsgálat a minőség-ellenőrzés minden lépése során az emberi érzékszervre is hagyatkozik. Az érzékszervi vizsgálat az illóolajok azon jellemzőire irányul, amelyek ízleléssel, megfigyeléssel, érintéssel és szaglással érzékelhetők. A termesztőktől és aratóktól az illóolaj vegyészekig, a gyártásban dolgozó mérnököktől a felhasználókig, a doTERRA globális illóolaj hálózatának szolgáltatói gondosan figyelemmel kísérik mindegyik CPTG (Tanúsított, Tiszta, Terápiás Minőségű) által igazolt illóolaj minőségét. A illóolajak elválasztása tulajdonképpen művészet, melyet javítani lehet, felcserélni nem analitikai vizsgálatokkal. A doTERRA illóolaj szakértőinek tapasztalata és bölcsessége elengedhetetlen része a CPTG (Tanúsított, Tiszta, Terápiás Minőségű)   minőségellenőrzés szabványainak.

Fajsúly: ellenőrzi az egyes esszenciális olajok tisztaságát, minőségét.

Gázkromatográfia, tömegspektroszkópia (GC/MS): biztosítja azt, hogy egyes esszenciális olajok kémiája megegyezik az elvárt kémiai profillal. A növény aromás vegyületeinek (illóolaj) gondos desztillációja után gázkromatográfiai eljárás alkalmazásával meghatározzák a minta kémiai összetételét. Ezen eljárás során az illékony illóolaj vegyületek párologtatással egy hosszú oszlopon,az úgynevezett gázkromatográfon haladnak keresztül.Minden egyes összetevő különböző gyorsasággal jut keresztül (leoldódik) ezen az oszlopon és az oszlop elhagyása közben az analízis során ezt a gyorsaságot mérik. A minőséget ellenőrző mérnökök a kromatográfiai eljárás során meg tudják határozni, hogy az ellenőrzött mintában mely összetevők, és pontosan milyen mértékben vannak jelen.

Fourier transzformációs infravörös spektroszkópia (FTIR): analizálja egy olaj anyagi összetételét a doTERRA szabványainak való megfelelés biztosítása érdekében. Azután, hogy az illóolajok átesnek a gázkromatográfiai és tömegspektrometriai vizsgálatokon, töltés céljára a gyártó üzembe szállítják őket. Mielőtt beengednénk az üzembe, az illóolaj tétel vesztegzár alá kerül további minőségellenőrzés céljából. E vizsgálatok egyike az FTIR vizsgálat(Fourier-transzformációs infravörös spektroszkópia), amely hasonló a GC/MS vizsgálathoz, és szintén az anyag összetételét vizsgálja. A FTIR Scan vizsgálat alatt a mintaanyagot fénnyel megvilágítjuk és az abszorbeált fény összetétele alapján meghatározzuk a minta kémiai alkotóelemeit. Az eredményeket ezután összevetjük egy történelmi adatbázissal, hogy biztosítsuk az összetevők standardjaival való megfelelést.

Optikai rotáció: segít azonosítani azokat a szintetikus adalékokat, amelyeket más tesztek nem mutattak ki.

Törésmutató: azt méri, hogy fény miként szűrődik át az olajon annak biztosítása érdekében, hogy az megfelel a doTERRA szabványoknak.

Szennyezettségi vizsgálat: az olajokban ártalmas szennyezőanyagok, nehézfémek és potenciálisan ártalmas mikroorganizmusok jeleit keresik. A gázkromatográfiás eljáráson kívül az alapvető illóolaj minták összetételét tömegspektrometria eljárással is ellenőrzik. Ezen eljárás során a mintákat elpárologtatják majd ionizálják, majd a minta minden egyes összetevőjének tömegét mérik. A tömegspektrometria külön bepillantást ad az illóolajok tisztaságára nézve azzal, hogy feltárja a nem aromás összetevőket, mint pl. a nehézfémeket és más szennyezőanyagokat, amelyek túl nehezek ahhoz, hogy leoldódjanak a gázkromatográfról. A gázkromatográfia és a tömegspektrometria kombinációjára időnként mint GC/MS vizsgálatra utalnak.

Stabilitás teszt: segít biztosítani azt, hogy egy esszenciális olaj megtartja majd tisztaságát és hatékonyságát a tervezett használat időtartamára. Mielőtt a vesztegzár alól egy tétel illóolaj is át lenne engedve a gyártási területre, meg kell vizsgálni, hogy fennáll-e bármely biológiai veszély, mint pl. baktérium, gomba és penész jelenléte. Minden tétel illóolajból mintát veszünk és egy növesztő közeghez adjuk őket edényekben vagy lemezeken. Egy inkubációs időszak után minden edény tartalmát megvizsgálják mikrobák növekedését elemezve. Ezt a vizsgálatot minden új bejövő tételen elvégezzük, mielőtt elérnének a gyártási területre. A késztermékek újból ellenőrzés alá kerülnek, hogy biztosítsuk, hogy nem került semmilyen káros organizmus a termékbe töltés és címkézés alatt és hogy biztosítsuk a termék szavatossági idejének stabilitását.


A szigorú vizsgálati szabványok mellett a doTERRA egy olyan tudományos tanácsadó testület ismeretét és tapasztalatát is felhasználja, amely kémiai, mikrobiológiai, botanikai, kutatási, élettani és táplálkozástudományi szakértőkből áll.
 

Úttörő orvosi kutatások és partnerkapcsolatok

A tudományos tanácsadó testület mellett, akik segítik a doTERRA-t az élvonalbeli esszenciális olaj vizsgálatok frontvonalában maradni, a doTERRA továbbra is az esszenciális olaj nyújtotta élmény javítására törekszik, szoros együttműködésben a modern egészségügy szakembereivel. Világhírű orvosi intézményekkel, klinikákkal és egyetemekkel együttműködve a doTERRA a modern orvoslás megfelelőjeként folyamatosan biztosítja a felhasználók számára az esszenciális olajok biztonságos és hatékony alkalmazási módjait.
A kutatás jelentős szerepet játszik abban, hogy a doTERRA számos biztonságos, hatékony alkalmazási módot biztosít az esszenciális olaj felhasználók számára. A doTERRA kórházakkal, kutatási egyetemekkel és más egészségügyi intézményekkel társult, hogy olyan hasznos kutatásokat végezhessen, melyek lehetővé teszik, hogy a vásárlók biztonságban és megfelelően informálva legyenek az esszenciális olajok legjobb felhasználási módjairól. A doTERRA ezenkívül rendelkezik egy egészségügyi szakértőkből álló tanácsadó testülettel is, akik azért fáradoznak, hogy továbbfejlesszék az esszenciális olaj felhasználást az egészségügyben.
 

 

Minőségi illóolaj vásárláshoz kattints ide: "Így rendelj terméket" segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Regisztrálj törzsvásárlónak és 25% kedvezményt kapsz!

https://www.mydoterra.com/olajkert

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom! :)


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

A teafaolaj felhasználási módjai:

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

doTERRA promóciók 2024. április

doTERRA citrom esszenciális olaj