doTERRA minőség - magam ellenőriztem a citromolajat


Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

Első találkozásom a doTERRA Lemonnal: már az üvegből szagolva is érezni, hogy ez valami más. Nagyon intenzív. Cseppentettem egy nagy pohár vízbe kettőt... Annnyira intenzív, friss citrom illata és íze van. Csúcs. Kipróbáltam fogmosáshoz is, egy csepp a fogkrémre (elég lenne a fele is), enyhén csíp, viszont extra citromos és friss leheletet ad, semmihez sem fogható. :) Körbe lehet írni, de ezt érezni kell!

De a mostani bejegyzés célja, hogy megmutassa a doTERRA-nál minden egyes esszenciális olaj összetétele ellenőrizhető. A doTERRA a minőséget tűzte ki a zászlajára, ami nyomon is követhető. Túl sok cég lépett be az utóbbi időben az illóolaj piacra, abból a célból, hogy ők is tudjanak kínálni valamit és nehogy máshol vegye meg a kedves vásárló. Viszont óriási minőségbeli különbségek lehetnek. (A Ferrari szuper autókat gyárt, de az órájukról ez már nem mondható el - ugyanez figyelhető meg több területen is) A doTERRA esszenciális olaj specialista, ebben a legjobbak.

Minden egyes üveg doTERRA esszenciális olajnak ellenőrizhető a kémiai profilja, a pontos összetétele, benne lévő hatóanyagok aránya. Ehhez csupán egy weboldalt kell felkeresnünk.

Most az általam használt citromot fogjuk megnézni.

Első körben, hogy honnan származik?

Ezen a weboldalon beírom a történetek (stories) keresőjébe, hogy "lemon" https://sourcetoyou.com/en/stories 

Két találatot ad: citromfű és citrom. Utóbbira kattintok.


A doTERRA citrom két helyről származik: Brazília és Olaszország.

Miért Olaszország?

Az olaszországi citrom szivacslabda méretű, virágzáshoz megvan a meleg éghajlat és a termékeny talaj. Az esszenciális olajhoz beszerzett citrom nagy része Szicília szigetéről származik.

Miért éppen Brazília?

A citrom kis része Brazília déli részéről származik. Az éghajlat hasonló a Dél-Olaszországéhoz, és a citrusfélék - beleértve a citromot is - nagyon jól érzik magukat.

Hogyan készül?

Az illóolaj a gyümölcs héjában található. A citrom esszenciális olaj feldolgozása, hasonló sok más citrusolaj feldolgozásához, azaz a gyümölcsipar mellékterméke. Azokat a friss citromokat, amelyeket zúzódások vagy egyéb esztétikai hiányosságok miatt nem lehet eladni a frissgyümölcs piacon, léhez és esszenciális olajhoz préselik, melyeket később szétválasztanak. A gyümölcslé és az olaj tehát kettős felhasználást biztosít a megmaradt gyümölcsök számára.

Az olajat a héj karcolásával nyerik (ez a speciális eszköz hasonló a sajtreszelőhöz). A reszelő berendezés vízbe merül, csak annyira, hogy ellepje a pengéket és amint megkarcolja a héjat, az olaj a vízbe kerül. Az eljáráson átesett gyümölcs úgy néz ki, mint egy kicsi, homályos labda, teljesen eltávolítva a héjától. Az olajat ezután centrifugában elválasztják a víztől, melyet legalább kétszer megismételnek. A gyümölcslé préselése a héj és olaj eltávolítását követően történik.

A gazdák általában szövetkezetek tagjai. A gazda eladja a gyümölcsöt a szövetkezetnek (vagy egy magáncégnek), aki ezután a gyümölcsöt minőség (méret, szín, forma) alapján szétválasztja az alapjá, hogy minek felel meg: frissgyümölcs piac vagy gyümölcslé számára. A doTERRA partnerei a szövetkezetektől vagy magánvállalatoktól vásárolják meg a gyümölcsöket az olaj vagy gyümölcslé feldolgozásához.

Nem mellékes megemlíteni, hogy a doTERRA világszerte a kistermelőket támogatja, ezzel munkát biztosít több ezer családnak.

Most már tudjuk, hogy honnan származik az olajunk és hogyan nyerik a gyümölcsből, nézzük meg, hogy mit is tartalmaz!


Ehhez csupán az üveg alján lévő kódot kell beírnunk az alábbi weboldal keresőjébe: https://sourcetoyou.com/en

 

Ez az én üvegem esetében: 2017810y

Az oldal felsorolja a esszenciális citromolaj előnyeit: A legkeresettebb doTERRA esszenciális olaj. A citrom számos előnnyel és felhasználási móddal rendelkezik. A citrom hatékony tisztítószer, amely tisztítja a levegőt és a felületeket, és nem mérgező tisztítószerként használható az egész házban. A vízbe adva a citrom frissítő és egészséges lendületet nyújt egész nap. A citromot gyakran adják az ételekhez, hogy fokozzák a desszertek és a főételek ízét. Belsőleg használt citrom tisztító és emésztőrendszeri előnyöket nyújt, támogatja az egészséges légzésfunkciókat. Párologtatva a citrom nagyon felemelő és energizáló hatású, és bizonyíthatóan segít javítani a hangulatot.

 

Lentebb görgetve találjuk a GC/MS teszt eredményét az én citromomnak.


 

A tesztet az Aromatic Plant Research Center végezte és hagyta jóvá (www.aromaticplant.org)

 

Kiderül, hogy a citromos üvegem 2020.06.26-án lett töltve.

Az elemzést végezte: Ambika Poudel

Aki átnézte: Dr. Prabodh Satyal


54 különböző összetevő %-os arányban lebontva
 

A részletes eredmény (PDF) megtekintéséhez kattints ide!


Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080

Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) keress meg: írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

A teafaolaj felhasználási módjai:

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

doTERRA bazsalikom esszenciális olaj

doTERRA promóciók 2024. április